רכישת אופנוע יד 2

לי0909

New member
רכישת אופנוע יד 2

1.לאיפה ברח' שוקן כדאי להגיע? מאיזה שעה נפתח? ואיך מגיעים לרח' שוקן? 2.התקציב הוא עד 10,000 שח, יש סיכוי למצוא אופנוע 125 ? 3.איפה מומלץ לקחת את האופנוע לבדיקה לפני הרכישה (באיזור שם), ואיפה לעשות ביטוח? 4.האם יש עוד איזה הכנה שצריך לעשות לפני שמגיעים לשם? או לפני שרוכשים אופנוע מיד 2 ? תודה..

דני1963

New member
רכישה....

בוקר טוב, לי. ראשית כדאי - לעניות דעתי - לרכוש מאדם פרטי. בעלי עסקים הרי תמיד ח י י ב י ם לגזור קופון, ובדרך כלל זה בא על חשבון המוכר והקונה גם יחד, אין מנוס מזה. לא חסרים כלים מיד שנייה בידיים פרטיות הממתינים בקוצר רוח לרוכשים פוטנציאליים. שנית, כלי שנראה לך סביר הן מהמראה החיצוני, הן מבחינת הקילומטראז' והן מבחינת הניירת (תיזהרי מאלה שכרגע הרישיונות לא כאן אצלי, או זה קטנוע של בת דודתי שטסה למזרח והשאירה לי ייפוי כוח וכו'...) לוקחים אותו לבדיקה (ולא חסרים מוסכים המבצעים בדיקות מדוקדקות) כשמראש המוכר מתחייב שאם תתגלה בעייה במנוע / שילדה / גיר או וריאטור מחיר הבדיקה עליו (ורצוי על מסמך חתום, כי כשתרצי לתבוע אותו בתביעה קטנה, לכי תוכיחי שאין לך אחות). ביטוח ? רק באודי דגן. ו....בהצלחה !!!!!!!!!!!!!!

yovelbaron

New member
אישימוטו

ממליץ על אישימוט למרות שיש עוד טובים אבל מניסיוני הם בסדר כמובן שהם רוצים ליגזור קופון וזה אך טבעי כמו כל עסק שצריך להרוויח אבל שמה לא מתעסקים בקטנות ותמיד יהי לך למי לפנות במקרה של בעיה...כמובן שאת יכולה לעשות בדיקה שם אבל למען הסר חשש מבדיקה אצל מי שגם מוכר יש לך מלא מקומות ליד שיעשו בדיקה העלות היא באזור ה 400-500 שח...

יוסיא

New member
מניסיוני המר....מאוד! הכל רק לא אישימוטו

ממש לא מקום שהייתי רוצה לחזור אליו או לשלוח לשם מישהו. אותי הם רימו...ולא בקטנות, בלשון המעטה... הייתי ממליץ לקרוא קצת ולעשות סקר שוק..להנעל על דגם אחד או שניים ולחפש ממוכר פרטי. לראות כמה מעניינים ולקחת לבדיקה את זה שנראה הכי טוב ומדגדג לך בבטן. אלא אם כן בא לך שגם יגזרו עלייך קופון...גם ירמו אותך...וגם ישאירו לך טעם כל כך רע בפה שגם אחרי הרבה כמויות של מיים...הטעם עוד מורגש

h a j b i

New member
כמעט תמיד הקונה

אבל כמו כל דבר, גם זה נתון למו"מ. כשהמוכר מאוד לחוץ למכור ו\או הכלי בסיכון גבוה (אחרי תאונה קשה ידועה, ישן במיוחד, קילומטאז' גבוה במיוחד) יש מצב שיסכים להתחלק עם הקונה.

לי0909

New member
לגבי הביטוח

אתם מבטחים עם השתתפות עצמית או בלי? האם לא רצוי לבטח עם השתתפות עצמית? זה עניין של כאלף שח ביניהם...

לי0909

New member
לא דיברתי על צד ג'. בביטוח הם נותנים 2 אופציו

ת 1. עם השתתפות עצמית (עד 25,000) 2. בלי השתתפות עצמית

Pumi

New member
בלי השתתפות עצמית

הסיכוי שיקרה לך משהו, גם אם זה משהו קטן, הוא יחסית גבוהה בשנים הראשונות, ובייחוד בשנה הראשונה. זאת הסטטיסטיקה וזאת המציאות, אין מה לעשות. בכל זאת, מדובר על משכורת של 7 ימים ו 25,000 שקל. מספיק שתיפול במקום ותעקם קצת את היד ותשב שבוע בבית, וזה בדיוק הכסף שאתה מוותר עליו בשביל 1000 שקל.

בלי

לדעתי האישית הסיכון לא שווה את זה. ביטוח נועד למצב "כשיקרה". שלא יקרה ולא נצטרך, אבל שיהיה.

לי0909

New member
לגבי הבדיקה במוסך לפני הרכישה

המוכר נשמע מאוד אמין ואומר שאין כל כך מה לבדוק במוסך ואפשר לראות שהכל תקין. מה אתם ממליצים? איזה מוסך יש באיזור פתח תקווה? האם המוסכים פתוחים בשעה 6 ? אם לא עד איזה שעה?? ולגבי העברת בעלות - עד איזה שעה מבצעים זאת בדואר? ואיפה קונים קסה באיזור פתח תקוה ?

NEO83

New member
המוכר יכול להגיד

שזה אופנוע motoGP אתה תאמין לו? קח לבדיקה לא משנה מה אומר המוכר.

h a j b i

New member
אני עד היום ביטחתי ללא השתתפות עצמית

וככה אני מתכוון להמשיך וממליץ לאחרים.

למעלה