רכיבה בירידות

התחלה2008

New member
רכיבה בירידות

שלום לכולם וחג שמח האם משהו מכיר מאמן אשר יכול לעזור ברכיבה בירידות מפותלות.
יש לי נסיון של 6 שנים רכיבת כביש אבל לא יורדת ירידות מפותלות.
מטפסת עליות גם קשות אבל לא מסוגלת לעבור את מחסום הירידות .
אשמח לעצתכם תודה
המשך מועדים לשמחה ורכיבות בטוחות

רכיבה בירידות זה בעיני הכיף (והסיכון יש להוסיף) הכי גדול

אמנם אני איני מתיימר להיות Paolo Savoldelli (דיסנדר אדיר) אבל אוהב ירידות ולוקח על עצמי סיכונים .
קצת קשה לי להאמין שאפשר ללמוד איך לרכוב נכון בירידות מכיוון שכל אחד מפתח לעצמו את הצורה והקצב הרצויים לו , וכמובן עד כמה הוא מוכן להסתכן .
לדעתי מה שאת מבקשת זה כמו להיות "מיכאלאנג'לו " בהתכתבות וזה פשוט לא הולך ככה.
מה שכן , את יכולה להעזר ברוכב מיומן שיהיה לידך ויראה וידריך אותך לגבי הצורה והטכניקה הבסיסית.

urias1

New member
והכי חשוב - לעולם

לעולם אל תרדי במהירות שבה את לא בשליטה
ואל תנסי להשיג אף אחד וגם לא לשבור שיא של עצמך

(וזה מנסיון של מי שהתרסק פעמיים בירידות)

רכיבה מהירה בירידות דורשת שיווי משקל מצויין וגם

יכולת שליטה מהירה בהיגוי האופנים, ראיה טובה של המרחב ועוד כמה יכולות. לא סתם אלוף העולם הנוכחי פיטר סאגאן נחשב ליורד מצויין אחרי שהראה שהוא רוכב פעלולים מרשים עוד מתקופת היותו רוכב שטח. כל אלה ניתנים לאימון בנוסף לצד הפסיכולוגי. אגב גם ליותמקא היו בעיות פסיכולוגיות בירידות(חוץ מהבעיות שנשקפות מהערתו בשרשור הזה).

ariasdo

New member
כללי בסיס לרכיבה בירידות - המלצה למאמן והערות ...

א - בדיקת תקנות האופנים - בלמים רפידות וצמיגים ( כמובן קסדה וכפפות )
ב - הכרת מסלול הירידה - נקודות התורפה בכביש הקטעים המשובשים שולים / חריצה , הסיבובים משמעות השיפועים .
ג - הדרגתיות – להתחיל מירידות נוחות וסיבובים נוחים ולאט לאט להתקדם לירידות תלולות יותר .
ד - ירידה במהירות שמרגשים שהיא ניתנת לשליטה זה שונה מרוכב לרוכב .
ה- התנהגות בבלימה בירידה בתנאי חום קיץ ובתנאי גשם כביש רטוב בחורף .
בקיץ הסכנה בבלמה מרובה חימום דופן הגלגל , בחורף הסכנה החלקה ואיבוד שלטה .
ו - שיורדים כמה רוכבים / קבוצה לשמור מרחק לא לעקוף ( יש פוסט בשם חכם, עיניו בראשו לגבי תאונה בירידה ) .

צריך לקחת בחשבון שטעות בירידה כמעט ולא ניתן לתקן וכל אחד טועה גם הטובים וגם המקצוענים בגלל שמותחים את החבל מעבר לגורם השליטה
כלומר : מהירות גבוהה מדי כניסה לא טובה לסיבוב , חוסר ריכוז , עייפות כללית , ולפעמים ביטחון יתר ופזיזות .

גם אני לא אוהב ירידות עם הגיל קבלתי קצת פחדים מירידות וגם אך פעם לא הייתי טוב בזה .
( עליות אני אוהב ומי שעולה צריך גם לרדת ) .

במסלולים שאני עושה יש הרבה עליות גם תלולות אני בדרך כלל מנסה לרדת מהצד המתון יותר .
הרבה פעמים במצב שאין לי בררה אני יורד ברגל קטעים תלולים .

לצעירים בדרך כלל יש יותר אומץ ( או יותר נכון הם מצלחים להדחיק את הפחד ביתר קלות )
לכן הם לוקחים יותר סיכונים התוצאה הם חשופים יותר לטעויות וזה גורם לתאונות .

לגבי מאמן והדרכה צמודה אני מכיר מהפורום את אלעד פלטין וכמובן שיש עוד מאמנים טובים .
מה שמאמן יכול לעזור זה צורת הישיבה בירידה לפי השיפוע אך לוקחים סיבוב לימוד שליטה באופנים ביחס למבנה הגוף .

כמה הערות כלליות לא מחייב רק מהתרשמות שלי במשך השנים .

רוכבים גדולים וכבדים מעל 120 ק"ג קשה להם יותר בירידה הם צוברים מהירות .
רכבים קלים מדי מתחת ל 60 ק"ג בירידה עם רוח צד סובלים מתנודות .

חג שמח

אריה סדובניק

התחלה2008

New member
תודה על תשובה עיניינית

ותודה רבה על הכנות כי מותר וזו לא בושה גם לרדת מהאופניים וללכת קטע תלול במיוחד. אנסה את זה.
חשוב לי לסיים את הרכיבה שלמה ובהנאה.

natyh

New member
לפני שלומדים לרכב ירידות צריך ללמוד טכניקות האטה ועצירה .

איך משתמשים במעצור הקדמי תשובה כמעט ולא ורק ליטופים, איך משתמשים באחורי הרבה יותר , מתי נעזרים בבלימת רוח ממש כך מתישרים ונותנים לרוח לבלום את הירידה , את כל הטכניקה הזו אפשר ורצוי ללמוד במישור .

ItsikH

Member
מחלוקת ישנה נושנה, תשובתי הנחרצת היא ש
אין תשובה אחת נכונה ובכל בלימה המלצתי היא לנסות את שני הבלמים בזהירות ורק אז לבחור באיזה מהם להשתמש יותר [אם זה נשמע מסובך ולוקח זמן... מדובר על עשירית שניה בערך]. הטענה לעדיפות בלם הקדמי מגיעה מהאופנוע, אבל בו חלוקת המשקל שונה לגמרי, מרכז הכובד נמוך הרבה יותר וחתך הצמיג רחב הרבה יותר. נסה לבלום בחוזקה בבלם הקדמי בלבד כשאתה בירידה תלולה תוך כדי פניה חדה... ואפילו אם לא בפניה. מנסיוני, איבוד השליטה האפשרי בגלגל האחורי בבלימה הוא הפיך לרוב, אבל בקדמי... לא תדע מה קרה לך אפילו.
במקרה קיצוני הזכור לי היטב, הגעתי לבלימה לקראת פניה חדה בירידה, בניסוי הבלמים המדובר גיליתי שחסר אוויר בגלגל הקדמי [פנצ'ר קטן אך מסוכן] והאחיזה בו כמעט לא קיימת. ודאי שזה לא מקרה אופייני.

ItsikH

Member
ולמען הסר ספק, אין לי שמץ סמכות מקצועית, המלצתי העיקרית
היא להעזר בהדרכה מקצועית, ללמוד ולתרגל - חשוב לתרגל באופן מבוקר מצבי קצה [לא מצבי סיכון חלילה] - ולמצוא את הנכון עבור כל אחד ואחד לעצמו.
תרגיל בסיסי מומלץ להתחלה, שאפשר לעשות לבד, ממש כמו בהכנה לטסט באופנוע - שמיניות ופניות חדות דומות על משטח אופקי, כמו מגרש חניה למשל, במהירות נמוכה יחסית. את התרגול בירידות עצמן כדאי לדחות לטובת כמה שיותר תרגולים במישור.

natyh

New member
נסיון ובמקרהשלך איציק נסיון רב

הוא בהחלט סמכות.
הנסיון שלי אומר שמה שעבד בירידה במעלה עצמאות מצפה רמון , מה שעבד בירידות ליוטבתה ,מה שעבד בירידות לאילת ממערב דרך שכונת השחמון , מה שעבד בירידת החרמון מספיק טוב למתחילים .
מתחרה צריך להשתמש במעצור נקדמי הרבה הרבה יותר אבל זו תורה אחרת לגמרי , וזו רכיבה על הקצה , מרביתינו רחוקים מאד משם .

Dov_s

New member
הבלם הקידמי הוא המהותי

הבלם הקידמי הוא המהותי, בעת בלימה המשקל עובר קדימה ולכן הגלגל הקדמי נושא בעיקר העומס של הבלימה.
הבלימה צריכה להיות לפני הפני כי יש תחלופה בין בלימה לפניה. כאשר הגלגל נמצא בפניה ובהטיה הבלימה מאוד גבולית לכן לפניה צריך להגיע במהירות הנכונה.

rubber duck

New member
כיוון קצת שונה

אם המטרה היא שיפור טכניקה בירידה
אמליץ להתחיל דווקא מריכבה מישורית מפותלת ככל האפשר
ללמוד לבחור קו מדויק ושלמור עליו

נקודה נוספת היא רכיבת שטח
נכון שרכיבת כביש ושטח אינן דומות
אבל שיפור בטכניקה של רכיבת שטח מישורית וירידות קלות
משפר מאד את הטכניקה ברכיבת כביש בירידות ( אני בהחלט מרגיש את זה אחרי כל פעם שאני רוכב קצת שטח עם הילדים - הם קורעים אותי בתחום הטכני )

ואם כל זה לא עוזר
אז מאמן רכיבה שיעבוד על טכניקה ושליטה
אימון בהרמת בקבוקים וסלאלומים וכו ...........

שרון

mtnels88

New member
מה שאני יודע

ירידות לומדים מנסיון, ז"א לרדת לאט ללמוד התוואי, נקודות תורפה של הרוכב והכביש. אני לא חושב שצריך מאמן בשביל זה, אם כוונתך להיות מקצועית יענו איך לרדת בירידות בתחרויות אז מאמן יעזור.
אני מסכים בהחלט עם הצוציקן החוצפן שבכל ירידה עדיין יש סכנות אבל לרוב זה בגלל חוסר מיומנות או חוסר ריכוז. אני הצלחתי ליפוירידה שאני מכיר כמו את כף ידי במהירות מהירה מאוד (74 קמ"ש) ולצאת בזול (עצם בריח שבורה וסדק באגן).
גם אריה צודק שזה עניין של אומץ או לא להבין את גודל הסכנה.
לסיכום העניין זה הרגשה מצויינת בסוף הירידה, וזו לא בושה לרדת לאט זה הלקח שאני לקחתי לעצמי מהתאונה שלי, במקום מהירות מקסימאלית של 84 קמ"ש ניתן לרדת על 60 קמ"ש וכן על זה הדרך...במהירות שתרגישי בטוחה!
מועדים לשמחה!

ItsikH

Member
מצטער להיות הורס מסיבות, לטעמי זו הסכנה הגדולה ביותר לרוכב
החובב - סכנה לתאונה עצמית. את המיומנות ודאי שחשוב לרכוש, דווקא מטעמי בטיחות - כי ירידה זקופה "על הברקסים" הרבה יותר מסוכנת מירידה מיומנת בהטיה אך זהירה ומאופקת.
בכ"א, גם במהלך האימון וגם לאחריו, המלצתי החמה להמנע מקרבה יתרה לרוכבים אחרים במהלך הירידה.
נסיון אישי - את המיומנות הזו למדתי ממאמן מכובד ביותר בקורס מדריכי אופנים, זה לא "הפריע" לי כמעט לההרג פעמיים במצבים כאלו [בפעם האחרונה, אפשר להחשיב זאת כ"חווית סף מוות"] - לא בגלל טעות בטכניקה עצמה, כמו שהמהירות הגבוהה יחסית ויכולת התגובה המוגבלת חושפת את הרוכב לסכנות שאינן בשליטתו [בשני המקרים - מכשול נסתר בכביש].

nachshon4

New member
לא מבין למה אנשים פה מפחידים אותה

הגברת רוצה לשפר את הטכניקה שלה בירידות, להרגיש בהן יותר נוח.
היא לא אמרה שהיא רוצה לרדת ב-80 קמ"ש, או להיות על הקצה.
(מי שלא יודע לעשות סקי בכלל, יפחד גם במורד לא מאד תלול, ויאבד שליטה מהר. מי שמאומן היטב, יכול לרדת מדרון די מהר, בשליטה, גם בלי להסתכן).
יש הרבה טיפים שיכולים לשפר שליטה באופניים בירידה. אני משתמש בחלק מהם והשתפרתי, למרות שאני לא ממש אמיץ. אפשר לתת לה עצות גם בלי להפחיד אותה עם כל מיני עצמות בריח שבורות, בדיקות בלמים,, וקסדות מנופצות.
היא כולה בקשה עצה איך לרדת בירידות בלי לפחד...

ItsikH

Member
כפי שציינתי, דווקא הטכניקה הזו משפרת את הבטיחות. האזהרה
נוגעת לשאננות יתר בלבד, ההמלצה היא לא לוותר על הברקסים והגבלת המהירות גם כששולטים בטכניקה: עדיף לרדת לאט יותר, כי החולצה הצהובה לא מחכה לנו בתמורה לעצם הבריח השבורה.
ד"א בדיקת צמיגים, חד משמעית - צמיג פגום מורגש היטב בירידות [ראיתי בחג הזה ממש]. במיוחד לכן מומלץ לבדוק בזהירות צמיגים ובלמים לפני כל רכיבה.

למעלה