רכישת דירה-עזרה

liatidan

New member
רכישת דירה-עזרה

שלום לכולם אנחנו זוג סטודנטים צעיר ומאז ומתמיד החלטנו שלא נבזבז את כספינו על שכירות. כרגע אנחנו גרים אצל ההורים אך בעוד כחצי שנה מתכננים מעבר. יש לנו סכום של 250 אלף ש"ח (משכורת משותפת נכון להיום 9000 ש"ח) ואנחנו מחפשים דירה באזור בקעת אונו במחיר מקסימלי של 150 אלף דולר ל-3 חד'. אך לפני מס' ימים פרסמו פרויקט חדש באם המושבות פ"ת שיאוכלס בעוד שנתיים וכרגע המחיר הוא כ-155,000 $ עבור 4 חד'! הבעיה היא שבמשך שנה וחצי נאלץ לשכור דירה עד לכניסה. כעת השאלה היא האם לקחת סיכון בדירה מהקבלן ולגור בשכירות אך עם זאת, במידה והסיכון לא התממש הרי זו דירה ששוויה כ200,000 $ לפחות. מהי ההחלטה הנכונה במיוחד בימים אלו לפי דעתכם ונסיונכם? תודה!

nizanm

New member
איך דירה של 200K ב150K ?

1. ניתן לבדוק את החוסן הפיננסי של הקבלן/ים הבונה. זה לא יקר, שמעתי שזה עולה פחות מ- 1,000 ש"ח. 2. אם תרוויחו 50K$ , אז מה הבעיה לשלם שנתיים שכירות? תשלמו שכירות ובאהבה ! גם אנחנו לא שילמנו - כמעט - שכירות ! 3. הסבר קצר שלך לשאלץ הנושא שךי, בבקשה. 4. תודה.

liatidan

New member
שאלה יפה!

אני מניחה שזה בגלל שהדירה כרגע על הנייר, ניתן לראות כרגע רק את השטח הסגור שעליו מתוכננת הבניה ואת תחילת המגדל הראשון (מדובר בפרוייקט של 4 מגדלים). השאלה היא מה המחירים שסדר"כ לוקח קבלן על הדירות הראשונות שהוא נוכר כאשר הכל עדיין על הנייר? אני לא מבינה גדולה בענייני נדל"ן עדיין, אבל ברור שזה נשמע זול. לדעתי, העובדה שהבניה רק החלה מסבירה את המחיר הנמוך. יש כאן סיכון גדול לדעתך??? אני לא בנוייה שסיכוני גדולים מדיי

אף קבלן לא מוכר ...

דירה ששווה 200,000$ ב-150,000$
יתכן שהמחיר נמוך 5-10% לעומת דירה שמוכנה לאיכלוס, כי הדירה תמסר רק עוד שנתיים ... וזמן זה כסף. כל אחד יכול למכור לך דירה ששווה 200,000$ לאיכלוס בעוד 10 שנים ב-135,000$ מכיוון שזה ערכה הנוכחי של דירה כזאת.

וחוץ מזה ... שכירות זה לא בזבוז ...

זה דמי שימוש בדירה של מישהוא אחר - בדיוק כמו שריבית זה דמי שימוש בכסף של מישהו אחר. כאשר דמי השימוש בדירה נמוכים מדמי השימוש בכסף (וזה המצב ברוב המקרים בארץ) אז שכירות היא חיסכון וקניה עם כסף של הבנק היא דווקא בזבוז.

liatidan

New member
אז מהו המסר???

דירות 4חד' באותו מקום נמכרות היום מעל ל220,000 $! והמחיר שהקבלן מציע הוא 155 אז האם לחשוד ולהתרחק? או שזה שווה בדיקה. אסור לנו לקחת כל סיכון בלתי סביר ולכן אני שואלת- האם זה כ"כ לא הגיוני???

באם המוןשבות המחיר היום איננו 220

זה היה בימי השיא היום גם פחות מ200 יש שם מספר קבלנים שנכנסו לבעיות [בלשון המעטה] ויתכן שישנה מכירה במחיר נמוך ע"מ להכניס כספים [אם תצינו שם הקבלן אולי זה יעזור] כן צריך לשים לב הן לגודל הדירה והן לקומה דירת 4 חדרים יכולה להיות 95 מ"ר וגם 140 מ"ר....

EYALM197

New member
היא מדברת על פרוייקט של חברת נווה א

איתנים באמת מחיר מפתה ,אבל גודל דירה 4 חדרים 97 ברוטו מה הם עושים צחוק דירה על הפנים לדעתי מאד קטנה הייתי הולך עך פרוייקט אחר לא חסר שם,ועד שהמחירים יעלו יקח שנים כי הבנייה שם תיהיה לפחות ב20 שנה הקרובות.

nizanm

New member
אם המושבות - איך אפשר לדעת?

סליחה על הבורות. אבל איפה זה אם המושבות בכלל?

nizanm

New member
לליאתי.

גם אני מבין את מה שאני יודע, מ- 3 " עסקאות נדל"ן " שעשינו בחיינו. קניית דירת חדר למגורים שלנו עד היום שאנחנו מציעים את דירתנו 4 ח' בגבעתיים למכירה. לימוד "תוך כדי תנועה". לשאלתך: 1. אם יהיו לכם ספקות,תבדקו את החוסן הפיננסי של הקבלן. 2. תשלמו באהבה גדולה שכר דירה ל 2 שנים עם אפשרות ל 1/2 2 שנים,ותקבלו 50K . 3. לעניות ידיעותי: נכון שהדירות הראשונות נמכרות בפחות כסף.השאלה היא בכמה? לגבי סעיף 1 אבי שנער,יודע הכי טוב כאן.

nizanm

New member
אגע.גם את היתר אבי יודע הכי טוב ../images/Emo70.gif

כשהתחלתי לענות, תשובותיו של אבי עוד לא היו.

trolli

New member
יתכן שמה שהקבלן מציע

זה הקמת קבוצה לרכישת קרקע ובינה עליה במצב זה יתכן הפרש של 20% +- משווי דירות בסביבה כי הרי נחסך חלק ניכר מהיזמות והמע"מ. אך כמו שנאמר פה כבר הסיכון הוא גדול וצריך לדעת מי היזם

mica35

New member
תבדקו כמה עולה דירה מוכנה

באזור, לפי מיטב ידיעתי דירות 4 חדרים באם המושבות עולות הרבה פחות (רק מעיתונים גינדי מציע ב169000$ ). יש שם המון פרוייקטים אז תעברו ותבדקו...

זה כבר נשמע יותר סביר ...

כ-10% פחות מדירה מוכנה בגלל דחיה של כשנתיים באיכלוס ...

liatidan

New member
תודה על התגובות

בדקנו את הפרויקט-התכנון נראה לי טוב, ניצול טוב של הדירה. הדירה בגודל 97 מ"ר נטו + 6 מרפסת שמש. איך אני יכולה לדעת מה יהיה ערך הדירה הזאת בעוד שנתיים כאשר תהיה מוכנה? בימים אלו נאמר לנו שדירת 4 חד' באם המושבות מתחילה מ200K ולכן הגעתי למסקנה ששווי הדירה יהיה לא מתחת ל200K בעוד כשנתיים. שאלה נוספת-יש פרויקט נוסף של חפציבה אשר מציע דירת 3 חד' 98 מ"ר ברוטו באותו המחיר-מה עדיף לי? כרגע אין לנו בעיה עם 3 חד' (רק שנינו...) האם העובדה שבפרויקט הראשון הקבלן קטן "נוה איתנים", צריכה להשפיע על ההחלטה? ועד כמה?

מסקנה חפוזה ...

את לא יכולה לדעת מה יהיה ערך הדירה בעוד שנתיים ... את צריכה להשוות את המחיר לשווי דירה כזאת כיום כשהיא מוכנה. שווי דירה לא נקבע רק ע"י מס' החדרים ... הגודל (השטח) משפיע לא פחות ואת בעצמך מספרת על דירת 3 חדרים בשטח דומה ובמחיר דומהץ המסקנה שלך ששווי הדירה יהיה לא מתחת ל-200K כשהיא תהיה מוכנה נשמעת לי קצת חפוזה, אף קבלן לא ימכור דירה ששווה 200K ב-150K רק בגלל שהיא תהיה מוכנה עוד שנתיים ... הרווח שלו לא מספיק כדי לממן הנחה כזאת. אם היא ברמת שווה 200K אז כנראה שיש סיבות נוספות למחיר שהוא מבקש.

EYALM197

New member
המיקום של נוה אתנים הוא טוב יותר אב

ואצל הפוייקט של חפציה הולכים לסלול כביש בין עירוני שיקרה אם המושבות אז זה לא הכי נעים לגור על כביש. מאידך הפרוייקט של חפציבה מפוער יותר עם שטח גינה גדול יותר ושלל פינוקים כספא מכון כושר בבניין אז אם את צורכים את התרבות הזו אז שווה לבדוק. ומצד שלילשי כל האיזור נבנה בטרומי אז זה גם בעיה אומרים שערך הדירות יורד עקב הבניה הזו ואנשים לא רוצים לקנות והמגדלים של היום הם בעצם השיכונים של המחר אז ככה שלטווח ארוך עדיף בניין נמוך אפילו של 9 קומות על פני בניין של 20 קומות.

למעלה