רכיבה באמצע הכביש

bengali

New member
רכיבה באמצע הכביש

כשאני רוכב בשבת בבוקר בכבישים עירוניים אני רוכב באמצע הנתיב עם נטייה לשמאל. מתוך כוונה שכאשר מכונית עוקפת תעבור נתיב שלם ולא תשאר בנתיב שלה. כמו כן ישאר לי מקום לסטות לימין במקרה הצורך. בנוסף להערכתי יותר סביר שישימו אלי לב מרחוק. אני מרגיש יותר בטוח כשאני חלק מהנוסעים _החוקיים_ בכביש. אם להשוות את זה לאופנועים אז אני מתנהג יותר כמו הארלי דוידסון מאשר טוסטוס. האם להערכתכם החשיבה שלי נכונה/בטוחה יותר? מה דעתכם על ססמא: "יש חיים בכביש, אל תדרסו אותם"?

natibergman

New member
לדעתי בקרוב נדליק עבורך ../images/Emo16.gif

השתגעת? ירדת מהפסים? אנשים נדרסים פה בכבישים ריקים על השוליים בסופי שבוע אז לרכוב במרכז הכביש? מציע לך להפסיק מיד או לעשות את זה לזמן מאד קצר שאתה בודק מאחור בחשש רב מה בא מאחוריך.

ItsikH

Member
אתה *כמעטָ* צודק - אבל לא זה נכון כשאין שוליים בכלל או כמעט בכלל, רכיבה עמוק בתוך הנתיב משאירה מקום לברוח במקרה הצורך. אבל... אפילו שם זה לא נכון כשאין ראות למשל (בלילה או אפילו בשעות בין ערביים). ובכל מקרה, ברגע שיש שוליים אז המלצתי החד משמעית היא לרכב כמה שיותר רחוק מהכביש וקרוב לשפתו בקצה השוליים. מקום מועד במיוחד הוא כל פניה ימינה (לא צריך עיקול של 180 מעלות, 2-3 יספיקו), כמעט כל הנהגים חותכים לתוך השוליים, מי קצת ומי יותר.

odedbc

New member
החוק והשכל הישר במקרה הזה, חופפים.

תקנה 128 הרוכב על אופניים ירכב קרוב ככל האפשר לשפתו הימנית של הכביש וינהג בזהירות ובמיוחד בעברו רכב העומד או בעקפו רכב הנע באותו כיוון.

skcazy

New member
השאלה היא מה מחיר הטעות ..

של משתמש אחר בדרך וכמובן מי ישלם את המחיר הזה . נסיעה נעימה .

elkanakohn

New member
לדעתי הנקודה שאתה טועה בה

היא שבכביש עירוני לא "מתאמנים". בכביש עירוני רוכבים רכיבה "מנהלתית". להגיע ממקום למקום, לדוגמא מהבית אל מחוץ לעיר, או לעבודה. הסיכוי לפגיעה בעיר גבוה מהסיכוי לפגיעה מחוץ לעיר, למרות שהפגיעות פחות קשות, כי הן פונקציה של מהירות הרכב (שבעיר היא כמובן נמוכה יותר). אם תתאמן בתוך העיר, אז כדי לשמור על מסגרת האימון תגנוב את הצומת ולא תעצור באדום, תאיץ (או לא תאט) במקומות שבהם צריך לעשות כך (בלי קשר לזכות קדימה, פשוט כי בעימות עם רכב אתה תמיד תפסיד). כשאתה רוכב מנהלתית, אז המהירות לא חשובה, הדופק לא קריטי- מה שחשוב זה להגיע מא' לב'. ומכך נגזרת כל צורת הרכיבה. לדעתי ישנם קטעים שבהם רצוי לרכב באמצע הנתיב, אבל הם קצרים ומוגדרים מאוד, לא כשיטת רכיבה.

למעלה