רכילות בעבודה

רכילות בעבודה

היום יצא לי לדבר עם קולגה, שמאוד נפגעה משמועה שרצה עליה כבר כמה זמן במקום העבודה, שכמובן כל קשר בינה לבין האמת הינו מקרי בהחלט. לי יצא אגב לשמוע אנשים שמדברים על זה, ואמרתי להם שזה לא נכון, והתגובה שלהם הייתה ש"בטח שזה נכון, כולם יודעים את זה", כשבעצם אף אחד לא ידע לשים את האצבע על איך זה ש"כולם" יודעים את מה שיודעים. מותר לי סיפרה לנו על משהו דומה, על זה שהבוס שלה שמע שהיא הייתה בארוחה בזמן שהודיעה שהיא חולה. אני לא יודעת מה בדיוק הלך שם, אבל הגיוני שגם כאן מישהו אמר משהו למישהו אחר ופתאום זה הפך למשהו מנותק מהמציאות. הדברים האלו לפעמים ממש גורמים נזקים, והכוונה לא רק לפגיעה באנשים. מה אתם עושים כשדבר כזה קורה אצלכם? אנשים אוהבים לדבר וכולנו יודעים איך שמועות צוברות תאוצה ומאבדות פרופורציה. יש למישהו עצה איך להתמודד עם דברים כאלו, בדגש על למנוע אותם?

מותר לי

New member
יש לי דיפלומה בשמועות ../images/Emo67.gif

כמה עובדות שלא ידעתם עלי: 1. קוראים לי טלי פחימה 2. אני מעבירה מידע לפלסטינים 3. הייתי בהריון בחודש אוגוסט ועשיתי הפלה 4. אני צמה ברמדאן 5. אני חוגגת את עיד אלאדחא (חג הקרבן) 6. הייתי אתמול במסיבה!! חברה שלי יצאה עם רמ"ש תפוס השניה בכלל לסבית מדהים מה שהולך אצלינו!
בזמנו חקירה קטנה העלתה את מקור השמועות (עלי בכל מקרה...) היום אני לא יודעת מי לכלך עלי, אבל הוא יהיה ממש מסכן!! דרכי טיפול? ללכת לספר לקב"ט, אם יש שמות אז לציין אותם הוא רושם הכל בפתק קטן, שם אותו בכיס, ומתישהו אישתו מכבסת את הפתק עם החולצה

RReuTT

New member
פשוט לא לדבר על עצמך

עם יותר מידי אנשים שאתה בוודאות לא סומך עלייהם. ואם יש כאלה שסתם בא להם להמציא שטויות אז פשוט לא מתייחסים אלייהם ומכחישים הכל. חוץ מזה מה זה הגנון הזה? אצלנו זה לא קורה בדרך כלל... ז"א יש ריכולים והכל אבל לא שמועות והמצאות על אנשים אחרים.

אני אספר מה קרה

הבחורה הייתה חולה, ומישהו החליט שהיא בעצם נסעה לחופשה עם חבר שלה ואיכשהו זה התפשט והפך ל"מקרה וודאי". אכן זה ילדותי ודבילי ומזכיר גנון, אבל ככה זה הולך. זה די מזכיר לי את תקופת הצבא, גם אז רצו כאלו שמועות מטומטמות על כולם, כולל על הרס"ר... ולא צריך לדבר עם אף אחד, אנשים פשוט או ממציאים או שמפרשים דברים איך שבא להם. אני למשל גיליתי מכמה מקורות שהתחתנתי קצת אחרי שהשתחררתי מהצבא, חלק מהם ידעו לספר לי עם מי למרות שלרוב לא היה מושג. ככל הנראה מקור השמועה נעוץ בכך שהיה לי חבר שהיה מבוגר ממני בכמה שנים, לפי מה שהבנתי מחלק מאלו שהפיצו את השמועה.

haych

New member
זוגיות

רוב השמועות אצלינו רצות סביב זוגיות בין אנשי המסוף. אנשים מספרים שהם ראו את X יותר מדי עם Y ושבכלל כנראה שהם התחילו קשר בזמן שY היה עדיין עם החברה הקודמת שלו. ו Z בכלל לא הומו כמו שחשבנו, הוא עכשיו יוצא עם D! ומה L עושה עם K? השמועות מספרות שהיא בגדה בו והוא יודע את זה... יש גם עוד רכילות, לגבי דמות שנואה מאוד ומתי היא עוזבת/מועזבת.

משום מה

אני תמיד האחרון לדעת "שמועות" אלו ואחרות בעבודה שלי.. לא מתעסק בזה, לא מתעניין, ומשתדל לא לספק חומר לצהובונים האנושיים...

Oיון

New member
לפי מספר הפעמים שהחליטו שאני בהריון

היו אמורים להיות לי איזה 2-3 ילדים עד עכשיו, בכלל, חכו, ברגע שתשימו טבעת נישואין על האצבע.. ישר.. איפה ה
עקב זאת אני יוצאת בהצהרה דרמטית.. צאו לי מהרחם.. היציאות הן מכאן, מכאן ומשם..

למעלה