רכיבת לילה

רכיבת לילה

ממליץ מאוד, חוש שמיעה עובד יותר ע"ח הראיה ונותן חוויה שונה. הטיפים שלי בנושא הינם לרכב בניחותא על סוס שלא פוחד ללכת בחושך ובמסלולים מוכרים היטב לרוכב ולסוס.

jgut

New member
יצא לי לרכב רכיבות לילה

באמת היה ממש כיף... היה רגוע... וחשוב לציין שהיה אור ירח כך שבכל זאת ראינו מה קורה.

dixie chick

New member
הלוואי...

אחד החלומות הכי גדולים שלי תכננו טיול גדול בירח מלא בחווה הישנה שלי אבל הוא לא יצא לפעל ובנוסף אני פחדנית קצת ונראה לי שהסוס שלי אז היה מתאבד כי הוא נראה גיבור וחזק, אבל האמת היא שהוא פחדן שפן... עדיין מחכה להזדמנות לבצע

Hunny Bun

New member
../images/Emo205.gif חשוב להוסיף...

שצריך לתכנון את היציאה כשיש ירח מלא בשביל שלפחות יהיה קצת אור ויכולת ראות. ומומלץ מאוד בחודשי הקיץ החמים, אז זה ממש נחמד. בחווה שרכבתי יצאו כמה חברה בזמנו לטיול לילי. תכננו אותו בירח מלא והצטיידו כל אחד בפנס ראש קטן. היה מאוד מוצלח

jgut

New member
אים כבר פתחת את הנושא...

איפה טיילת? כמה סוסים הייתם? והאים כולם היו רגועים ונהנו? בקיצור ספר חוויות...

השבת יצאתי לבד בשדות עמק יזרעאל

והיה באמת חשוך ולכן ציינתי את חשיבות המסלולים המוכרים לרוכב ולסוס. לפעמים מצטרף אלי רוכב נוסף. אני נהנה מהלבד של רק אני, הסוס והכלבים שמלווים אותנו. למרות שהיה די בוצי וחשוך, הסוס צעד בבטחון ובקצב טוב ללא צורך בדירבון ונתן לי חווייה כיפית כזו שהייתי חייב מדי פעם להיתלות על צווארו ולהודות לו (כמובן שגם תיאמנו לשבת הבאה...) אגב, אין צורך בפנסי ראש, מספיק פנס כיס למקרה הצורך.

jgut

New member
ממש מקנא...

שני הסוסים שלי פחדנים מידי כרגע (למרות שאיתם עשיתי את הטיולים בעבר). או יותר מדוייק להגיד שאני פחדנית מידי כדי לתת להם את הבטחון הנדרש. הסוסים שלך מטיילים הרבה?

בעיקר בשישבת, אבל הסוס

המשוקם שלי לא התלהב בהתחלה מרכיבות לילה, אבל כשהוא יוצא עם השני הוא בסדר גמור ואין לו בעיה גם להוביל. אני חושב שתיארת את זה ממש מדוייק כשאמרת "שאני פחדנית מידי כדי לתת להם את הבטחון הנדרש", מכיוון ששמתי לב לכך ששניהם בתחילה יצאו בלי התלהבות ועם הזמן בעקבות ההתעקשות שלי השתפרו נהדר בענין.

jgut

New member
ומאיפה אתה שואב את הבטחון?

וד"א לא רק אתה, בכלל אני אשמח שאנשים יספרו מאיפה הם שואבים בטחון ברכיבה

NTL

New member
הממ

את לא חייבת למצוא משהו בשביל לשאוב ממנו את הביטחון אלא פשוט להתמודד עם הפחד. תצאי פעם פעמיים על סוס שקט ורגוע ותשימי לב טוב טוב לצורת ישיבה שלך. כיצד את יושבת כשאת רגועה. ואז כשתעלי על הסוס שלך שרגיל לישיבה הרגילה שלך תחקי אותה. תתאמצי לחקות את הישיבה הרגילה ותשקיעי בזה מחשבה. (לשבת עמוק באוכף, עקבים למטה וכו) ועכשיו החלק השני: בזמן שאת מנסה לשחרר את הישיבה תאריכי מושכות, ותתפסי אותן ביד אחת <--- זה מיד מזכיר לסוס הליכת קירור ועוזר לסוס ולך לקבל אסוציאציה של רוגע. תרכבי ביחד עם עוד 2 סוסים לפחות, כאלה שהסוס מכיר ואת תראי שתוך 10 דקות הכל יהיה נהדר. לסוס לא תהיה סיבה להילחץ ממך וגם לא תהיה לו סיבה להלחץ מהסביבה. תוסיפי לזה הרבה ליטופים וכמה שירים ודיבורים ותראי שאת תתמלאי בביטחון.

אני חושב שאצלי זה

טבעי לגמרי, סה"כ אני די טירון בעסק (שנתיים) ומהפעם הראשונה שעליתי על סוס דהרתי בלי בעיות וחששות. אני מייחס את זה בעיקר לעובדה שאני אופנוען מצעירותי (אומרים שהאופנוע הוא הסוס המודרני) וכן לכך שאני אוהב בע"ח יותר מאשר בני אדם וחש בטחון במחיצתם. אבל טיפ אחד בכל זאת, תשתדלי כשאת יוצאת לשטח לרכב על אדמה רכה, ואז את מנטרלת לחלוטין את הפחד לעוף/ליפול מהסוס. נראה לי גם שלהרבה אנשים יש חשש טבעי מעצם ההסתובבות (לאו דוקא ברכיבה) בלילה בשטח ולכן רצוי לא לצאת לבד.

לי יש ביטחון

כי אני סומכת על הסוס. אני יודעת שהוא יודע שאני בוטחת בו, סומכת עליו, מאמינה בו וביכולותיו. אני יודעת שלכן הסוס לא יפגע בי. זה נותן לי ביטחון. וגם, ברכיבה, אין מצב שאני לבד. תמיד יש את הסוס. זה גם מרגיע ונותן ביטחון. אני מרגישה יותר בטוחה עם הסוס על פני הרגשת הביטחון עם בן-אדם.

dixie chick

New member
האם אתה מרגיש בהבדל בין

טיולי יום ולילה? כלומר אחרי השלב הראשוני של להתרגל לעובדה שזה בלילה... האם הם ממשיכים להיות פחדניים יותר? אולי פחות פחדניים? האם הם מתנהגים שונה? (קופצים לרעשים קטנים יותר כי לא יכולים לראות למשל?)

יש הבדל בהתנהגות

שאומנם משתפר, אבל לא נעלם (לפחות בתקופה של שנה שאני רוכב בלילה). אין ספק שהעובדה שהם לא רואים טוב איפה הם שמים את הרגל ושומעים יותר קולות (משום שחוש השמיעה פועל ע"ח הראיה וכן בגלל שיש קולות של חיות לילה כמו תנים,תנשמות) הם פחות נינוחים ויותר חוששים. וזה נכון גם לגבינו הרוכבים.

סיפור לילי....../images/Emo29.gif../images/Emo150.gif

לפני שנים רבות,פעם מזמן.(כשהייתי צעירה ויפה) עבדתי אחרי הצבא ואחרי שנת בוקרות בגולן,עם מאלף סוסים נחמד מקליפורניה. אחד הדברים שהוא אהב לעשות,זה לקחת את הסוסים שהוא עבד איתם,ולעזור באיסופי בקר אצל החברים שלו,שגדלו בקר באזור הקרוב יחסית. יצאנו באישון לילה עם רכב,קרון ושלושה סוסים. ירדנו מהקרון,פרסות הסוסים הבזיקו ניצוצות במגע עם האבנים. חששתי. צ'אק,המאלף,הסתובב לעברי,והסביר לי כמה שבטוח לרכב בחושך,כי הסוסים רואים היטב בלילה. עוד הוא מסביר לי,וקומודור-הסוס שהוא רכב עליו,נתקל בגדר תייל מתוחה והתהפך עם רוכבו לצד השני של הגדר
במזל לא קרו לאף אחד מהם נזקים ואפילו הגדר נשארה שלמה,רק מה, הם בילו כשעה בהליכה לאורך הגדר תוך חיפוש שער כדי לחזור לחלקה שאותה כינסנו
מסקנה-מינימום ירח מלא ושביל מוכר.

jgut

New member
גם לנו קרה דבר דומה

באחד הטיולים כאשר חזרנו בחשכה בטיול של יומיים לעבר במקום שלנו (שישנו) בו. אני רכבתי על הסוס המקומי היחידי (מקומי = מהמקום), ובגלל שהלכנו קצת לאיבוד אז הסוס שלי הוביל חזרה. רק שהוא החליט לקצר ולעבור דרך הגדר, ואני ועוד חברה עברנו והשאר לא מצאו את המקום ממנו נכנסנו. והמאמן ביקש ממני לחזור אבל לא ידעתי בדיוק מאיפה נכנסתי לשטח (גם הייתי כבר מנומנמת) ולקח לנו הרבה זמן למצוא איך לצאת משם. היה מזל שאף אחד לא נפצע. מה שכן זה היה טיול ממש כיפי והיה לי סוס ממש אמין שיכולתי לסמוך עליו.

fliperit

New member
אני טטילתי פעם 1 בלילה

וזה היה די מפחיד (למרות שהייתי עם המדריכה שלי והכלב שלה). באופן כללי טיולים זה לא הקטע שלי...רק פעם ב...

יצא לי פעם אחת../images/Emo107.gif

זה לא היה בדיוק לילה, זה היה באיזשהו יום חורפי בשעה 19:00 בערך, אחרי שכבר שקעה השמש.
יצאתי לטיול (בזמן שעוד רכבתי ווסטרן) ואחרי כמה מטרים כבר נהייה ממש חשוך, רק האור של הירח האיר. ראינו באמצע הטיול עיניים של איזשהי חיה, אולי שועל (בזמנו היו לא מעט שועלים באזור...), אולי כלב, לא יודעת. בהתחלה קצת פחדתי, אבל בסוף היה לי כיף.
בהחלט משהו חוויתי ושונה.

למעלה