רכזת פרויקטים

רוקחת קלינית

בימים אלו החלה לעבוד מטעם האיגוד במרפאות השונות רוקחת קלינית בשם ורדית קלימרו.ניתן להפנות בפורום שאלות לורדית והיא תשמח לענות

רכזת פרויקטים

בתחילת יוני החלה לעבוד ברשות זיו כהן כמתאמת פרויקטים.הפרויקטים בהם היא מטפלת-תאום פיזיותרפיה,עתון,אתר האיגוד והפצת ההצגה.ניתן לפנות אליה בכל נושא בו היא מטפלת

thecarrier

New member
ליעל, ברכות על הידיעות שאת מעבירה בפורום

רק תיקון קל (טעות סופֵר) החלה לעבור באיגוד ולא כפי שנכתב. ברכות גם לזיו. הצלחתך היא הצלחתינו

sporTV

New member
יש לה רשות לעבוד...

או שהיא מתנדבת

רשות

טעות-מה לעשות בתפקידי הקודם עבדתי ברשות הלאומית למלחמה בסמים ואלכוהול.כך שעדין אני מתבלבלת אבל ,תנו לי זמן...

sporTV

New member
הכל בהומור!

אפשר גם לשנות את שם האיגוד אם זה ממש מפריע לך
הרשות למלחמה בCF !

cafesito

New member
ברכות לפעילים החדשים, במידה ויהיה צורך

הכינוי של ורדית יהפוך לאדום והיא תופיע בפורום כיועצת קצועית.

vikvik

New member
אחד הדברים היות נחוצים לנו!!!

ככל שמתבגרים ככה לוקחים יותר ויותר תרופות ומגלים לא רק את הסגולות שלהם אלא גם את הרעל שבהם. נהיים יותר ויותר רגישים לתופעות לוואי שלפעמים שילובים לא נכונים עם אוכל , עם תרופות אחרות או אפילו דרכים לא נכונות לצרוך אותם מביאות לזה. בחלק גדול מהמקרים אין ברירה , אבל בחלק שיש זה פשוט תוספת מבורכת לעשות סדר בהרבה בלאגן.

שאלה לרוקחת

חיידקים פרוביוטיים כאלה שקונים כתוסף מזון האם יש טעם לקחת אותם כאשר לוקחים אנטיביוטיקה פעמיים או 3 פעמים ביום? באופן קבוע? אם כן, מתי ואיך הכי כדאי לקחת אותם?

chakiv

New member
חיידקים פרוביוטים

חיידקים פרוביוטים (פרוביוטיקה) שונים בכמותם ובריכוזם ממוצר אחד לשני, ולכן קשה לקבוע יעילות חד משמעית. גם המינון ותדירות המתן ליום (כלומר: מהו הריכוז של החומר הפעיל, ומהו מספר הפעמים שאני לוקח ב 24 שעות) אינו קבוע, ושונה ממוצר למוצר. אבל - זה לא אומר שהם לא עושים את העבודה. למעשה, ישנם אפילו מספר מחקרים שהוכיחו יעילות, אולם בגלל בעיה במבנה המחקר או בגלל מספר מועט של משתתפים, אין עדיין הנחיות חד משמעיות למתן פרוביוטיקה במקביל לטיפול אנטיביוטי. ולשאלות שלך.... תדירות המתן משתנה ממוצר למוצר - ניתן לקחת בין פעם עד שלוש פעמים ביום עפ"י הכתוב בעלון של המוצר. המלצתי כרוקחת - בטיפול אנטיביוטי קבוע - טבליה עד שניים ליום (שוב, כל עוד הדבר תואם את ההנחיות המפורטות בעלון המוצר). אין בעיה, למיטב ידיעתי, בנטילה קבועה ומתמשכת של פרוביוטיקה במקביל לטיפול אנטיביוטי. חשוב להפריד זמני מתן בין האנטיביוטיקה לבין הפרוביוטיקה בלפחות שעתיים (כי בנטילה בו זמנית, גם האנטיביוטיקה וגם הפרוביוטיקה נהרסים). מומלץ ליטול את הפרוביוטיקה בד"כ עם הארוחה (ואין הכוונה בארוחה גדולה, אפילו סנדביץ קטן), והעיקר לא על קיבה ריקה. מקווה שעניתי לשאלותייך....גם אם התשובה היתה קצת ארוכה... ורדית

orii

New member
ואם אפשר להרחיב את השאלה

לרוקחת: מה באופן כללי את חושבת על השימוש בחידקים אלו אצל חולי CF? האם לדעת מומלץ לקחת אותם גם אם לא מקבלים אנטיביוטיקה?

chakiv

New member
פרוביוטיקה בלי אנטיביוטיקה

לגבי השימוש בפרוביוטיקה בחולי CF - אין היום הנחיות למתן פרוביוטיקה בחולי CF. למעשה, למיטב ידיעתי, אין מחקר שקיבל תוצאות חיוביות בהקשר של פרוביוטיקה וחולי CF (וכשאני כותבת "תוצאות חיוביות" הכוונה שלא נצפה שיפור בתפקודי ריאה, ירידה באשפוזים או ירידה בשימוש באנטיביוטיקות ודברים נוספים- אלה, למעשה, מדדים שאנו מחפשים עמ"נ לקבוע האם יש או אין יעילות קלינית לטיפול מסוים. הכוונה גם שלא נצפה נזק ממתן הפרוביוטיקה, שלא תהיה איזושהי אי הבנה בקשר לזה). לגבי שימוש בפרוביוטיקה ללא קשר לטיפול אנטיביוטי - כרוקחת ועם הידע שצברתי בשנים האחרונות (וזה לא שאני כזאת ענקית...), קשה לי להבין את ההגיון בזה. אין קשר בין מתן פרוביוטיקה ומניעת מחלות, אם זו הכוונה. הסיבה למתן הפרוביוטיקה היא הורדה של תופעות הלוואי של האנטיביוטיקה (אשר הורגת את כל החיידקים בגוף, גם אלה החיוניים לנו לתפקוד תקין, כמו חיידקי המעי). תופעות הלוואי של האנטיביוטיקה הן: שלשולים, בחילות, הקאות, לפעמים דווקא עצירות. יכולות להופיע גם פטריות כתוצאה מהטיפול באנטיביוטיקה. אני בטוחה שאני לא מחדשת לכם בנושא הזה, ואתם יודעים יותר טוב ממני..... פרוביוטיקה נועדה להפחית ואף למנוע הופעה של אותן תופעות הלוואי, ולכן לשאלתך: "האם מומלץ לקחת אותם גם אם לא מקבלים אנטיביוטיקה?" אני עונה שלא. לגבי אכילת מוצרים שמכילים פרוביוטיקה (חיידקים טובים, לקטובצילוס, ועוד ועוד) - זה כבר נושא אחר, ובהחלט כדאי להרבות במוצרים אלו באופן כללי, בלי קשר לטיפול אנטיביוטי. כמובן, שכדאי להתייעץ עם התזונאית לגבי חישוב קלורי והרכב - אבל זה כבר נושא אחר, שבו, קטונתי.... ורדית

orii

New member
תודה על התשובה המהירה והמפורטת

מתשובתך ברור שאין לפרוביוטיקה השפעה על תפקודי הריאות ומדדים נוספים - האם את יודעת אם בדקו אם יש השפעה על בעיות של תזונה-מישקל של CFניקים? (אני משער שלא, אחרת היית מציינת זאת, אבל אני שואל ליתר ביטחון) לגבי מוצרים המכיילם פרוביוטיקה מדוע לדעתך כדאי להשתמש בהם? האם הם מוכחים מחקרית? בהקשר זה, מטרידה אותי העובדה שככל שמשתמשים היותר במוצרים אלו הופכים את האוכלוסיה לדומה ולכן רגישה למגפות. זה הופך אחוזים ניכרים מהאולוסיה לכאלו שבמערכת העיכול שלהם יש בדיוק את אותם החידקים - מצב כזה יכול להעלות את הסיכוי למגפה שתפגע בכול האנשים שצרכו אותם חידקים (זה טיעון שמשתמשים בו כנגד שימוש בחקלאות בזנים מהונדסים גנטית - נוצרת אוכלוסית צמחים אדירה, שכולם בה זהים גנטית ולכן כולם רגישים באותה מידה לכל מיני חוליים).

chakiv

New member
קבלו תיקון - פרוביוטיקה ו - CF

עשיתי חיפוש מקיף לגבי פרוביוטיקה ו- CF והינה תשובתי לכם: במחקר אחרון שיצא ממש עכשיו (יוני 2007) אשר התפרסם ב- clinical nutrition נראה כי ישנה ירידה בהחמרות הריאתיות של חולי CF כאשר נטלו תוסף המכיל Lactobacillus GG(LGG באופן בלעדי וזאת למשך חצי שנה. מדובר במחקר כפול סמיות, רנדומלי מבוקר-פלאסבו כך שמבחינה מבנית הוא נוהל בצורה הנכונה. אבל לפני שאתם מתחילים לצרוך כמויות מטורפות של פרוביוטיקה, עדיין מדובר במחקר ראשוני (פיילוט), עם מספר קטן של משתתפים (19 בלבד), וגם תוסף המכיל חיידק אחד בלבד (LGG) שאינו קיים בארץ באופן בלעדי בפורמולציה אחת. ישנה יעילות של פרוביוטיקה ב - CF, אבל הבעיה היא שיש כ"כ הרבה מוצרים בחוץ שלא ניתן לדעת בוודאות מי עושה טוב יותר את העבודה. עד שלא תהיה התאמה בין המוצרים, אני לא יכולה לתת לכם שום המלצה איזה פרוביוטיקה לקחת.. להלן המאמר: Effect of Lactobacillus GG supplementation on pulmonary exacerbations in patients with cystic fibrosis: A pilot study Clin Nutr. 2007 Jun;26(3):322-8. Epub 2007 Mar 13 לגבי הסיכון בנטילה של מוצרים המכילים פרוביוטיקה ומצב של רגישות דומה להתפרצות מגיפות באוכלוסיה כתוצאה מכך: במערכת העיכול יש למעלה מ- 400 זנים שונים. 400 הזנים הלו משתנים בריכוזם מאדם לאדם. הסיכוי למצב של זהות כתוצאה מנטילה של תוסף המכיל סוג חיידק אחד או קצת יותר (6-7, אני לא מכירה פורמולציות עם יותר זנים) הוא מזערי. כמו כן, לא ידוע איזה אחוז מהחיידקים בתוספי התזונה (או במזון) אכן עושה את העבודה. קשה להגיע להומוגניות בתכשירים המכילים חיידקים (כלומר: קשה להגיע לכך שבכל קפסולה (או יוגורט) תהיה אותה כמות מדוייקת של חיידקים). ולכן, לא רואה כל בעיה בתוסף חיידקים פרוביוטים מבחינה סביבתית. טוב, אחרי התשובה הארוכה הזו, הגיע הזמן לישון.....זה היה מתיש..... מקווה שעניתי על שאלותיכם ורדית

אני הרגשתי

שהפרוביוטיקה עוזרת לי לסבול את האנטיביוטיקה ציפרו שעושה לי בדרך כלל בחילות שחבל על הזמן

תודה רבה ובהצלחה

טוב לקרוא את התשובות הרחבות והמושקעות שלך. תודה רבה! [אבא של תינוק בן שנה וחצי עם CF]

למעלה