רכישת כרטיס קול..

Tombac

New member
רכישת כרטיס קול..

אני מתחיל לעבוד עם קיובייס ובכלל עם מוזיקה במחשב ובקרוב מאוד אני קונה מחשב חדש וחזק. יש לי תקציב של 800-1200 ש"ח לכרטיס קול. אני צריך כרטיס קול בעיקר להקלטות חיצוניות,אני מנגן בגיטרה בס ויש לי יציאת DI במגבר ואני ירצה להקליט גם עוד גיטרות וכלים גיטרות עם כבלי XLR או מיקרופונים אבל הכרטיס צריך להישתלב טוב עם קיובייס בעבודה בתוך התוכנה. אלה הכרטיסים שחשבתי לקנות, מי מהם יהיה הכי יעיל בשבילי? 1.ESI Waveterminal 192L / ESI Juli@ 192 http://www.music10.co.il/shop/index.php?cPath=25_26&sort=2a&filter_id=18 2. E-MU 0404 / E-MU Proteus X http://www.music10.co.il/shop/index.php?cPath=25_26&sort=2a&filter_id=52 3. M-Audio Audiophile 2496 / M-Audio Audiophile 192 http://www.djshop.co.il/category/maudio בנתיים שמתי עין על הESI JULI@ 192 ועל הM-Audio Audiophile 192 יותר מכל האחרים. בבקשה תעזרו לי לבחור,אני לא רוצה לעשות בחירה שגויה שאני יתחרט עלייה! תודה מראש

Jflyaway

New member
זהירות...

רכשתי לפני כמה שנים ESI Waveterminal 192 - שלא נדע כמה צרות הדבר הזה עשה לי. עכשיו הוא בפח ESI זו חברה קוריאנית בעייתית עם תמיכה על הפנים, מה שייחד אותם זה שהם היו בין הראשונים שהוציאו כרטיסי קול זולים יחסית של 24/192 בתקופה שאף חברה עדיין לא נכנסה לסמפלינג של 192 - אבל היום יש עשרות אפשרויות (אם לא מאות) הרבה יותר אייכותיות, ובטח מ"בית טוב" יותר. עצתי לכל הנמצאים בשוק למטרת קנייה של חומרה ושל ציוד הקלטה: לקחת את הזמן, לעשות תחקירים מקיפים בפורומים בחו"ל (דגש על חו"ל), לבדוק מאמרים, טסטים, וביקורות (בעיקר ב SOUND ON SOUND) ולא ליפול שולל להמלצות המוכרנים המקומיים שבד"כ ממהרים לדחוף...

Tombac

New member
נכון..

כמו שכתבתי האודיופיל 192 נראה לי טוב וגם הביקורות עליו טובות. אבל אני לא בין בזה... אז השאלה שלי: האם אני יכול לחבר אליו גיטרות ומגברים ומיקרופונים? כמה כלים אוכל להקליט בו ביחד?

Jflyaway

New member
אין לי נסיון איתו

ואני גם לא מומחה בכרטיסי קול , אבל בחו"ל הכרטיס הזה פופולארי ויש לו ביקורות טובות. הקלק בתמונה והגדל - תוכל לראות בעצמך את הכניסות (ע"פ החיבורים). בכל מקרה M AUDIO זה בית טוב, אם יהיו לך שאלות אליהם אי פעם נראה לי שהם אפילו יענו לך, וגם באנגלית. עם ESI - יוצרי WAVETERMINAL אכלתי קש - באגים בדרייבר, והתשובות שקיבלתי ממחלקת התמיכה שלהם היו באנגלית עילגת של איזה קוריאני שהשתמש כנראה בתרגומון.... ל

Tombac

New member
audiophile 1010LT

אני מוכן להעלות את התקציב שלי על מנת לקנות את הכרטיס הזההוא עולה 1400 אבל אני יכול להשיג אותו בפחות,שווה לי לקנות אותו?הוא נראה לי טוב ויש לו שתי כניסות למיקרופונים.רק תסבירו לי כמה כלי נגינה חיצוניים אני אוכל לחבר לו.. http://www.music10.co.il/shop/product_info.php/cPath/25_26/products_id/174

HeavenlyB

New member
אם יש לו שמונה כניסות אנלוגיות

זה אומר שתוכל להקליט עד 8 ערוצי מונו נפרדים בו זמנית. אם כל הכלים אתה מקליט הם מונו, אז זה אומר 8 כלים.

Tombac

New member
אז מה אתם אומרים על הכרטיס הנ"ל?

האודיופיל 1010LT הוא ישמש את מטרותיי? אני חושב שבסכום הזה הוא הדבר הכי רציני שאני יכול למצוא.

HeavenlyB

New member
אני לא מכיר את הכרטיס באופן אישי

וגם לא בטוח בקשר למטרות שלך. אם אתה במיכן שיש לך רק שתי כניסות מיקרופון/DI מתוך השמונה הקיימות, והשאר הן Line In, וזה מספק אותך, אז כן. אם אתה מתכונן להקליט יותר משני מיקרופונים/DI בבת אחת, אז תצטרך מכשור נוסף, או כרטיס אחר.

Tombac

New member
ככה

אני מתכוון בעיקר להקליט כלי נגינה גיטרה או בס או שתי גיטרות,חשוב לי שיהיה אפשר לחבר לכרטיס מגבר אחד עם כבל XLR ,יש לי יציאת DI במגבר,וגם לפחות מיקרופון אחד להקלטת שירה או גיטרה אקוסטית.בהמשך הדרך אם אני יהיה רציני אני יקליט גם בס,תופים שירה(מיקרופון), ואולי עוד כלים .האם האודיופיל 192 של אמ אודיו יכול לספק את צרכי? או שעדיף לי כבר לקנות את ה1010LT,או שיש בכלל כרטיס אחר שיכול להיות טוב בשבילי(אם יש,אשמח לדעת..) זה האודיו פיל 192: http://www.music10.co.il/shop/product_info.php/cPath/25_26/products_id/173

HeavenlyB

New member
הוא לא יתאים אם אתה מקליט יותר משני

כלים לא מוגברים (כמו מיקרופון, או גיטרה/בס). לכן כשתרצה להקליט יותר, תצטרך עוד מכשירים כדי שתוכל לעשות זאת. האודיופייל כולל רק שתי כניסות, ללא הגברה, לכן הוא לא יתאים לחיבור מיקרופון.

תקשיב אחי

יש לי את האודיופיל, אחלה כרטיס, לא רע בכלל, אם אתה רוצה רמה יותר גבוהה של ביצועים ועבודה בהרבה ערוצים- זיכרון גבוה מאוד למחשב וכרטיס קול חזק (השקעת כסף נוסף) תתרום, אבל אפשר להסתפק גם בזה בשביל מחשב ראשון האם אתה יכול לחבר אליו גיטרות מגברים ומיקרופונים- התשובה היא לא. וההסבר: בשביל לחבר אל הכרטיס קול מיקרופון (או כלי אחר שלא מוגבר)- אתה צריך משו שיגביר (פראמפ). תוכל להשיג זאת באמצעות מיקסר שיגביר לך את הגיטרות והמיקרופונים וכל שאר הדברים שתרצה להקליט.. כשאתה מחפש מיקסר- שים לב לכמה דברים: 1- מספר הכלים שאתה רוצה להקליט בו זמנית בערוצים נפרדים = מספר הפראמפים שאתה צריך במיקסר, קח את זה בחשבון. 2- עוצמת המיקסר חשובה, כמה הוא מסוגל להגביר בלי שיהיה רעש רקע משמעותי 3- כל הדברים הברורים: מחיר, אחריות ושירות, חברה אמינה אל תפחד לשאול שאלות בחנויות.. תזכור שכמה שתרצה יותר- זה יעלה יותר, ובשביל לא להסתבך- תשאל את עצמך כמה אתה מוכן להשקיע, ומפה- תראה איזה מיקסר אתה יכול לקחת. שיהיה בהצלחה!

Tombac

New member
אז ככה

אחי דיג'יי ויש לו מיקסר של Phonic 3 ערוצים שאני יכול להשתמש בו ויש לו שתי רמקולים מוניטורים ומגבר MAR2 של חברת Phonic גם כן,אני חושב שזה בנתיים יספיק לי להתחלה (מיקרופון שירה,גיטרה וגיטרה בס) אז האודיופיל 1010LT יהיה טוב בשבילי? או שיש הצעות לכרטיס אחר? עד 1400 ש"ח...

הכרטיס הזה יספיק לך

ויהיה לך עוד הרבה לאן להתקדם איתו (יש בו המון כניסות ויציאות שכרגע אתה לא צריך) אם אתה רוצה לחסוך ולא בטוח שתתקדם לעוד הרבה כלים- אז גם אודיופיל 192 (שיותר זול וגם באיכות טובה) יתאים לך.

Tombac

New member
כמה כלים אפשר עם האודיופיל 192?

כמה כלים אפשר להקליט איתו?

יש לו

יש לו שתי כניסות לא מוגברות (מונו), מה שאומר שאתה יכול להקליט בו זמנית שני כלים שיש לך הגברה חיצונית אליהם (מיקסר יכול לשמש כהגברה חיצונית אם יש לו פראמפים) אם זה לא באותו רגע- אז אפשר להקליט גם אלף כלים, פשוט צריך לחבר כל פעם מחדש לכבלים..

Tombac

New member
מממ

באודיופיל 1010LT יש קדם מגבר למיקרופון...אז אני אוכל לחבר לשם את המגבר עם כבל XLR? (יש לי יציאת DI במגבר) וכמו שאמרתי יש לי בבית מגבר MAR2 של פוניק,הוא מגבר של רמקולים,מחובר למיקסר,הוא לא יכול לשמש כפרה אמפ?

HeavenlyB

New member
לא. מגבר זה מגבר

וקדם מגבר זה קדם מגבר. אחד לא יכול להחליף את השני.

למעלה