רכיבת שטח ראשונה...

SMCamel

New member
רכיבת שטח ראשונה...

אתמול, רכבתי לראשונה בחיי בשטח. נתחיל מזה שהופתעתי עד כמה זה טכני וקשה אבל היתה חוויה מצויינת. כמובן שהבאתי כמה טראחות ו"אספתי" לטרמפ לא מעט אדמה ובוץ. ועכשיו השאלה... האם גם אתם מבלים זמן לא מבוטל בניקוי ושימון מחדש של כל מה שרק אפשר אחרי רכיבת שטח או שאני אנאלי חסר תקנה? מצאתי את עמצי "מבלה" שעה וחצי בערך בהסרת הבוץ ושימון מיסבים ושרשרת. לפני שניקיתי אותו, הזזתי אותו קצת למקום יותר מרווח וממש שמעתי את גרגירי החול "מפצפצים" מאיזור השרשרת ומיסבי הגלגל הקדמי (ובטח עוד מקומות). הכל חזר לקדמותו אחרי קצת טיפול ואהבה וכלום לא חורק או מפצפץ עכשיו אבל אני תוהה אם זה ה"דין" אחרי כל רכיבה בשטח (או שזה רק בגלל שנפלתי אי אילו פעמים)?

t P R

New member
גם הנפילות..., וגם בגלל שהוא דנדש

אז זה בטח מפריע לך... ותלוי בשטח וברכיבה.., לפעמים יש הרבה חול/בוץ, לפעמים פחות...

ני רוכב רק בשטח

מנקה אחת לחודש- חדשיים גרניק, נפט בהתזה שימון שרשרת ויאללה התיאוריה שלי גורסת שנקיונות עושים יותר נזק מתועלת...

MexMex

New member
תלוי אחרי איזה שטח

במיוחד אחרי חול, כדאי מאוד לנקות כמה שיותר, עד כדי פירוק הלינקים של הבולם והזרוע האחורית, אחרת החול יעשה שמות בכל המיסבים.

SMCamel

New member
עוד לא נתקלתי...

באופנוע שנקיונות עשו לו נזק (אלא אם אתה נוטה לנקות את המנוע בלחץ מ-20 סנטימטר ואת הפלסטיקה בשמן ברקס). אני לא מכיר אישית אבל מוכן להמר שהרבה מיסבים החזירו נשמתם לבורא בגלל אי שימון/ניקוי.

Dr XR

New member
אם כבר...

אז הרבה מסבים החזירו את נשמתם לבורא בגלל שטיפה. מים שחודרים למסבים דרך מחזירי השמן (בעיקר בשטיפה בלחץ) הרסניים הרבה יותר מאשר מסבים שלא זכו לטיפול אוהב.

SMחן

New member
אפשר פשוט לשמן את האופנוע אחרי

השטיפה...(כמובן רק איפה שצריך).

SMCamel

New member
ברור...

אבל לא מדובר כאן על שטיפה בלבד ובטח שלא בלחץ, אלא שטיפה סטנדרטית (עם דלי וספוג) ושימון לאחר מכן. אני לא מתחבר לתיאוריה של "גז ונעלם" שטוען שנקיונות עושים יותר נזק מתועלת.

למעלה