רכישת מחשב חדש

tooly81

New member
רכישת מחשב חדש

תודה רבה על עזרתכם יש לי 2 שאלות: אני זקוקה למחשב בעיקר לאינטרנט, צפייה בסרטים ONLINE וכמובן לעבודות אקדמאיות- לכתוב עליו בכיתה. יש לי כבר כ-4 שנים HP ZE 4927 (מקווה שזה השם הנכון) והחיסרון העיקרי שלו זה חוסר הניידות- רחב מאוד (המשקל פחות מפריע). חשבתי ללכת עכשיו על מסך של כ- 13 אינץ במחשב שיוכל לתת את כל הפונקציות שאני זקוקה להם, שכחתי להוסיף שתמיד פועלות אצלי מס' תוכנות בו זמנית דבר שמאט את המחשב ברשותי ושאני מאוד מקווה שלא יקרה בחדש.כלומר אני רוצה את המחשב הטוב ביותר לפונקציות הרצויות לי בכמה שפחות כסף (בסביבות 4000 פלוס מינוס- אם אין אשמח אם תגידו מחירים ריאליים למחשב כזה) השאלה השניה שלי היא איך אני שומרת על המחשב? המחשב הנוכחי הוא אמנם 4 שנים אבל כבר אחרי שנה וחצי הלכה הסוללה, מלפני שנה אני עם עכבר חיצוני, הוא בקושי מזהה את כונן ה- CD (אני לא זוכרת בכלל מתי הוא צרב) אני בטוחה שלפחות חלק מהבעיות נגרמו באשמתי ואשמח מאוד למנוע אותן במחשב חדש. יש מאמר או משהו על טעויות נפוצות של אנשים שלא מבינים? תודה רבה

Galmud01

New member
לצפות בסרטים על מסך '13 זו חוויה מפוקפקת..

בעוד שלטובת עבודה באינטרנט/אופיס המסך יכול להספיק(עניין של טעם אישי), אני בספק רב אם את תהיני מצפייה בסרטים..לפחות לדעתי. לעניין המחשב עצמו, גם אני כסטודנט שוקל לקנות מחשב עם מסך בגודל '13.3 בעיקר לטובת סיכום הרצאות באונ'(אם כי עדיין חושש פן המסך יהיה קטן מדי-ראי דיון בפורום). לאחר המחקר הקטן שעשיתי, משיקולי תקציב בחרתי להתמקד ב-Dell Vostro 1310. מחיר המפרט הבסיסי ללא מערכת הפעלה, הוא כ-4200 ש"ח. כמובן שגם המפרט הבסיסי יענה על הצרכים שלך(מעבד T8100, זכרון 2G). בתקציב בסדר גודל כזה, לדעתי קשה יהיה למצוא תחליפים עדיפים(לפחות בקרב Ibm/Dell/Lenovo). בגדול, אם את רוצה מחשב קל ואיכותי מספיק, תצטרכי לעבור את ה-5000 ש"ח, לפחות עבור היצרנים שציינתי. אם כי איני מכיר יצרנים כמו Lg/Toshiba/Asus... לגבי השמירה על המחשב, מעולם לא היה לי מחשב נייד לתקופה ארוכה, אבל לדעתי מחשב איכותי של יצרן אמין לא אמור לגרום לך לחשוב על זה בכלל. כל עוד את עושה בו שימוש סביר כמובן. למען הסר ספק, זו דעתי האישית, ואין לראות בדברי המלצה על המחשב :) בהצלחה !

tooly81

New member
תודה רבה אתה רק בבקשה יכול להפנות אותי לדיון

המדובר? חיפשתי ולא כ"כ מצאתי. ושוב תודה לא חשבתי שיש בכלל אפשרות לרכוש במחירים האלו מחשבים סבירים בארץ וחשבתי שאשתגע כי המחשב שלי מתמוטט מיום ליום

Galmud01

New member
מספיק שתסתכלי ב 2-3 דפים אחורה..

אני הייתי מעורב באחד הדיונים.. אבל אני לא ממש יודע לאיזה דיון בדיוק רצית שאפנה אותך, כי התנהלו פה כמה, גם לעניין גודל מסך, וגם בנושא המלצות כלליות על דגמים/יצרנים. בערך פעם ביום יש פה מישהו שמבקש המלצה על מחשב, כך שאני מציע לדפדף עד 4-5 דפים אחורה כדי לקבל קצת רקע(מחירים/מפרטים), ואז אם תישארנה שאלות פתוחות, או דברים לא מובנים, אין לי ספק שחברי הפורום ישמחו לעזור..

tooly81

New member
תודה רק עוד כמה שאלות הבהרה ../images/Emo13.gif

רצתי 7 עמודים בפורום ועלו לי עוד כמה נקודות: 1. מסך מבריק- איך אני רואה מידע על כך במפרטים של מחשב כלומר למדתי לזהת מהירות, מעבד, זיכרון אבל נרה לי שזהו (ומה במקרה של המחשב המומלץ? שבינתיים נראה מבטיח) 2. רמקולים- מה המצב במחשב הספציפי הזה? הדיון ששאלתי הוא על וגיית גודל המסך- בעד ונגד בעיקר סטודנטים (לא רק כיתה גם הכת עבודות בבית) עדיין לא איתרתי בפורום שוב תודה רבה על העזרה

Galmud01

New member
ממה שאני יכול להגיד, זה

1. רוב המוחלט של המחשבים ה"ביתיים" (שמיועדים ללקוח הבייתי) מגיעים עם מסך מבריק, כשלפעמים החנות מציעה לקנות כבר במעמד הרכישה "מדבקה" שתמנע השתקפות. מקובל שבמחשבים המוגדרים כ"עסקיים", המסך הוא מט כברירת מחדל. אך חשוב להבין שמסך מבריק אינו בהכרח חיסרון, הכל נגזר מיעוד השימוש במחשב. אם השימוש בו יהיה בעיקר מחוץ לבית/משרד, היכן שאין לך שליטה על רמת התאורה(כמו באולם הרצאות למשל), ומה שחשוב לך זה לעבוד באופיס/אינטרנט אז הבחירה העדיפה היא מסך מט. לדעתי זו בחירתו של הסטודנט הממוצע. 2. ככלל, רמקולים אינם הצד החזק במחשבים ניידים. כמובן שיש דגמים, הנמצאים באותו טווח מחירים, שמצויידים ברמקולים איכותיים יותר מהממוצע, כמו HP למשל (אך גם על זה יש מחלוקת). אך מבלי לחרוג משמעותית מהתקציב, איני מכיר דגם שידוע כשילוב מנצח בין מבנה/אמינות/ביצועים ולבין יכולת מולטימדיה גבוהה(sound איכותי). לדעתי, זה לא צריך להוות שיקול, בוודאי אם המחשב מיועד לשמש בעיקר ללימודים. אם זה באמת חשוב, תמיד אפשר לקנות רמקולים חיצוניים בהתאם לתקציב.. 3. לגבי גודל מסך, כמו שכבר אמרו פה, זה משהו אישי. כמו שציינתי בשרשור העוסק בכך, מאוד אהבתי את המחשב עם '14, וכששיחקתי היום עם שני מחשבים עם מסכים בגודל '12.1, אז חווית השימוש הייתה שונה לחלוטין. הרגשתי שאני ממש צריך להתאמץ..לא אהבתי. אם כי יש לציין שבעליהם של המחשבים היו מאוד מרוצים.. לכן אני מצפה למצוא מישהו שיש לו מסך 13.3 בטרם אני קונה את המחשב המדובר. שיקול נוסף הוא, האם המחשב הולך להיות גם המחשב עליו את עובדת בבית, כי אם את לא עובדת על מסך נייח גדול יותר, אז אולי אין טעם לחשוב על מחשב עם מסך קטן מ '14.. לא ממש הבנתי על איזה מחשב ממומלץ את מדברת ? אם זה ה-Vostro שאני הזכרתי, אז יש לו יתרונות וחסרונות משלו, אם כי לדעתי האישית היתרונות גוברים. כי מחשב דומה של Ibm יעלה יותר משמעותית, ויצרנים אחרים (על אף שאיני מכיר את כולם) לא מהווים אופציה מבחינתי.

למעלה