רכישת דירה עם שותף

meitalk0

New member
רכישת דירה עם שותף

שלום וברכה,
אנו בתהליך של חיפוש נכס לרכישה עם שותף.

אנו מעוניינים לברר על תהליך זה משני כיוונים - האחד משפטי, האם יש לכם המלצות על הדרך הנכונה משפטית לטפל בנושא.

השניה - כלכלית - כיצד עובד תהליך המימון עם הבנק. האם הבנק נותן משכנתא לכל אחד בנפרד? האם המשכנתא משותפת?
בנוסף אנו מעוניינים להרחיב את הדירה. האם הבנק מממן את המשכנתא על פי ערך הדירה המורחבת או על פי ערך הדירה הקיימת?
תודה מראש.

רכישת דירה עם שותף- התייחסותי

מאחר שהוזהרתם כבר מפני האתגרים שהשותפות בנכס מקרקעין מביאה עימה אני מוצאת לנכון לומר שלעיתים רכישת נדל"ן בשותפות היא הצעד הנכון למקסום רווחים. יש לבחור את השותף בקפידה ולערוך הסכם שותפות צופה פני עתיד, המסדיר גם את אופן הפירוק במצבים מסויימים.
יש לוודא שאינכם מסכלים לעצמכם שריפת פטורים עבור שניכם בעסקאות צפויות. על עוה"ד שייצג אתכם להסביר לכם את המשמעויות.
&nbsp
ד"א אני חולקת על רמון בעניין הצורך בוויתור הזכויות של הנשים שלכן. אם הכספים הם ממקור משותף וההלוואה משולמת מהקופה המשותפת אין כל סיבה שהנשים יוותרו על חלקן, כל אחת מהן היא שותפה של בעלה בזכויותיו.
&nbsp
&nbsp

meitalk0

New member
תודה על התשובות המחכימות והעוזרות - נקודה נוספת

ראשית, כמובן שבנות הזוג יהיו שותפות לכל דבר ועניין בחוזה ולא יוותרו על זכויותיהן.ואשמח לשמוע איך בדיוק ניתן לעשות זאת?
שנית, מבחינת השיפוץ - הוא כולל הרחבת בנייה של כ100 מטר. השאלה היא אם הבנק מראש מחשב את זה במימון המשכנתא ומחלק בינינו את התשלום?

ניר

כלומר אנו מדברים על 4 שותפים ולא שניים.

אין כל בעיה לעשות זאת. בעבר קניתי דירה מעשרה בעלים (יורשים).
גם משכנתא אפשר לקחת ברבעייה.
אישית, זכר לילדותי, אני סולד מ"אסיפת חברים" ולכן הייתי חושב פעמיים.
&nbsp

שותפות בזכות כוללת שותפות בחובה

הבנק דורש אחת משתי החלופות - שהנשים יהיו רשומות כבעלות הנכס ובעלות המשכנתא
או שיוותרו על הזכויות והחובות.
&nbsp
במקרה שלנו, כדי לחסוך בירוקרטיה ביצענו את החלופה הראשונה תוך הסכמה הדדית
על מנגנונים פנים משפחתיים.
&nbsp

למעלה