רכישת אופניים - מרידה

BlackUnicorn

New member
רכישת אופניים - מרידה

אני חוזרת לרכוב אחרי כמה שנים טובות שבהן לא רכבתי. אני עומדת לפני רכישה של אופניים ומעוניינת בעצתכם.
סגנון הרכיבה יהיה בעיקר שטח קל/שבילים, כשאחבר טריילר (עדיין לא ידוע איזה, כנראה weehoo) בשביל הבת שלי. אני כן רוצה לשמור לעצמי אופציה לרכיבה קצת יותר טכנית, אבל לא דברים מטורפים כמו דרופים/דאוןהיל.
אני נמוכה (1.60), שזה כמובן גם שיקול.
האופציות נכון לעכשיו הן כדלקמן:

1. מרידה one forty 2B/3B 2014 - אני נוטה ל- 2B. אמרו לי שלא כדאי כי אלו אופניים מאוד אגרסיביים ופחות מתאימים למטרות שלי. מצד שני - יש להם מכלולים מטורפים. המחיר בין 7600-8600 תלוי בדגם.
2. מרידה ג'ולייט one twenty 2015 - מכלולים פחות טובים מה- 2B אבל די דומים ל- 3B. אמור להיות יותר נוח כי הם מותאמים לנשים, ואמורים להיות קלים יותר. - בערך 6700 ש"ח.
3. רוקי מאונטיין אלמנט 950 2012 / GT סנסור אליט 2014 - שניהם עם 29", נאמר לי שמאוד לא כדאי 29" לגובה שלי, ושהחל מ- 2015 היצרנים לא מייצרים יותר 29" במידות שלי כי זה לא נוח. די ירדתי מזה.

ההתלבטות היא בעיקר בין האופציה הראשונה לשנייה. כמובן שאלך לנסות את האופניים, אבל עד כה לא הצלחתי להבין מה המשמעות של אופניים "אגרסיביים". אני רוכשת אופניים לכמה שנים כך שההפרשים בעלויות לא היסטריים מבחינתי. האם עדיף לרכוש אופניים עם מכלולים מצויינים כמו ב- 2B בעלות מעט גבוהה יותר (אך בהתחשב בכך שהן שנתון נמוך יותר - העלות המקורית שלהן גבוהה בהרבה)? או ללכת על משהו שהוא באמת אמור להתאים לצרכים שלי כמו המרידה ג'ולייט, ועל הדרך להנות ממחיר נמוך יותר אך שנתון גבוה יותר?
האם כדאי במעמד הרכישה כבר לשדרג? מה צריכים להיות השיקולים שלי?

avikawa

New member
שיכוך מלא, 100 עד 120 מ"מ מהלך, כמה שיותר קל בתקציב

אגרסיבי למי שלא משתמש זה בזבוז עצום
קני את האופניים הקלות ביותר שניתן (בדגש על גלגלים קלים) בתקציב שעומד לרשותך
מערכת הינע סבירה (DEOARE ומעלה) ובולמי זעזועים סבירים - פרט לזה את כל השאר לא תרגישי חוץ מהגלגל שלא ירצה להתגלגל בעלייה
גם ז"ק זו אופציה מעולה למי שרוצה - אבל לרוב עדיף מישהו שבוחר ז"ק ולא כזה שנאלץ מסיבות תקציביות

BlackUnicorn

New member
לא הבנתי את המשפט האחרון...

התכוונת שעדיף ש"מ כשאין בעיה תקציבית?
המכלולים של הג'ולייט אחלה -
שלדה : ONE-TWENTY TFS
מידות: S, M,
גימור: אפור עם כיתוב וטרים בתכלת
בולם זעזועים קדמי : Rock Shox 30Gold TK27 120 poploc
בולם זעזועים אחורי : Rock Shox Monarch R
הילוכים : 30
מעביר אחורי: Shimano SLX Shadow+
מעביר קדמי: Shimano Deore triple
שיפטרים: Shimano Deore
קראנק: Shimano M612 40-30-22 ציר חלול מיסבים חיצוניים
מעצורים: Shimano M506 180 cen
צמיגים: MERIDA lite 27 2.25
חישוק: Merida Big 7 comp D
צירי גלגל: Formula Centerlock / Formula Centerlock-12
סטם: MERIDA pro OS 5 lady
כידון: MERIDA pro OS 700 R12 lady
מוט אוכף: Merida comp SB12 27.2
אוכף: Merida Juliet Sport
פדלים: XC pro alloy
&nbsp

avikawa

New member
הרשימת מכולת לא אומרת דבר

בסופו של דבר את צריכה אופניים שישמשו את צרכייך
לפי התיאור - אופני XC לייט או אופני שבילים. הם יכולים להיות שיכוך מלא או ז"ק - לפי העדפה ותקציב
הצעתי הייתה להימנע מאופניים שמוגדרות כאגרסיביות כי בד"כ זה מגיע עם משקל כבד, מהלך מתלים ארוך מדי וצמיגים רחבים. ואז יום רכיבה בשביל אופניים רגוע הופך לסיוט
&nbsp

shangu23

New member
תוספת קטנה

לשיקול אם לקחת ז״ק או ש״מ יש משמעות רבה מבחינה תקציבית, מאחר ובאותה רמת מחיר הז״ק יהיו בעלי אבזור טוב בהרבה. לשימושים שתיארת יספיק בהחלט זוג ז״ק קליל עם מכלולים איכותיים וקלים.

creth11

New member
ביאור מושגים הארות ונחירות

אופניים אגרסיביים הכוונה לכאלו המיועדות לירידות מהירות דילוג דרופים ומעבר סלעים חסרונם בהשקעת מאמץ גדול יותר בטיפוס ומישקל עצמי גבוה יותר.
לתיאורך בהחלט מהלך 120 הוא המירבי. את צריכה אופניים המוגדרות XC קל ומהיר אני לרוב מציע ז"ק כי הן יותר קלות יותר קל לטפס איתן ובמחיר נותן יהיו בעלות מיכללים טובים יותר חסרונן יהיה בעיקר בירידות מהירות ורכיבה טכנית, יתרון נוסף שהזנב הקשיח מחייב לימוד טכניקה נכונה שזה לרוכב מתחיל רק טוב אבל מקשה לשבת ולדווש כאשר עייפים לעומת השיכוך המלא שבהן האופניים עושות חלק מהעבודה של הטכניקה, אופני שיכוך מלא מפצות על טכניקה לקויה של הרוכב.
בסוג הרכיבה שתיארת יהיה יתרון ברור לאופני 26 גם בגלל האפשרות להשיג שילדה מתאימה גם מחיר האין טרנד שלהן יאפשר רכיבים טובים יותר וכל זה בסוג הרכיבה המתואר אינו חיסרון לעומת ה 29 או 27.5 .
למי שמתחיל לא כדאי להשקיע ולקנות זוג יקר כי רק אחרי כמה אלפי ק"מ מיתגבשת ההבנה מה רוצים באמת ואז עשויים להיות תקועים תקציבית עם זוג יקר שאינו מתאים לסיגנון המועדף

The Pinky P

New member
הייתי שם דגש דווקא על השלדה ולא על המכלולים...

את צריכה שלדה בגודל מיוחד ואני מאמין שלא כל השלדות הקטנות יהיו נוחות לך, מדובר ב - xs ומטה...
כאן הייתי מתייעץ עם רוכבות אחרות שיודעות מנסיון ויכולות להמליץ על דגמים טובים.

שיכוך מלא או זנב קשיח - לשיקולך.

אני הייתי בודק דילים לגבי שלדות 26 סמי - בוטיק סטייל סנטה קרוז, אולי אפשר לקבל סט אפ סביר על שלדת 26 מותאמת לנשים בעסקה כללית משתלמת...

למעלה