רכישת מוצרים לבית

רכישת מוצרים לבית

לקראת מעבר בעוד מספר חודשים. מה עדיף? לקנות דברים קטנים כבר עכשיו, או לעשות קניה אחת גדולה של כל המוצרים, קצת לפני המעבר

קניה אחת גדולה...

ואם יש לך כסף שאתה חוסך, אז תשים אותו בצד (פקדון או משהו) ואל תשתמש בו. רצוי שיהיה לך כסף לפני שאתה עובר דירה וכמה שיותר = יותר טוב, חבל לבזבז את הכסף כבר עכשיו. מה שתקנה לדירה יהיה תלוי בזמן שאתה עובר, בדירה עצמה ובכסף שיהיה לך באותו זמן, כך שרק אז תוכל לדעת בדיוק מה צריך.

Toastie

New member
תוספת + שאלה

בנוסף, את הדברים הקטנים - כלי בית וכאלה - לא קניתי מיד אלא החזקתי על הדלת רשימה ובה הוספתי שורה בכל פעם שחסר לי משהו. אומנם באותו הרגע הדבר הזה חסר לך ואתה מאלתר משהו, אבל ככה לא תקנה דברים שלא תשתמש בהם. ושאלה לכולכם - כמה השקעתם בלרהט ולצייד את הדירה שלכם עד שהיא הרגישה לכם טובה מספיק להיות בית?

gesus

New member
זו שאלה סובייקטיבית

יש כאלו שב-100 ש"ח יקנו 4 לונגים ומבחינתם זה יהיה כמו בבית ויש כאלו שישקיעו 5000 ש"ח במע' קולנוע ביתית.

Toastie

New member
אז בוא תהיה סובייקטיבי :)

דבר על עצמך, אחרים ידברו על עצמם, וככה אולי נקבל תמונת מצב.

gesus

New member
אז אני אהיה סובייקטיבי

תכולת הציוד שלי אחרי 3 שנים במעונות נכנסה לקרטון ו-2 מזוודות. אני צריך דירה בעיקר כדי שיהיה לי איפה לישון ולאכול. יותר מזה זה מותרות. מי שחושב שזה קטע של בנות למלא את הדירה בדברים שעוזרים להרגיש כמו בבית טועה ובגדול. היה לי שותף שהביא כל דבר אפשרי לדירה שגם ככה הייתה קטנה כי היו בה 6 שותפים ו-2 בכל חדר. הוא הביא ארונית נעליים, שטיחון קטן, ספרים שבכל שנת הלימודים הוא לא הזיז מילימטר, כל אלבומי התמונות שלו מהמזרח (זה דווקא היה שימושי, בשבילי) ועוד.

מותר לי

New member
טוב, יש גבול...

שטיח בכניסה לבית ושטיח ליד המקלחת אני אשים ספרים יש לי ממש קצת ומידי פעם יוצא לי לעיין בהם או לקרוא (תלוי איזה ספר...) ארונית נעליים זה מיותר לחלוטין אם הבית קטן, אלבומי תמונות- תלוי כמה אלבומים יש... לי יש אחד גדול ועוד כמה קטנים אז לקחתי איתי ומידי פעם נחמד לשבת להסתכל בהם... כלי כתיבה/ עבודה/ אוכל/

מותר לי

New member
../images/Emo12.gif ברח לי המסר!!

כלי כתיבה/ עבודה/ אוכל/ בישול, גם אם זה לא חובה- מומלץ שיהיה בבית... (עדיין לא מצאתי את הבנאדם שמת כי לא היה לו מטר או פטיש בבית...) אין טעם למלא את הבית, בטח לא בשטויות, אבל פה ושם דברים נחמדים זה עושה טוב בלב (נרות?...)

אצלי

הדירה היא בעצם בית. מרוהט ומשופצר עד הפרט האחרון (כולל הפיצ'יפקעס הבלתי פרקטיים בעליל שצוברים עם השנים). קשה לי לדבר על מספרים כי כשנכנסתי זו היתה דירה ריקה לחלוטין (למעט ארון ומקרר שבעל הבית קנה לי) והתכולה שמאכלסת אותה נצברה עם השנים. אין ספק שמדובר בכמה אלפים טובים...(במקרה הטוב)

אני עברתי לדירה ריקה

ואת רוב הקניות עשיתי אחרי שעברתי, די סמוך למועד המעבר. ככה אתה רואה בדיוק מה חסר לך. אצלי למשל הדיירת הקודמת השאירה תנור ושני ארונות שזה הוצאה לא קטנה - קניתי ממנה ארון אחד ואת השאר היא השאירה, אמרה שתיקח אותם יום אחד ומאז נעלמו עקבותיה. מה שבטוח זה שאם מדובר בדירה ריקה, ואתה לא בנאדם מינמלסטי של מזרון על הרצפה ואיזו ספת נוער בתור סלון, צפויה לך הוצאה לא קטנה, לי זה יצא כמה אלפים טובים על טלויזיה, סלון, מקרר, מיטה זוגית ועוד כל מיני. אפשר יד שניה וככה לחסוך אבל לפחות במקרר שנוטה להתקלקל צריך להיזהר.

זה תלוי

לפני שמתחילים לקנות כדאי לעשות סבב במחסנים של כל הסבתות והדודים ולבדוק מה האפשרויות לקבל מהם, אם זה שולחן, שידה או כלי מטבח. אחרי זה כשנכנסים אני בעד לאבזר לאט לאט, כמו שמותר לי אמרה, כל פעם שקולטים שחסר משהו לרשום ולקנות. אני כמובן ממליצה על איקאה כי זו פשוט חוויה, הבעיה ששם קונים דברים שלא בהכרח נחוצים...

gesus

New member
מה זה מסתבר?

זו חוויה או לא? זה שבונים סניף בדרך לפלמחים זו עובדה ידועה כבר יותר מחצי שנה. חבל מאוד שאיזור שהיה שקט וכיף לרכיבה על אופניים יהיה צומת הומת אדם ומכוניות שבאים ל"חוויות" הקניות שנקראית איקאה.

יש אנשים שמגדירים את איקאה כחוויה

ואני בינהם. אתה לא חייב להסכים איתי, איש איש וטעמו.

איקאה זו אחלה חוויה...

במיוחד אם אתה נהנה ממקומות הומי אדם שבוזזים רהיטים ונדחפים לקופות בזמן שאתה לא יודע מה אתה רוצה וחושב לעצמך "איך The Fuck הגעתי למקום הזה
".

משום מה

בפעמים שאני הייתי באיקאה המצב היה מאוד שונה ממה שתיארת. מאוד מאוד שונה. תן לי לנחש, היית שם בשבת או שישי בצהריים?

למעלה