רכישת דירה עם שותף

meitalk0

New member
רכישת דירה עם שותף

שלום וברכה,
ברצוננו לרכוש דירה עם שותף.
אנו לא יודעים כלל האם הדבר אפשרי מבחינה משפטית ומה ההליך שצריך לעשות כדי לעשות דבר כזה.
שנית, משאלות ששאלנו בבנקים לא ברור לנו כיצד הדבר קורה מבחינה המימון של הבנק.
האם עלינו להציג ביחד 40% מערך הדירה? לאחר מכן, האם הבנק פותח תיק משכנתא לכל משפחה בנפרד? או שמא הבנק נותן הלוואה משותפת.
בנוסף אנו רוצים לשפץ ולהרחיב את הנכס. האם הבנק נותן הלוואה מראש על פי ערך הנכס לאחר השיפוץ? או שנאלץ להביא את הכסף לשיפוץ מהון עצמי?

סליחה על ההצפה בשאלות

meital

תשובה:

רשית חשוב להבין שרכישת דירה עם שותף היא חתונה לכל דבר.
אתה מתחתן עם השותף לתקופה ממשוכת. בתקופה הזמן הזו יתכן שצרכי משפחתו או משפחתכם ישתנו,
יתכנו ניגודי עניינים (צד אחד רוצה למכור והשני לא יכול לקנות) וכו'. אני מטפלת בהרבה תיקי פירוק שיתוף בהם בעיקר נפגעים הבעלים,
ואנו עו"ד ושמאי המקרקעין מתעשרים. אני חלילה לא אומרת זאת כדי להרתיע, אלא רק לוודא שאתם משוכנעים שאם יודעים להסתדר עם השותף. בחוזי רכישה כאלו אני נוהגת אף לשים מנגנוני יציאה ברורים ומובהרים לשני הצדדים. מה קורה כאשר כל אחד רוצה לצאת וכיצד זה מתבצע, ע"מ לחסוך בעיות בעתיד.

ולעניין המימון. הבנק מסתכל ובוחן כל אחד ממכם בפני עצמו. מחצית המשכנתא תירשם על שמכם ומחצית על שם השותף.
אבל (!) כדי שהבנק יתן משכנתא כל אחד ממכם יצטרך לחתום שאם הצד השני לא עומד בתנאי התשלום שלו, לבנק מותר לממש את כל הדירה בהליך כינוס הנכסים. כלומר, אם השותף לא מחזיר את הנכס, הבנק מוכר לכם את הבית.
מבחינת אחוזי המימון - באם זוהי דירתכם הראשונה תוכלו לקבל עד 75% מימון. באם השניה - עד 50% (ובמקרים מיוחדים 70%).
הבנק לא נותן משכנתא לטובת שיפוץ שאינו כולל הרחבות בניה, ולכן את הכספים הללו תצטרכו להביא מהבית.

מקווה שעזרתי, בהצלחה!

תוספת קטנה לתשובה שמעלי

האזהרות לגבי השותפות בהחלט במקום.
&nbsp
רק כדי להיות ברור - הבעלות של הדירה תירשם על שניכם והמשכנתא (משכנתא אחת) תילקח על ידי שניכם.
אני ממליץ בחום לפתוח חשבון בנק משותף לעניין תשלום המשכנתא, הביטוחים והוצאות נוספות מצד אחד וקבלת דמי השכירות מצד שני.
&nbsp
אם אתם נשואים אז נשותיכם יצטרכו לחתום על טופס וויתור זכויות הקובע שבמידה שתתגרשו, הן לא יהיו זכאיות לשום זכויות בדירה זו. בדקו עם נשותיכם האם זה מתאים להן לפני הכניסה לעניין כדי לא ליצור מתחים.
&nbsp
בהצלחה.

למעלה