רכיבה לאילת

P u s s i c a t

New member
רכיבה לאילת

למי שחווה את העניין - האם קבוצה בת כ-20 רוכבים זקוקה לאישור / תיאומים מיוחדים מול מי מהרשויות ואם כן ממי? מהם הכבישים שבהם אסור לרכוב / לא בטיחותי (מבחינת תוואי הכביש / סיכונים בטחוניים) בדרך? האם קיימים אוטובוסים שערוכים להוביל בדרך חזרה כמות כזו של אופניים במטען? אם כן - מי החברות המפעילות אותן (ניתן לשלוח פרטים בעניין הזה גם במסר אישי אם זה עלול להיחשב כפרסום) ומה העלות המשוערת של הובלה שכזו? האם כלכלי (וחוקי, מבחינת הפרעה לתנועה למשל) להחזיק אוטובוס שכזה כליווי? או שרצוי לרכוב לשם עם רכב ליווי רגיל "מקושט" בשלט זהירות רוכבים בדרך ורק בחזרה להיעזר בשירותי האוטובוס להובלת האופניים? כל פרט נוסף שלא חשבתי עליו ועלול לסייע בתכנון המסע יתקבל בברכה

IlanShacham

New member
לגבי אוטובוס

באוטובוס רגיל לא תהיה בעיה להכניס 20 זוגות אופניים בתא המטען. הסעה מאילת לתל-אביב תעלה כ 2500 ש"ח. לא נראה לי כלכלי להביא אוטובוס שילווה אתכם לאורך כל הדרך - מספיק רכב פרטי. המלצות ספציפיות - חברת "מי שי" בבעלות שי שחם (אין קשר משפחתי) שהוא גם רוכב אופניים ובד"כ מספק את שירותי ההסעות לארועי אופניים. חברת "שער הדרום" (נאיף- 057-7246666) תתן לך ככל הנראה מחיר יותר טוב, ובפעמיים שהשתמשתי בשירותיהם הכל תקתק.

talctalc

New member
מצטרף להמלצה על שי שחם

הבחור מאורגן, יודע את העבודה, ובעיקר נחמד ף-)

ItsikH

Member
תשובות אף אחת מהקבוצות לא פונה לרשויות בארגון רכיבות. יש, כך מפי השמועה, סעיף כלשהו שמחייב זאת אבל לא ראיתי אותו נאכף. בעבר היו מקרים שהטרידו את רכבי הליווי, כיום כנראה הבינו סוף סוף שזה בטיחותי אפילו אם לכאורה "מפריע לתנועה". בקיצור - סעו לשלום. רכב ליווי חיוני להגנה על קבוצת רוכבים. באשר למגבלות על כבישים באזור הדרום: כביש 4 מגנות עד אשדוד, כביש 6 כמובן וגם כביש 7 אסורים לרכיבה, כל השאר מותרים. היציאה המועדפת עלי מהמרכז דרומה היא כביש 40 דרך רמלה (אפשר גם דרך ראשון-רחובות לחובבי אורבאן - אני לא). בהנחת ליווי, מומלץ לעקוף את באר שבע ולהמנע מכביש 40 באזור זה, שהוא סואן ומסוכן, למשל דרך קרית מלאכי - שדרות - סעד - צאלים, וגם נשמע לי יותר נחמד (טרם ניסיתי. חוזרים ל-40 בטללים, ההבדל במרחק לא גדול). בשום פנים לא דרך כביש 90 (ערבה) - סכנת נפשות בכל יום ובכל שעה, למרות שחוקית מותר. ככל שמדרימים בכביש 40 התנועה פוחתת, בייחוד באמצע השבוע. כביש הגבול המערבי 10 אסור מסיבות בטחוניות (למרות שלא נראה לי ששקלתם אותו ../images/Emo13.gif), אבל כביש 12 (משיזפון דרך סיירים ונטפים) מותר לכל אורכו ומומלץ מאוד.

nirism

New member
רכיבה בכביש 40

1)לעתים יש תרגיל צבאי בכביש 40 בקטע בין מכתש רמון לצומת ציחור ולכן כדאי לוודא שהכביש אינו סגור. לעתים זה לוקח מספר שעות !! 2)כמובן שכביש הערבה יותר מסוכן בשל התנועה הרבה. מאידך כביש 40 די דליל מרגע שעוברים את מצפה רמון וגולשים למכתש רמון.

למעלה