רכיבה טיפולית

atyaffahayom

New member
רכיבה טיפולית

שלום לכולם מאוד מתחשק לי ללמוד להדריך רכיבה טיפולית אולי משהו יכול לתת לי יותר פרטים על הלימודים ואם יש לי סיכוי להתקבל אם למדתי רכיבה רק בנעורי לשנה שנתיים האם יש בזה עבודה?

יש סיכוי

יש מבחני רכיבה _קלים למדי) לצורך קבלה. את יכולה להתאמן ולעבור אותם, או - אם לא עברת - להמשיך ולהתאמן משך זמן הקורס ולעבור אותם בסופם. אני חייבת לומר שבעיני זה לא מספק, ואני כהורה, הייתי חוששת לשים ילד על סוס כשמי שמלווה אותו הוא לא גם מדריך רכיבה מוסמך עם מיומנות טובה עם סוסים. עבודה? לא חושבת שמתעשרים מזה, אבך יש, בעיקר למי שמציג נסיון וכשרון.מציעה שאולי תנסי להתנדב בחווה לרכיבה טיפולית, תרכשי נסיון, ותראי עד כמה זה משהו "שמתחשק לך" או ממש רצון ונכונות להתמודד עם רכישת מקצוע חדש על כל הכרוך בזה.

adibeja

New member
אם כי

היום יש דרישה בקורסי רכיבה טיפולית לעבור גם קורס של רכיבה רגילה (ספורט או מערבי) כלומר, מי שמעוניין ללמוד רכיבה טיפולית החל מהשנה חייב להיות גם מדריך רכיבה (שזה דבר ממש טוב לדעתי.... ) בכל מקרה, עדיין לא מאוחר להתחיל ללמוד לרכב ברצינות ולעבור את שני הקורסים

dixie chick

New member
מה שצריך בעיקר זה רצון...

כדי לעבור את שני הקורסים (רכיבה וטיפולית) צריך בעיקר רצון והתמדה! אני הייתי משלבת את ההתנדבות כעוזר טיפולי בחווה להתנדבות כללית בחווה, כי כעוזר ברכיבה טיפולית רוב העבודה היא בהובלת הסוס ו\או עזרה לשמור על הילד בזמן שהמדריך מנחה אותו מה לעשות (ולפעמים ברכיבה טיפולית יש 2 ואפילו 3 עוזרים בנוסף למדריך) אבל בעבודה אמיתית בחווה יש גם יותר הזדמנות ליצור קשר עם הסוסים עצמם ועם החיים באורווה ולקדם גם את המיומנויות ה"סוסיות" שלך. כן יש עבודה- שמתאימה באמת רק למתי מעט (המון סבלנות, המון השקעה, המון רגישות ומחשבה)- זה משתלם לא כ"כ מבחינה כספית כמו מבחינה נפשית לעניות דעתי. בשביל מי שראיתי שעוסק בזה ועוסק בזה טוב זה כמו סוג של שליחות...

למעלה