רכיבה בכביש מהיר

• פותח הנושא Svn1
  • פורסם בתאריך

Svn1

New member
רכיבה בכביש מהיר

שלום לכולם
אני כותב לראשונה בפורום ורוצה לשתף אתכם ולקבל את התייחסותכם לנושא שמטריד אותי. רכשתי לפני כשנתיים אופנוע כביש sv650 לאחר שרכבתי על קטנוע ולאחר מכן על אופנוע 250 סמ״ק לפני כ-15 שנה בעיקר בעיר. הבעיה שאני רוכב עם האופנוע בעיקר בעיר ובנסיעות בינעירוניות קצרות באזור המרכז היות ואני מרגיש פחד לא מוסבר מנסיעה בכביש מהיר שבעצם מקבע אותי ברכיבה למהירויות נמוכות ומסכן את עצמי ואת התנועה ובכך אני נמנע לצאת לכבישים מהירים ולטיולים ומרגיש שאינני ממצא את ההנאה שברכיבה על האופנוע. אני מאד מחובר לאופנוע ומודע לסיכונים ולרכיבה נכונה לאחר שעברתי קורסי רכיבה ואימוני רכיבה לא מעטים ובעיר אני מרגיש מאד בטוח ברכיבה בכל מה שתלוי בי כמובן.
האם למישהוא מכם היתה תחושה דומה ומניסיונכם כיצד ניתן להתגבר על כך

אם פי 3

New member
נסה למצוא חבר או שניים, שרוכבים טוב,

לטיול בכבישים נידחים, שבהם אפשר לצבור בטחון, בקצב שלך (לא כבישים טכניים מדי).
או שתצטרף לקבוצות טיול, סטייל קבוצת ה-125, שרוכבים בקצב איטי (לא טיילתי איתם, אך כך אומרים...) - ויש שם מגוון כלים, לא רק 125 אמיתיים.

מה בעצם מפחיד אותך?
באיזו מהירות אתה רוכב (כשהכביש פתוח ולא מוגבל)?

ואולי הכלי לא מתאים לך, ואתה מעדיף משהו קטן יותר? אולי קטנוע (אוטומטי, מוריד דאגה אחת, למרות שאחרי שנתיים ועוד בתוך העיר, אתה בטח כבר רגיל להעברת הילוכים).

Svn1

New member
רכיבה בכביש מהיר

מה שמפחיד אותי זה התנועה בכביש מהיר המהירות שאני מפתח על האופנוע ביחס לכל הרכבים שנעים סביבי והפחד של מה יקרה אם אצטרך לבלום פתאום בין מכוניות והעקיפה במהירות גבוהה. בעיר קל לי יותר להשתלט בגלל המהירות הנמוכה.
אני מדבר על מהירות מקסימלית של 90 קמ״ש.
חשבתי על כלי קטן יותר אבל אני מאד אוהב את הגודל והחיבור לאופנוע הזה שאינו מאיים.
השאלה אם קבוצת ה-125 מתאימה לגילי ה"מופלג״

אם פי 3

New member
כמה מחשבות

קודם כל, קבוצת ה-125, ואולי עדיף שיגיבו הרוכבים איתה, כי לי עדיין לא יצא, כוללת צעירים ומבוגרים, מתחילים ומנוסים, רוכבים על מגוון כלים וכו' - אבל בהגדרה קצב הטיול מתאים גם ל-125, ולכן מוגבל.
עם זאת, יתכן שבתור התחלה, עדיף לך לצאת בקבוצה קטנה יותר (עם עוד חבר אחד או שניים).

כשאתה רוכב, קח מרווח בטחון גדול - שמור מרחק מהמכוניות האחרות (3 שניות לפחות), נסה לרכב במרווח, ולא ישירות מאחורי מכונית, כך שגם אם תצטרך לבצע בלימת חירום, תכנס בין המכוניות, ולא לתוך מכונית.
אל תעקוף כל עוד לא מרגיש בטוח בשביל זה. לא חייבים.
90 זה אמנם לא מהיר, אבל ברוב הכבישים (אל תבחר בכביש החוף או כבישש) זה בהחלט סביר, ואפשר לרכב ככה - עד שתרכוש קצת יותר בטחון. למעשה, זוהי המהירות החוקית, ברוב הכבישים...

אולי כדאי לחזור על קורס רכיבה (זה לא בזבוז זמן), או לקחת אימון "בלימה" מסודר.

דווקא בכביש בינעירוני, לרוב התנועה יותר "רגועה" ובעיני, הרבה פחות מלחיצה מאשר בתוך העיר.

בקיצור - בהנחה שיש לך את הידע המתאים (ואם יש לך רשיון ועשית קורסי רכיבה, ואתה רוכב קבוע בעיר, אז כנראה שיש לך), פשוט תקפוץ למים. לאט, בהדרגה, אבל כל פעם קצת. כל פעם קצת יותר. לא לעבור את הגבול שלך, אבל גם לא לוותר לעצמך מראש.

חבר מנוסה, יכול אולי לראות אם יש לך "שגיאת קונספציה" בתפעול, שמקשה עליך (אני גיליתי שהיתה לי, וכשהוסרה, השתפרתי מאד).

barnyrebal

New member
קבוצת ה 125

בעלי טווח גלאים לא הכי צעיר (אני מניח שהצעירים ביותר הם קצת מעל 30 ולא מעט הם סביבות ה 50-60)

הכלים בטווח של בין 125 ל 1250 (כולל אחד עם ספורט ליטר שמצטרף לטיולים).
הקצב נינוח (סביב ה 90) והרכיבה בחבורה דווקא משרה עוד ביטחון (אתה לא לבד אלא חלק מקבוצה עם הרבה יותר נוחות על הכביש).
כמו כן, יש גם רוכבים מנוסים שתוכל לשאול בעצתם.

יש טיול קצר בסופ"ש הזה - תבדוק בקבוצה בפייסבוק

wolfeyes30

New member
כמו שאמרו לך בקורסים

סע רגוע, מבט רחוק קדימה, ידיים משוחררות על הכידון וגז קבוע...
סע במהירות שנוחה לך בנתיב הימני ותשאר רגוע, המהירות תעלה עם הזמן

מנסיוני, ככל שהמהירות של התנועה מסביב עולה הזרימה שלה יותר קבועה יש פחות הפתעות והחלונות בין הרכבים יותר גדולים...
לכן יותר בטוח לנסוע בבינעירוני מאשר בעיר.

dash56

New member
להתרשמותי הפתרון עבורך הוא הדרכה אישית

לאור החששות שתארת לגבי רכיבה בכביש "מהיר", לא ממליץ להצטרף כעת לקבוצת ה-125 כי גם בקבוצה צריך לדעת לרכב.
אמרת שעברת קורס רכיבה. לאופנוען מאומן יש ימי אימון המיועדים לבוגרי קורס , בהם שמים כל פעם דגש על נושא מסויים כגון , היגוי, בלימה ועוד. למיטב ידיעתי גם השבוע יש אימון כזה, תבדוק במשרד שלהם לגבי הפרטים. אתה יכול אפילו רק לגשת לשם ולהתרשם איך זה עובד וגם להתייעץ עם המדריכים איזה סוג אימון יתאים לך.
יכול להיות שתוכל אפילו ( תמורת תשלום מתאים ) לעשות איזה חצי יום אימון אישי בכביש הציבורי.
יש מדריך רכיבה בשם משה פרחי שלפחות בזמנו היה מעביר אימונים אישיים.
יש בית ספר נוסף לרכיבה , פרו-ריידינג, תנסה לבדוק איתם איזו מתכונת אימון יכולים להתאים לך.
בנוסף, כפי שכבר הציעו לך , צא בשבת בבוקר , כשאין הרבה תנועה, עם חבר רוכב שיש לו ניסיון ותתחיל ל"צבור שעות" בכבישים בין עירוניים.
בהמשך , לאחר שצברת קצת ניסיון , ידע וביטחון עצמי, אז זה הזמן להצטרף לקבוצת ה-125 שהיא קבוצה מאד ידידותית , מניסיון אישי.

Svn1

New member
רכיבה בכביש מהיר

תודה לכולם על התגובות מכל מלמדי השכלתי

Svn1

New member
רכיבה בכביש מהיר

עברתי את כל קורסי הרכיבה והאימונים אצל אופנוען מאומן ובעבר עשיתי קורס גם בפרו ריידינג אין ספק שהאימונים עזרו לי בכל נושא השליטה באופנוע אולם האימונים נעשים בכביש ״סטרילי" והבעיה כפי שתיארתי זה החוסר בטחון בכביש הציבורי.
אין לי חברים רוכבי אופנועים ולכן כפי שהצעת אבדוק לגבי אימון אישי כדי לצבור בטחון ואז אוכל בעתיד להצטרף לקבוצת ה-125

tostos1234

New member
סליחה שניה - אתה מפחד מהאופנוע? לא מהכביש

הגיוני!!!
השאלתי תקופה ארוכה טימקס 500, (המפחיד ביותר) עשיתי ירושלים, עשיתי דרום, צפון, כבישים, התחלתי בנסיעה איטית של 5 מטר על מדרכה,
הפחד איתו הוא הפוך, - בתוך העיר

האם אתה מפחד מהכלי עצמו או מהכביש ? מהנהגים? סע בימני הכי טוב, אין בעיה שתחסום נתיב אין איסור על זה,
גם אין איסור לנסוע מימין לשוליים (דין רכב כדין קטנוע) אבל לא אוכפים את זה, אתה בטח יודע

אם פי 3

New member
לא כדאי לרכב בשוליים

והכוונה היא לרכיבה בתנועה פתוחה, לא בפקק.
זה מסוכן יותר מאשר "לתפוס נתיב", גם בגלל שהשוליים לא אחידים ולא נקיים (בעיקר בבינעירוני) וגם בגלל שמכוניות לא מצפות למצוא שם מישהו, והן עלולות לגלוש לשם בלי לבדוק, ובכלל, אם אתה בשוליים, לא סופרים אותך.
תפוס נתיב, אתה במהירות החוקית. מותר לך. (אם יש רק נתיב אחד לכל כיוון, מדי פעם כן כדאי לפנות את הדרך לממהרים, ולא ליצור פקק או מטרד).

למעלה