רכיבה נגד התנועה

נחמן11

New member
רכיבה נגד התנועה

בוקר טוב לכולם! איך כתב קודמי החלטתי היום להתרגז , אמנם רכית אופניים הפכה לאופנה במדינתנו הקטנה אבל עליה וקוץ בה , מישהו יכול להסביר לי את הטימטום של רכיבה בשולי הכביש נגד כיוון התנועה היום פלטתי לפחות כעשר"ברכות" כלפי רוכבים שבאו מולי ובכללם אפילו רוכב כביש אחד. איך אפשר להכניס קצת שכל ל"חכמים " הנ"ל

Tamir Eshel

New member
תיצמד לימין ותכריח אותו להיות זה...

שמסתכן בכך שהוא נאלץ להכנס לכביש. מי שרוכב מול כיוון התנועה מאמין שכך הוא מצמצם את הסיכון שלו להיפגע מרכב שבא מאחור אבל הוא מתעלם ממה שעלול לקרות לך כאשר הוא מאלץ אותך להיכנס אל הכביש על מנת לאפשר לו לידבוק בשיטתו. אם תיצמד לימין ותאלץ אותו להיכנס לכביש, אולי הוא יבין... מצד שני, אולי הוא פשוט יכנס בך חזיתית...

yehodap

New member
אני 99 אחוז מרכיבת כביש עם התנועה

ואז מקשיב ומרוכז יותר ברכיבה מקשיב ב-360 מעלות שמע רכב לא ראה אותי ועלול לפגוע בי בנוסף מי שרוכב עם כיוון התנועה מקבל מידי פעם מעין מכות רוח מרכבים שעוברים אותו חנוך מרמרי כתב על זה בספרו באחד בפרקים הראשונים שמי שעובר אותך או לפניך מצד אחד חותך את הרוח או את האויר ומצד שני מערבולת הרוחשנוצרת מאחור דוחפת את מי שמאחור ונותנת לו עוד קצת מהירות הנושא בדוק בכל מקרה רכיבת כביש כמה שפחות ובמיוחד כמה שפחות מול התנועה רק עם התנועה

giladt12

New member
לא מסכים!

יש מצבים שבהם רכיבה מול התנועה בטוחה יותר

giladt12

New member
דוגמה אחת

שעולה ליזה כאשר רוכבים בשוליים בשעת עומס(אני יודע זה קצת מסוכן אבל...), וקטנועים נוסעים גם בשוליים במהירות גבוה זה מאוד מבהיל והם נשמעים רק בסמוך אלי.לכן במי דה ורוכבים נגד התנועה ניתן לראות אותם ה שעולה לי זה כאשר רוכבים בשוליים בשעת עומס הרעש הסביבתי גבוה . רוכבי קטנועים נוסעים בשוליים במהירות גבוהה,וכאמור בגלל הרעש קשה להבחין בהם מבעוד מועד .ברגע שהם צמודים אליך זה מבהיל ואתה לא יודע אם הוא יעבור מימין או משמאל.לכן כשאני רוכב נגד התנועה אני יכול להבחין בהם ולא להיבהל. אין לראות בתגובה זו כהמלצה אלא דעה פרטית שלי! אשמח לקבל הצעות שיעלו את הבטיחות ברכיבה . תודה ורכיבה בטוחה!!!

כן, אבל אז

מה שקורה זה שאתה מוריד את המבט רגע להסתכל על השרשרת או על הכביש שמתחת לגלגל, כי הכבישים מלוכלים ומלאי הפתעות, ופתאום מגיע טוסטוס במהירות שהיא יותר גבוהה מהמצופה, פי שתיים בערך, ואתה עומד מול תאונה חזיתית. באותו רגע המחשבה שעוברת לך בראש היא, שאם היית רוכב עם התנועה, הטוסטוס היה מגיע מאחור, והפרש המהירויות היה מאפשר לו המון זמן לראות אותך ולפעול בהתאם.

דווקא זו דוגמה לא טובה...

אם קטנוע מגיע במהירות מולך, יש סיכוי של 50% ששניכם תחליטו לזוז לאותו הצד כדי שלא להתנגש, מה שיביא להתנגשות. מצד שני, כאשר הקטנוע מגיע מאחורה, הוא כבר יידע לעקוף אותך, ואתה צריך רק להישאר במקומך. לסיבות נוספות, יש בשאלות הנפוצות של פורום אופניים.

DRIM4

New member
נגד

רכיבה נגד כוון התנועה.. רק רכיבה ברוורס שקולה לדבר המוזר הזה

חייםאבג

New member
כשרוכבים מול התנועה מצמצמים את

האפשרות שמישהו יפתיע אותך כשהוא דוהר על השוליים לקראתך. מן הסתם, רוב-רובם של הקורבנות "שלנו" נהרגו כשרכב "פלש" לשוליים שזה האיזור "שלנו". בדרך לרובנו אין עיניים בגב ואין לו אפשרות לדעת מה קורה מאחור אפילו אם דוהרת מאחורינו משאית כבר שני קילומטר לפני המפגש הגורלי.(מראה היא פיתרון חלקי). ואם הרכב נוסע על השוליים ורוכב האופניים נוסע עם העיניים נגד כיוון התנועה יש לו אפשרות להגיב ולהציל את עצמו.

למעלה