.רכישה מצלמה חדשה.

ted

New member
אלה ממש ההתייחסויות של כל אלו

שבחנו אותה. בחדות - היא קוראת תיגר על האופטיקה של צייס בסוני, ועושה זאת טוב מאוד, למרות שהחיישן שלה יותר קטן מזה שבסוני. התלונות העיקריות - כמו שאתה מצאת - רעש (שלג) יתר, ו-CA (עיוותי צבע בקצוות של התמונה, בפרט עצמים כהים שמצולמים מול רקע בהיר). אין קשר אגב בין חדות התמונה להילות הצבעוניות בפינות - אלמנטים שונים בתוך העדשה אחראיים לכך. יש כמה תוכנות חביבות שמקטינות את הרעש, אפילו פלאג אינים חינמיים לפוטושופ עושים זאת.

PoiSoN2

New member
CA

לגבי ה- CA, אני דווקא ממש לא סובל מזה. לגבי הרעש, עניתי למישהו אחר פה באשכול.

erezs

New member
אגב, לגבי הרעש

גם אני סבלתי ממנו. הפתרון האולטימטיבי שמצאתי, שמוריד דרסטית את הרעש, הוא לצלם ככל שניתן ב ISO 64 ו SHARPNESS ב 5-. לעניות דעתי, אין פשרה בפרטים והתמונות נעימות הרבה יותר.

ted

New member
פתרון טוב, אבל מחייב שיהיה הרבה אור

במקום

סוגיית ה'רעש' שאותה הזכירו באינטרנט

מזכירה לי את סוגיית ה'פוקוס אחורי-קידמי' בקנון 10D - שגם היא מציפה את הפורומים בחו"ל. אותו הדבר לגבי האולימפוס E10 . לדעתי ומשימוש אישי - דברים שניפחו אותם מעל ומעבר. בתנאים רגילים ובהגדלות\הדפסות עד 15*21 (בינתיים) - אין בכלל רעש - ולא נתקלתי בו - בהדפסה.חידוד התמונות - מינימלי לפני ההדפסה,אם בכלל. ועל נייר משובח,כמובן.המצלמה היתה על כיווני ברירת המחדל. כמובן - תלוי ברקע וברגישות החיישן. יש פלאגאינים חינמיים ואחרים ש'כולים' לעזור במקרה הצורך - ולא נתקלתי בצורך יומיומי בהם - אולי לעתים רחוקות.

PoiSoN2

New member
הרעש

יש בעיה של רעש ב- FIRMWARE פחות מ- 78. יש לי 78, לכן שם הם שיפרו משמעותית את בעית הרעש, לכן אין טעם לכוון את המצלמה ל- 5- בחדות. ככה גם התמונות יצאות חדות וגם הרעש לא ממש נראה.

erezs

New member
גם אני עובד בגרסה 0.78

עדיין, בצילומי שמיים רואים את הרעש בבירור, ולפחות לי - הוא מפריע. אך כפי שאמרתי, צילום ב 5- מבטל את התופעה ללא התפשרות בפרטים.

PoiSoN2

New member
תשמע..

זאת החלטה שלך כמובן, אבל אחרי המון ניסויים זה הוכח שאין צורך בירידה כזאת בחדות בגרסה מעל 77.

למעלה