רכישת דירה שנייה

ריסי

New member
רכישת דירה שנייה

שלום רב, אני גרה באילת בשכירות של 900 $ לחודש. יש לנו דירה מושכרת בת"א ב- 1050$. סיימנו לשלם את כל המשכנתאות. השאלה שלי היא - האם כדאי לי לרכוש בית ב- 1000000 ש"ח כאן באילת על מנת לחיות בו ולא לשלם יותר שכירות. אצטרך משכנתא של 800000 ש"ח (ההון העצמי שלנו עומד על 200000 ש"ח). שכירות על בית כזה כאן באילת הוא סביב ה- 850$ לחודש. אנחנו מאד מתלבטים בנושא לא בגלל ההחזר החודשי שיעמוד על דמי השכירות שלנו כיום, אלא בגלל המשכנתא הגבוהה שאנו לוקחים. מה קורה אם נצטרך למכור עוד 5 שנים? המשכנתא תהיה הרבה יותר גבוהה ונצטרך בעצם להחזיר הכל לבנק ונפסיד את הכסף שלנו שהשקענו ברכישת הבית. האם זה משתלם או שזה סיכון גדול מדי? אודה על תשובתך מתלבטת מאד

תשובות מהמודל

באופן אישי הרשי לי לומר "הלוואי עלי צרות כאלו" כעת, הזנתי למודל את הנתונים שרשמת: הון עצמי: 200K ש"ח, מחיר דירה 1M, שכ"ד: 850$ הנחתי גם משכנתא בריבית צמודה 5%, לתקופה של 30 שנהץ מסקנה אחת קופצת מייד לעין: ההחזר החודשי שלך אמור להיות כ- 1050$ לחודש (1000$ החזר ו- 50$ ביטוחים), ולא כ- 900$. האם את בטוחה בנתונים שלך? תחת נתונים אלו, הגורם שהכי ישפיע על החלטת הקניה שלך הוא ההערכה שלך לגבי עלית מחירי הדירות: אם את צופה שמחירי הדירות באילת ישארו כמות שהם, משתלם לך לחכות מספר שנים ולחסוך כמה אלפי דולרים (בטווח של 30 שנה). אם את צופה שמחירי הדירות יעלו בשנים הקרובות בשיעור ממוצע של 0.4 אחוז שנתי לפחות, משתלם לך לקנות כעת. חישובים אלה אינם לוקחים בחשבון מיסים הקשורים לעובדה שאת תחזיקי יותר מדירה אחת. לפי המודל, אם אכן ההחזר החודשי שלך יהיה כ- 900$ - משתלם לקנות עכשיו. בהצלחה

אודי, ההחזר כנראה יעמוד על ...

דמי השכירות שהם מקבלים על הדירה שהם משכירים ...

זה מה שכתבתי...

שההחזר יהיה כ- 1050$. אבל היא כתבה שההחזר יעמוד על דמי השכירות שלהם היום, שהם 900$. בכל מקרה יש כאן עסקה עם מינוף של מעל 80%. במינוף כה גבוה, החיסכון יהיה משמעותי רק אם היא תמתין מספר שנים גדול. שים לב ששינוי ריאלי שנתי קטן מאוד במחירי הדירות (0 עד 0.4 אחוז) מקטין מאוד את החיסכון הפוטנציאלי האפשרי.

למעלה