רכב שיקומי

r5551

New member
רכב שיקומי

נכה צה"ל 28% משוקלל. 20% (בירכיים 10% אוזניים.) ברשותכם מס' שאלות: מגיע איזושהי עזרה כספית לרכב? מה זה רכב שיקומי? אם כן, למי פונים? תודה גדולה

AVI359

New member
רכב שיקומי

R5551 שלום רב נושא רכב לשיקום כלכלי מעוגן בהוראה ישנה 61.01 ויתכן שחלקה יתפרסם בעדכון קרוב להוראה 56.02 (עדיין לא ברור).מדובר בכלל הנכים החל מ25% נכות,אם מדובר בבעל עסק עצמאי די שיציג מספר עוסק מורשה.אם מדובר בשכיר,המעסיק חייב לשלם בעבורו את אגרת הרכב והביטוח או לחילופין די שהשכיר יראה תלוש שכר בו המעסיק משלם לו אחזקת רכב.מדובר בהנחה במיסים עד כ 60000 ש"ח..(על פי השינוי החדש ברכבי 2000 סמ"ק)כ "צ'ופר" כנראה יועלה הפטור ל כ 80000 ש"ח.ההחלפה אחת ל 5 שנים.כמובן שבגוף ההוראה קיימות עוד מספר קריטריונים.פונים או לעובדת סוציאלית או רווחה או תעסוקה,הם כל הזמן מחליפים את מהות הטיפול. בברכה אבי

nisimc

New member
אני בעל ניסיון

קבליתי החזר מס לרכב שיקומי טויוטה קורלה סך של 33 אלף בסך הכול כול השאר על חשביני טיפול החזקה ביטוח דלק לא מגיע כולם מלבד החלפה אחת ל 5 שנים 3 פעמיים

r5551

New member
בחיי..הפורום הזה...חבל"ז...

ולשאלות נוספת: מהם הקריטריונים? אם הנכה שכיר, עומד בראש הפירמידה בתפקידו שזה כולל רכב ואחזקת רכב. מה לגביו? לבני המשפחה: אשה ילדים, לא ניתן להשתמש ברכב של עבודתו. וכן הוא מקפיד להשתמש בו כמה שפחות לצרכיו פרטיים. האם הוא יכול לקבל עזרה לקנות "רכב שיקומי" לצרכיו הפרטיים ולצרכי אשתו וילדיו? הרבה תודות ובשורות טובות. (אבי, שתהיה בריא, אתה נכס לפורום הזה יישר כוח)

AVI359

New member
רכב שיקומי

R5551 שלום רב מדובר ברכב שיקומי לצורכי עבודה ולא רכב פרטי.לאף אחד לא איכפת מה תעשה עם הרכב הרפואי לאחר שעות העבודה,אבל הנ"ל לא מיעד לטויוטה קורולה אלא לטנדר טויוטה,העיקר שתיסע בדרכים טובות. בברכה אבי

ברשותך יש לי שאלה, ענת...

יש לי 37% מתוכם 30% נפשי, ואני שכיר. המעביד לא משלם לי דמי אחזקת רכב או כל תשלום שהוא שקשור ברכב שלי. האם אני זכאי לאיזושהי הטבה מאגף השיקום שקשורה ברכב ?, שיקומי או אחר ?!

עָנת

New member
../images/Emo124.gif../images/Emo124.gif../images/Emo124.gifאביייייייייייי

למיטב ידיעתי הזכאות לרכב שיקומי,היא ע"פ אותם קריטריונים לזכאות לרכב רפואי. סכיזו אינו זכאי לרכב רפואי ואף אינו מקבל שום כלום שקשור לרכב רפואי(סכיזו,אתה לא מקבל ניידות נכון
) לא הבנתי את הקביעה שלך,שהוא זכאי להשתתפות המשרד בנושא הרכב הפרטי שלו(נסיעות לעבודה וכדומה)

AVI359

New member
ענת יקרה

ענת שלום רב רכב שיקומי אינו רכב פרטי רפואי או לא. לרכב שיקומי לצורכי עבודה או עסק זכאי נכה כלשהו החל מ25% נכות. שכיר:המעסיק ישלם בעבורו אגרת רכב וביטוח או לחילופין אחזקת רכב במשכורת עצמאי:הצגת מסמך עוסק מורשה. החלפת רכב אחת ל 5 שנים. פטור ממס היה בסביבות 60000 ש"ח עתה בכוונה להעלותו ל כ 80000 ש"ח. בברכה אבי

d o d i 1

New member
תקנה 61.01

מצבי די דומה ל r5555 ניסיתי להכנס לתקנה 61.01 אך ללא הצלחה אנא עיזרו לי- הפורום ואנשיו פשוט נהדרים!כל הכבוד

עָנת

New member
הוראה 61.01../images/Emo132.gif

"מיסים לרכישת רכב לשיקום כלכלי" עדיין לא מעודכנת בהוראות האגף. לכן לי בכל אופן,אין שום אפשרות להביא אותה לפורום
. מקווה שיעדכנו את הוראות האגף במהרה

d o d i 1

New member
הוראה 61,01

ענת איך בכל זאת אני יכול לדעת מה הם זכויותי ע"פ הוראה זו?

עָנת

New member
הוראה 61.01

ההוראה עדיין לא עודכנה בהוראות האגף
אם אתה מתעקש לדעת מה ההוראה אומרת,אתה רשאי לפנות לאחד מא.נ.צ ע"מ לקבל פרטים על ההוראה.

עָנת

New member
אתה גדול עומר../images/Emo47.gif

ערכתי ההוראה,אבל לא יודעת למה זה יצא כך
בכל אופן,תודה יקירי,על היוזמה המבורכת. וכן תתפלא,אתה אכן אביר על הסוס הלבן של הפורום

למעלה