רכישת לפטופ מארה"ב..

pakapaka

New member
רכישת לפטופ מארה"ב..

אני מקווה שלא מפריע לכם עוד שאלה לגבי רכישת לפטופ שאתם בטח מוצפים בהם.. הספקתי כבר לקרוא במאמרים אצלכם על הכדאיות לרכישה מחו"ל.. ובמקרה גם אחי מתגורר בניו יורק ואני אהיה שם בקרוב, אז כל מגבלת ההזמנה נחסכה ממני. השאלה העיקרית זה מה לקנות.. איזה חברה מומלצת (גם בדגש על אחריות בארץ). סה"כ הלפטופ בא להחליף את המחשב השולחני שלי ולכן צריך להיות בעל ביצועים גבוהים מאוד (משחקים...) מכיוון שאני אהיה סטודנט אז הוא יטייל איתי רבות.. מבחינת תקציב אני פחות מוטרד (עד 9000ש"ח נגיד או 2500$, או פחות כמובן, אני לא שש לחלק מזומנים) למישהו יש איזה הצעה מומלצת?

Jan22

New member
אחריות נושא בעייתי

יש אחריות עבור הדגמים הנמכרים בארץ ,ומצד יש החברה מחליטה האם דגם X או סדרה Y יקבלו אחריות בישראל. למשל עבור DELL יש אחריות עבור אותם דגמים שנמכרים בארץ http://www.users.co.il/showContent.asp?NID=309&CID=142 לסדרת פאביליון (של HP) אין אחריות בארץ ,אלא רק לסדרת NX/NC כאשר אתה ספציפית ביקשת הרחבת אחריות (!) ,חברת LENOVO נותנת אחריות בינלאומית (בכל מקרה מומלץ תמיד לבדוק טרם הקניה שאותו נייד Z נמכר בישראל). מה לקנות ? אתה מכוון למשחקים ? 1.תתחיל עם מעבד חזק C2D החל מ T7xxx וכלה בכמה שהתקציב שלך מאפשר. 2.כרטיס מסך - התחום הבעייתי והעיקרי - לא תוכל לשדרג אותו ולכן מראש מומלץ לרכוש כרטיס חזק עם זיכרון פרטי לא שיתופי , מה שאומר מהסדרות האחרונות של NVIDIA/ATI ולכוון לכיוון הסוגים gt/gtx (של NVIDIA) או xt (של ATI). 3.זיכרון גדול - 2G RAM לפחות.

pakapaka

New member
תודה על התשובה בשעה כזו ועוד שאלה..

האם בדגמי לנובו הסדרה T הינה הטובה יותר? והאם ללנובו לHP או לדל יש יתרון בולט לעומת המתחרות או שבאמת ההבדלים הם מינוריים?

Jan22

New member
כבודה של הT הולך לפניה

כשאתה מדבר על HP/ DELL /LENOVO ...אלה חברות שמוכרות ,והן יריבות.רק שהT של THINKPAD מתהדרת ב"שם" שלה שרץ לאורך שנים (ודי קשה להתחרות עם זה). ההבדלים יהיו בדגמים העיסקיים של כל חברה כלומר הLAT של דל מול הNX של HP מול ה T / X של THINKPAD (=לנובו כיום) .אם נדבר על עניין העמידות החיצונית אז - THINKPAD לוקח (למרות שלאט לאט רואים שינוי "לרעה" מאז שלנובו רכשה את IBM) מבחינת סגסוגת מגזניום עובר הLCD וטיטניום למטה .צירים ממתכת שמחברים את המסך לגוף וגורמים ליציבות גבוהה ,מקלדת קשיחה (מה שאומר שכאשר אתה לוחץ על מקשים ,המקלדת "לא יורדת מטה" כמו שיוצא לי לראות בלא מעט ניידים ,וננצל את זה כדי לומר שמי שמתכנן על הפוג'יטסו V5535 שחוגג אצל "באג" בימים אלה ,אל ,מכיוון שמדובר במקלדת חלשה מאוד!! ,וסוללת 4CELL) ,בולם זעזועים עבור ההארדיסק .... אתה מבין את התמונה . תשווה את זה לאחרים ,למשל לLAT או לNX ,הם לא יגיעו לרמה שלו. הם אמנם סדרה עיסקית ,חזקים ועמידים , אבל לא כמוהו. *שים לב שכאשר אתה משקיע בTHINKPAD אתה יותר משלם על המארז מאשר על חומרה ,מה שאומר שבתקציב הזה תוכל למצוא חומרה גבוהה ביותר אצל המתחרים!

pakapaka

New member
ועוד משהו אחרון..

האם יש מידע על משהו שעומד לצאת בטווח של עד חצי שנה קדימה שהולך לשנות דראסטית את פני השוק? מעבד חדש? או דגם שונה של אחת החברות?

eliel11

New member
לא עוד חצי שנה אלא עכשיו

מעבדי הPENRYN של אינטל. פחות צריכת חשמל מהירות שעון גהוהה יותר וזיכרון cache גדול ב50%. העניין הוא כזה, מעטים היישומים שבהם תרגיש בהבדל. אם אתה מחפש מחשב לעבודה משרדית (אינטרנט אופיס וכו) אז חבל על הזמן, פשוט לך על מה שנראה לך. אם אתה קונה בארהב אני באמת מציע לשקול את הT של לנובו. זה אחלה מחשב אבל למרות זאת אני לא אמליץ לאף אחד לקנות אותו בארץ בגלל המחיר המטורף שלו כאן. בארהב הסיפור שונה כמובן אם אתה מחפש יותר ניידות מציעה לבדוק את ה X300 של לנובו, נראה לי מחשב מדהים

eliel11

New member
הנה כתבה עליו

http://www.businessweek.com/magazine/content/08_08/b4072042350389.htm

pakapaka

New member
אני לא מעדיף ניידות על פני ביצועים..

מעבדי הpenryn כבר מוצעים למכירה? ובכמה סדרת הT נמכרת בארץ?

Jan22

New member
כל הזמן זה קורה - לך תילחם עם טכנולוגיה!!!!!

כבר קיים דאווד קור (4 ליבות) ,כבר קיים Penryn (ש core 2 duo T9xxx). אתה לא יכול להתחרות עם טכנולוגיה ,המקסימום שתוכל הוא למצוא את החומרה הכבדה ביותר שתתאים לגראפיקה.

pakapaka

New member
ברור לי שזה מירוץ נצחי, אבל

מכיוון שאין שום דחיפות אם המחשב יגיע עכשיו או עוד חצי שנה, אני שואל אם הקוואד קור או משהו בסגנון אמור להיכנס בטווח הזה ואז אני אחכה

eliel11

New member
כבר זמין

עכשיו בניתי T61 מסך 14.1 עם T8300 ו2 גיגה זיכרון ו160GB דיסק קשיח יצא 1173 דולר שזה בשקלים 4222. בארץ זה יעלה לפחות כפול

למעלה