רכישה של איפוד יד-2

רכישה של איפוד יד-2

איך אפשר לדעת בוודאות שהמכשיר לא גנוב? מה המשמעות של "פרוץ"? כשפורצים זה מוחק את כל המידע הקודם שיש או שצריך לעשות את זה בנפרד? לא ממש מענין אותי לקבל את כל הקבצים של הבעלים הקודמים והמיילים שלו.

וגם הציעו לי שאולי נמצא שם את האפיוד שנגנב ולהציע "פרס" למוצא "הישר". איך אפשר לדעת שזה אותו מכשיר מבלי לעורר חשד?

AYELET1

New member
איך אפשר בכלל לדעת שזה אותו המכשיר

אלא אם רשמת את מספרו?
ואם תמצאי את המכשיר ותציעי פרס, האם הגנב יתן לך אותו או ידרוש מחיר יד שניה?

אם זה אייפוד, בד"כ מכשיר גנוב פחות משמעותי (מבחינת חסימת המכשיר דרך חברות הסלולר).
אין דרך לדעת אם המכשיר גנוב.

לא בעיה למחוק את כל מה שהיה שייך לבעלים הקודם ע"י ביצוע ריסטור והגדרת המכשיר כחדש.
כל הסיכויים שהבעלים הקודם גם יעביר לך את המכשיר ללא המיילים והקבצים שלו

וקצת בדיקות על מכשיר משומש (לא הכל רלוונטי למכשירים של ימים אלו):
http://www.pdace.com/kb/kb.php?kb=291

משמעו של מכשיר פרוץ זה, שניתן להתקין עליו גם תוכנות שלא קיבלו "הכשר" של APPLE.

איזה דגם אייפוד את חושבת לקנות (כלומר איזה דור)?

יש לי את המספר הסידורי

הוא רשום על חשבונית הקנייה ועל תעודת האחריות. האם לזה התכוונת?

חשבתי על איפוד 4. אני לא רוצה לקנות מכשיר גנוב מהבחינה המוסרית וגם כדי לא להתעסק עם טיפוסים מפוקפקים, זה גם מה שמרתיע אותי ביד-2 ולוחות דומים.
המחיר המבוקש במודעות שראיתי זה בערך חצי ממה ששלמתי למכשיר חדש כך שעקרונית כנראה שזה כן אפשרי "לקנות" אותו בחזרה ושזה יהיה משתלם לשני הצדדים. לא בטוח שבשביל לחסוך כמה מאות שקלים בא לי להתעסק עם זה.

AYELET1

New member
לא יודעת איזה מספר כתוב על החשבונית

בכל מקרה אל תתעסקי עם השאלה אם זה מכשיר גנוב כי אינך יודעת. זה מה שכתבתי לך קודם.
קניתי כבר הרבה מכשירים יד שניה. אין לי שום רצון לסחור ברכוש גנוב אבל גם לא יכולה לחקור כל קונה למוצאו של המכשיר ( או לשאלו באדיבות האם גנב את המכשיר
)

ובטח שלא הייתי רוצה לשלם לגנב שגנב לי את המכשיר...

אז לאיזה מספר בעצם התכוונת ?

מצטערת, כנראה לא הבנתי אותך
שאלת אם רשמנו את מספרו של המכשיר, לאיזה מספר היתה הכוונה?
בסופו של דבר אני לא רואה הבדל של ממש בין לרכוש מכשיר שאין לי בעצם דרך לוודא את מקורו ויתכן מאוד שנגנב מאדם פלוני אחר לבין לשלם ביודעין על המכשיר שלי עצמי, זה די עניין סמנטי. להיפך, אם הייתי יכולה לדעת בוודאות שזה המכשיר שלי היתה לי יותר נכונות לשלם עבורו "כופר" כי אני יודעת את מצבו המדויק לפחות עד הרגע שהוא הגיע לידיים של הנבלה.

BravoMan

Active member
אז בואי נשאל אחרת:

האם את יודעת למצוא על המכשיר עצמו את המספר שרשום לך בחשבונית ו\או תעודת אחריות?

אם כן, יש לך דרך לבדוק, אם לא אז לא.

אומנם יש כל מיני סיכונים ברכישת יד שנייה, אבל להניח אוטומטית שיש סיכוי טוב שמה שאת קונה גנוב זה בעצם כמו לכנות כל אדם ברחוב גנב.

גם המחיר עצמו אינו הוכחה לכלום, שכן את לא יכולה לדעת מה השיקולים של אותו אדם להיפתר מהמכשיר.

בכל מקרה, אם את בכל זאת מתכוונת להיות חשדנית, את יכולה לבקש מהמוכר את החשבונית המקורית.
לא לכולם זה יהיה כי ייתכן שכבר נזרק לפח, או המכשיר היה מתנה, או שהביאו אותו מחול "בכיס" (ולא, אני לא הולך להיכנס פה לוויכוח על חוקי המכס הישראלים).

בכל מקרה, את תמיד יכולה לרכוש מכשיר זול יותר יד ראשונה ולהיות בטוחה שהוא לא נגנב, אם כי עדיין עלולה להתעורר אצלך בעיה מוסרית לגבי התנאים בהם הוא יוצר או הילדים האפריקאים המסכנים שעובדים במכרות בפרך בשביל המרכיב חשוב באלקטרוניקה שלו - קולטן.

http://en.wikipedia.org/wiki/Coltan

לשם כך קמו פורומים (גם) כדי לשאול וללמוד

אולי אתה רומז שהשאלות שלי נאיביות או מיותרות בעיניך (ולמרות זאת טרחת להשיב ועל כך - תודה!) בעיני אלה שאלות לגיטימיות ואין לי שום יומרה לדעת הכל על נושא איזוטרי שכזה. לא ברורה לי השאלה אם אני יודעת לבדוק או לא. אם אני לא יודעת, אז גם לא לשאול? למה לא בעצם?

את הרעיון לבדוק את המספר הציעו לי כאן ולכן באופן טבעי אני מנסה לברר באיזה מספר מדובר וכיצד בודקים אותו. אם זה תהליך מורכב ומסובך מאוד אז אכן לא אדע לבצע אותו והחיים ימשיכו והשמש תזרח בבוקר
. לכן שאלתי וזה אחד מהצרכים שפורום נותן להם מענה - לשתף מידע. זה לא כל כך עקרוני כי ככל שחולף הזמן, פחות בא לי להתעסק עם עבודת הבילוש הזאת שכנראה גם ככה לא תועיל יותר מדי.

רכישת מחיר משומש מאדם פרטי היא לא פגם מוסרי אלא ההתייחסות שלי היתה ספציפית להבחנה שנעשתה בהודעה אחרת בין לרכוש מכשיר שאין כל דרך לבדוק את המקור שלו לבין (תיאורטית) לרכוש את המכשיר הספציפי שלי מאדם שמצא אותו או גנב אותו ממני. בשני המקרים אתה נותן יד בפוטנציה לסחר ברכוש גנוב וההבדל בעיני הוא סמנטי. זה לא אומר שכל מי שקונה או מוכר יד שנייה הוא פגום מוסרית או גנב אלא רק שאני נתקלתי יותר מדי פעמים בטיפוסים מפוקפקים בעסקאות כאלה ולכן מעדיפה להימנע מהם. מי שמסתדר עם זה, הרווח כולו שלו. ולשאלת המוסריות של צריכת מוצרים שיוצרו במדינות שמפרות בשיטתיות זכויות אדם, אתה תחליט על עקרונות המוסר שמנחים אותך ואני אחליט על אלה שינחו אותי וברור שהם יהיו שונים וזה בסדר גמור.
יש לך המלצה ספציפית על מכשיר זול יותר? השימוש הוא של ילדה בגיל יסודי בעיקר למשחקים, סרטונים וכיוצא בזה.

למעלה