.רכישה מצלמה חדשה.

FreeFeeling

New member
.רכישה מצלמה חדשה.

לפני הרבה זמן יצא לי להתייעץ אמכם ,ואז קניתי מצלמה מתוצרת אולימפוס ,דגם 3020C. המצלמה בהכלת סיפקה אותי ושירתה אותי באופן הולם ואמין מאוד. (היא צילמה סביבות ה-10,000 תמונות!) וממש התרגלתי לשליטה ולהיקרות טובה איתה. לאחרונה בזמן שהעדשה הייתה בחוץ היא קבלה מכה והתעקמה ,כאת היא לא יכולה לחזור לבית שלה והמנועים חוגגים. לאחר זמן מה (המצב הנוכחי) העדשה כלל לא יוצת ואין אפשרות לצלם ,במעבדה העריכו שזה עלול לעלות סביבות ה-600 ₪. העם לקנות חדשה? .צרכים. -לאחר ניסיוני עם המצלמה שמתי לב עד כמה נושה הזום קורץ לי ,צילום ציפורים ,וכו... -מסך ועינית משופרים – מאוד חסר במצלמה שלי עינית אמינה כיבן שמה שצולם בעינית של המצלמה הנכחית כלל לא היה זהה לפרים המצולם ולכן עבדתי רק עם המסך. אם להשקיעה שוב כמה תלפים אולי כדי משהוא יותר יקר שיחזיק לשנים? ,להמרות שגם זה תחום שדיי מתישן מהר!?. התחלתי להתעניין ואילו התוצאות (אשמח לקבל הערות לגבי המידע אם עינו מדויק) -אולימפוס – בינתיים הראשונה ברשימה בגלל הניסיון ומהאמון שלי מהציוד שלהם. -מחיר. דגם 5050 היו כמה אנשים שכתבו שיש לה בעיה בחדות ועוד כמה בעיות? -העינית עדיין לא משהו?? מהסך מסתובב באופן חלקי ואני מהאנשים שבכף בשביל תמונה טובה יבצעו פאזאצתה ,העם יוצא לכם להשתמש הרבה בסיבוב המסך? -מקרו – איך הסופר מקרו? .COOLPIX 5700. -שהיו לי בריאים על המחיר! אני צריך לבדוק שוב אבל זכור לי שצריך לעבוד קשה בשביל לקנות חיה שכזו. -יותר מידי אנשים התלוננו על כך שקשה למצלמה לבצעה פוקוס במקומות בעלי אור דל ,האולימפוס בצעה זאת מעולה. -זום חיתי שנשמה פיצוצי. -מקרו מגניב. -זלילת אנרגיה מטורפת. -המסך מסתובב לכול עבר. -העינית מגניבה! יוצא לעבוד איתה הרבה? .Fujifilm FinePix S602Z Pro . -התרשמות ראשונית מהממצעים כמצלמה מרשימה. -העם שווה להשקיעה כיום ב-3 מגה? -זום מגניב! -מקרו מגניב – אשמח אם יש בהפשרות של משהו לעלות דוגמה. לא יצא לי לעבוד אם מצלמה מהחברה הזו ולכן חסר לי הביטחון. חבר בפורום הזה בשם: פלטרון ... מעריץ את המצלמה ,עברתי על הרבה דברים שכתב. ,אשמח כמובן גם לשמוע את תגובתך.
אני מתנצל עם הערכתי יותר מידי במילים ואשמח מאוד לשמועה את חווות דעתך המקצועית. -אני מתנצל עם יש שגיאות כתיב! בתודה מראש בן

אני מציעה לבחור בין האולימפוס5050

לפוג'י 602 - האחת כוונת והשניה - דמוית רפלקס, ומחרים סבירים. מבחינת ביצועים ושליטות ידניות,ומסך - מאוד שימושי והרבה יותר תמורה - באולימפוס - לדעתי.ממש מצלמה כיפית. גם הכי חסכונית בכוח הסוללות - ועם מסך דולק כל הזמן,אם זה משנה. חדות-אין בעיה,ואם צריך - מוסיפים בפוטושופ.גם בפוג'י אותו כנ"ל. לדעתי זה עניין של טעם אישי.אז רק אתה תוכל להחליט. שתיהן נהדרות וכיף לצלם בהן. יש אפילו משהו משותף לשתיהן
-הזום חשמלי וצריך לחכות בעת ההדלקה שייצא החוצה ויתייצב לפעולה: אתה בטח מכיר מהאולימפוס 3020 - אותי זה פשוט ע-י-צ-ב-ן כל פעם מחדש

FreeFeeling

New member
תחילה תודה מקרב לב, לכל התגובות.

תוצאות: .דגם שהומלץ: C-750 (נבדק). הזום נישמע מאוד מגרה וגם יתר הקונפיגורציה. בקשר לחסרונות אין משהוא בולט במיוחד ,אבל בכול זאת הרבה מהיכולות שהיו לי במצלמה הקודמת שלי חוזרים בדגם הזה ולא שופרו (חלקם כן). לכן חוץ מהזום ומה-4 מגה אני מנסה למצוא עוד יתרונות. JazzPhoto: -עם לא פותחים את המחסה של המצלמה (אולימפוס) ומדליק אותה המצלמה מתחילה לנסות להיפתח ולחרוק מנועים? -העם בדגם שלך הדיליי (זמן הצילום מזמן הלחיצה) הוא יותר מהר מהדגם שברשותי? אשמח אם תוכל לשלוח\או לעלות צילום שצלמתה בסופר מקרו. [email protected] ראיתי ש – Ted ממליץ על 717. היא עולה יותר? הרבה יותר? ושוב תודה בן

FreeFeeling

New member
תודה עדו

ממ ,טוב לדעת שזה המחיר ,חבל אבל זה כבר מעל ליכולת הכלכלית שלי ברגע זה ,אולי ההורים יעזרו? נראה.. תודה על המידע החשוב.

idohal

New member
אתה צריך לדעת שקניית מצלמה אינה

במצלמה עצמה וצריך לקנות גם כרטיס זיכרון לפחות 128 מ"ב ואלה של סוני יקרים ב - 30% מכרטיסי CF. ישנן מצלמות טובות בתחום 3500 ש"ח כמו אולימפוס C5050.

omri85

New member
אם יש לך אפשרות לקנות ברה"ב

אז אני ממליץ בחום על סוני 717 לי עלה כולל 256 מגה בייט סביב 3500 ש"ח

FreeFeeling

New member
ואי נישמע מחיר טוב!

יכול להיות שיש לי מצב לקנות משם ,אני אשקול זאת! תודה עמרי על התגובה!

nizanh

New member
cp5700

לכותבים בפורם הזה יש נטייה להתעלם/לקטול מצלמות של ניקון. ה 5700 עולה כמעט בכל פרמטר על ה750 (כמובן, מדובר במצלמה יקרה הרבה יותר). הסיבה העיקרית למרבית התלונות על ה5700 היא שאנשים מצפים ממנה לביצועים של DSLR (אולי בצדק, בהתחשב במחיר). בכל מקרה, לי אין שום בעיה לפקס בתאורה נמוכה, כזאת שדורשת לשיפה של מעל 8 שניות (המקסימום בחשיפה אוטומטית) ב 100ISO (צמצם פתוח). כמובן שצריך לדעת להשתמש במצלמה. בתאורה נמוכה אי אפשר לצפות מהמצלמה לפקס בזום של 280 מ"מ, צריך לשמור על אורך מוקד סביר. כמה יתרונות על ה 750: גוף מגנזיום ארגונומי. עדשות ניקון ED (אין אברציה כרומטית) מאקרו מעולה (עד 3cm, זום באמצע) 5 איזורי פוקוס ccd גדול 2/3" קבצים בפורמט RAW מסך LCD מסתובב ועוד ... אני לא טוען, בהתחשב בהפרש המחירים, שה5700 קנייה יותר טובה מה750. אבל בהחלט ראוי לשקול. מה גם שאפשר לקנות מצלמה משומשת (אני קניתי ב 3500).

omri85

New member
מסכים איתך ש5700 עולה על ה750 אבל

עדיין לא מצדיקה את הכסף.. אני חושב שבמצלמה שעולה 300$ פחות תקבל בידיוק את מה שאתה מקבל מ5700 אם לא יותר אני כמובן מדבר על הסוני 717 אני גם בעבר שקלתי לקנות את ה5700 אבל בסופו של דבר מצאתי שהסוני עדיפה בכמה פרמטרים ובינהם המחיר לשם השוואה נכנסתי לB&H עכשיו ולקחתי את המחיר שרשום באתר ,בלי לבקש מחיר טוב יותר(לשתי המצלמות) כדי להמחיש את ההבדל כי לשניהם יורידו וחוץ מזה יש חנויוץ הגונות יותר זולות אבל בוא נתייחס רק להבדל סוני699 ניקון999 כך שההבדל לדעתי הוא משמעותי ובמחיר של הניקון אני חושב שהייתי קונה את ה300D

nizanh

New member
אכן לסוני יש קלף חזק

אבל לטעמי ה 717 גדולה מדי. טווח זום נחות (38-190) לעומת ה5700 (35-280) והכי גרוע - משתמשת ב MemoryStick היקרים להחריד(מחיר כפול לכרטיסים גדוחים). יכול להיות שסוני נותנת תמורה יותר טובה לכסף (הם מיצרים בסין. ניקון מיצרים ביפן. אבל למי אכפת?), מבחינתי ה717 נפסלת על הסף בשל גודלה.

omri85

New member
לגבי הזום אני מסכים אבל גם לזה יש

פתרונות לגבי הממורי סטיק לא ממש לא חייבים לקנות סוני יש לקסר והמחירים הם בערך 20% יותר יקר מהסוגים האחרים לגבי הגודל אני אהבתי כי היא דמויית SLR ולא כוונת כמו הניקון אבל כל אחד ומה שנוח לו לגבי היצור מה אני איד לך? דבר ראשון זה סוני דבר שני עם עובדות לא מתווכחים אבל למרות הכל הדגם הזה מכר יותר מ1,000,000 יחידות אני לא מאמין שכ"כ הרבה אנשים פראיירים כך שכנראה היא בכל זאת שווה את מחירה

למה לקטול?יש העדפות וכל אחד

ודרישותיו. החיסרון העיקרי הוא המחיר - תמיד יקרים יותר.ולא שיש הצדקה - כי ההיצע קיים ובפחות - אצל המתחרים. אני התאכזבתי מדגמי הכוונת - יחסית למחיר נתנו לי לדעתי פחות מדי ותיסכלו יותר מדי.את הפתרונות מצאתי ונהניתי דווקא אצל 'המתחרים'. דמויות רפלקס - הן גם ההעדפה שלי למשתמש מתקדם - על פני מצלמות הכוונת - שיתרונן האחד הוא שהן קטנות יותר. השואל פתח ורצה המלצה למצלמת כוונת - וזה מה שהמליצו לו. הוא היה מרוצה מהמימשק למישתמש - אז הציעו לו אותו המימשק - בדגם מתקדם יותר - מה רע בכך?למה לשלם יותר,לקבל מימשק אחר,ולקבל,אולי,מה שהמתחרה מציעה? ושאלה:האם תוכל להסביר מה שרשמת: "בתאורה נמוכה אי אפשר לצפות מהמצלמה לפקס בזום של 280 מ"מ, צריך לשמור על אורך מוקד סביר" - מה זאת אומרת 'סביר'? האם אי אפשר להשתמש בכל הזום בתאורה פחות מאופטימלית? לי זה מוזר ולא נתקלתי בשום דמוית רפלקס בבעיה הזו, או שלא ממש הבנתי. וד"א:למה להתרגז? האם לא עושים אותו הדבר ל'מינולטה'?משמיצים ומשמיצים?נדבקים ל'מבחנים' ו'כאילו' ובעצם - להד"ם? הדגמים דמויי הרפלקס מצוינים ולא פחות טובים מאחרים,אפילו נוחים יותר לשימוש מכמה מהם,ועמידים לא פחות מהם. אצל 'ניקון' - שמם הולך לפניהם - בגלל כמה דגמים מוצלחים - שהקונה ההדיוט משליך על כל הדגמים - זה כולל גם מצלמות פילם רפלקסיות. הם מייצרים מוצרים אמינים - זה נכון - אבל כך גם המתחרים
פשוט - צריך להחליט מה רוצים - ולהמשיך עם הרעיון.לא חושבת שיש 'יותר גדול ויותר מוצלח' - לא כשמשווים באותה רמת מחיר מה מקבלים - לכל דגם יתרונותיו וחסרונותיו,אין מושלם - גם לא ברפלקסיות המקצועיות. מבחינתי:קטילה?לא. אכזבה - כן.אבל זה רק כי נעשיתי 'מפונקת'
למדתי לצפות למקסימום התמורה עבור כספי.

nizanh

New member
פיקוס בתאורה נמוכה 2

לגבי פיקוס בתאורה נמוכה: כמו שרשמתי, התכוונתי לתאורה שדורשת חשיפה של 8 שניות ב 100ISO צמצם ב2.8 אני חושב שזו תאורה רחוקה מאוד מאופטימלית (אולי אני לא אוכל מספיק גזר
). אני מעריך את אורך המוקד הסביר לתנאי תאורה כאלו כ 100 מ"מ. לא נתקלתי בבעיה לפקס בזום 280 מ"מ בתנאים סבירים -בתאורה טבעית עד לשקיעת החמה ובתאורה מלאכותית ביתית. אין לי ניסיון עם רפלקסיות מקצועיות, אבל יש לי ספק רב אם אפילו עין אנושית מסוגלת לפקס עדשה של 280 מ"מ בתאורה כנ"ל על אוביקט במרחק 3-2 מטר. עומק השדה רדוד מדי. (ברור שלמצלמה עם מערכת פיקוס אקטיבית יש סיכוי יותר טוב להצליח.) הנקודה שלי הייתה שהניקון, עם 5 חיישני מיקוד ומערכת חכמה לבחירת אזור המיקוד, מפקסת היטב. יתכן שיש דיגיטליות שמפקסות יותר טוב (המינולטה ממש לא). וד"א לא היה שום רוגז רק קצת תמיהה. ולגבי אכזבה, עם איזה דגמים היה לך ניסיון? יש לניקון דגמים שבהחלט נחשבים למוצלחים (כמו ה 4500 או 5400), גם ע"י הבוחנים המקצועיים וגם ע"י המשתמשים.

פלטרון

New member
מישהו אמר פלטרון ?! ../images/Emo13.gif

בקרוב אני מפרסם מאמרון קצר על הפוג'י S602 .. בקרוב . |פלטרון מפזר רמזים כמו חברות הצילום הכי נחשבות רגע לפני יציאה לשוק של מצלמה חדשה|

PoiSoN2

New member
אז ככה...

אני בעל 5050, היא מצלמה מצויינת, אבל יש כמה דברים (כמו בכל מצלמה אחרת) שהייתי אוצה לשפר. אין לה בעיה עם החדות, יש קצת בעיה עם רעש יתר. העיינית לא משהו, אני הייתי מעדיף EVF. המסך מסתובב באופן מוגבל, אבל גם זה עוזר לפעמים. הסופר מקרו פשוט מעולה! הייתי בודק במקומך היום את סוני 717, המחיר שלה ירד. בהצלחה, דוד.

למעלה