רכיבה בחורף

benny1991

New member
רכיבה בחורף

בנתיים זו הסיבה הכי גדולה שלי לא לקנות אופנוע.. ש3-4 חודשים בשנה אתה על אוטובוסים... באמת אי אפשר לנהוג בחורף על דו-גלגלי? או שאפשר ואתם איטיים כמו השעון ביום חורף משעמם מוות? או שאתם נוסעים מהר ובאותה המהירות מגיעים אל האספלט? כמה האופנוע רגיש לקור ולרטיבות?.. תודה רבה.

Le Duke

New member
החורף בארץ מסתכם בכמה ימים של גשם, לא יותר

מדי (שאל את אקוויפר החוף). למעט יום או שניים בהם יש סערה עם רוח חזקה מאוד, בד"כ אין בעיה לרכב עם האופנוע בגשם. חליפת סערה, ערדליים ואתה מגיע למחוז חפצך חמים ויבש. מה שיכול להעיב על השמחה, זה הצורך לפרוש את הציוד לייבוש. אבל מתרגלים. באופן טבעי נוסעים יותר לאט, בבין עירוני בעיקר בגלל הגדלת מרחק הבלימה/סכנת החלקה ברטוב והתנועה מסביב שמאיטה את הקצב. דווקא רוחות הצד יותר מטרידות. במיוחד בכביש החוף ליד חיפה. דווקא בעיר יותר מסוכן עם מעברי החציה החלקלקים כאיברה של סילביה סיינט טרם רון ג'רמי בא ויודע אותה, שלוליות השמן הצבעוניות והחינניות, והנהגים הספונים בתוך הרכבים ומשתדלים להימנע מקשר עין עם המתרחש מחוץ לרכבם. האופנוע עצמו בד"כ לא מתרגש מהגשם, תודה. כל עוד אין מגעים חשופים - אין סיבה לדאגה. שורה תחתונה: הגשם הוא לא תרוץ לא לרכב. IMHO

h a j b i

New member
אפשר לרכב בגשם

אופנוע שהוא תקין לא רגיש כלל לקור ורטיבות. עד כה לא יצא לי לוותר על רכיבה חיונית בגלל מזג אוויר.

valentino r

New member
אל תשלו אותו ואת עצמכם..כולנו יודעים שאם יש ח

חיסרון מעבר לסכנת החיים ברכיבה על אופנוע אזי זה מזג האויר. מבאס תחת לפתוח את הבוקר נלחם ברוחות צד בכביש 5,מלנגב כל קילומטר את הקסדה מרסיסי מים ולכלוך שניתזים מגלגלי המכוניות לפניך,מלגלות שהכפפות נגד מים שקנית המיטב כספך שוות לתחת של המוכר שדחף לך אותן,לדעת שאת כל הזמן שחשבת שתחסוך בפקקים אתה תבזבזב בלבישת ציוד החורף ואז בהורדתו והיבוש. והכי הכי לראות את המטומטמת שכמעט הורידה אותך 100 מטר קודמת יושבת בחימום ומורחת אודם תוך כדי נהיגה... והחורף שלנו לא מסתכם ב3 4 ימי סערה,עזוב שטויות...זה תמיד יתפוס אותך שתצטרך לצאת... בקיצור! חורף על אופנוע זה חרא !!!!!! (או שאני סתם מפונק..:)

h a j b i

New member
זה היה נכון אולי אם היה חורף אמיתי

לא מתאים לך, סע באוטובוס בימים סוערים. ייצא לך אולי 10 ימים כאלה בשנה.

iec

New member
גם מפונק וגם בכיין..ובנוסף ../images/Emo26.gif

לא אוהב אופנועים בכל ליבו...

valentino r

New member
כן אה..לא שמעת שולנטינו מנסה את מזלו בפורמולה

???? אוהב מאוד אופנועים..אבל גם קצת מציאותי לפעמים

iec

New member
אז אתה אומר שלוותר על אופנוע ביום גשום../images/Emo26.gif

במיוחד..להיכנס לרכב\אוטובוס\מונית ולחצות את ת"א בשעה וחצי במקרה הטוב במקום 20 דקות זה מציאותי....הבנתי. זה כמו להגיד שהעומדים יום יום בכביש 1 ובכביש 5 כל יום כמו מטומטמים במשך שעתיים זה מציאותי...תסלח לי אבל זו אטימות ממדרגה ראשונה! תתמגן נגד גשם בלבוש איכותי ותראה כמה כיף זה להסתכל בעיניים של נהגי הפחיות עומדים שעות כי הם בטוחים...אין לי ספק שהם בטוחים...הם בטוחים שהם יאחרו ויחטפו כריזה גם בדרך חזרה הביתה...
באהבה (לאופנועים)

iec

New member
*כריזה=קריזה ../images/Emo178.gif (מה נהיה ממני???)

Shredingerscat

New member
תתחיל מציוד טוב

אח"כ תחלק עצות, עם ציוד טוב (לא כלכך יקר) יצא לי יומיים כל החורף שהאישה שיכנע (לא בצדק לדעתי) אותי לקחת רכבת (אח"כ מנהל הבנק שיכנע אותי לעשות את זה כל יום, אבל זה כבר לא קשור למזג האוויר.

לגבי נהיגה בחורף!

אני הייתי נוסע לפחות פעם בשבוע ירושלים ת``א לפעמים גם כשהיה גשם חזק תאמת זה כייף...ולגבי קור מציע לך להתלבש בהתאם כי נורא קר בחוץ...עברתי חורף שלם עם גרנד דינק 250ולא החלקתי פעם אחת לא בעיר ולא מחוץ לעיר...נסיעה טובה והמון זהירות!

joymax250

New member
רכיבה בחורף - קורבן או הרפתקן?

רכיבה בחורף יכול להיות מבאס. אבל גם שיזוף זה בעצם להשרף בשמש במקום לשבת במזגן, וטיול אוהלים יכול להחשב פשרה מלאת חרקים לבילוי במלון. ככה זה, תלוי במה שאתה רוצה לעצמך ומעצמך. רוצה מזגן ואיפור - תקנה אוטו. רוצה להשאר ילד, ולצאת להרפתקאות גם ביום - יום? אתה יודע איך קוראים לדבר הזה על שני גלגלים שמחכה לכל מי שרוצה להיות הרפתקן של החיים ולא קורבן שלהם. ואני בכלל רוכב חדש....

yoshi6

New member
על איזה חורף אתה מדבר?

אני נוסע כל יום 90 ק"מ לעבודה, חורף, קיץ, סתיו ואביב. ואני יכול לספור על כף יד אחת כמה פעמים המצב בחוץ ממש היווה בעיה לנסיעה. אין כאן סערות או חוף קשה, לכן לא צריכה להיות בעיה, על איזה טווחים אתה מדבר, כמה ביום? אין פה חורף, כזה שלא מאפשר נסיעה על אופנוע, טיפטוף פה ושם. השאלה כמה אתה נוסע ועל מה.

benny1991

New member
אני בנהר.

אני לא יודע מה לקנות בגלל החורף! כולה מחפש מידע על רכיבה בחורף...

razc

New member
כשאתה לבוש נכון רכיבה בגשם היא הדבר המושלם.

לא יודע איך להסביר את זה, אבל אחד הדברים שאני הכי אוהב זה לרכב בגשם שוטף, להביט מבעד לקסדה ולראות איך הכל סביבי סוער ולי חם ונעים (או לפחות חם בלב). ד"א, עונת התחרויות של עמותת האנדורו רובה בחורף ואילו בקייץ יש פגרה של 3 חודשים.

למעלה