רכב רפואי.

רכב רפואי.

שלום, לפני שנה+ עברתי תאונת דרכים, בזמן שירותי הצבאי. לאחרונה הייתה לי וע"ר שכנראה(עוד אין תשובה) תיתן לי בערך 40% נכות. (אני אומר 'בערך' מפני שטכנית ע"פ הסעיפים שלהם אני אמור לקבל 40 אחוז). הבנתי שזה אומר זכאות לרכב רפואי, ללא מיסים. קראתי באתר נכי צה"ל, בפורטל נכי צה"ל ובאתר של משהב"ט. פה ושם מצאתי כמה עמודים בנושא אבל לא הבנתי מה בעצם העניין. יש פה מישהו שיכול לעזור לי בנושא? אני אשמח להסבר או ללינק למקום שנותן הסבר ענייני ועדכני. (זכאי לפטור מיסים מאיזה רכב שאני בוחר? יש להם טבלה של רכבים אופציונאלים? הגבלת נפח? מה קורה אחרי כמה שאני שאני רוצה למכור?).

אחרי קריאה בפורום...

אני עדיין לא מבין מה קורה שם. /: הבנתי שאני כנראה אהיה זכאי לרכב עם מנוע בנפח 1600 סמ"ק. ושיש דבר שנקרא 'רכב יציג' שהוא טויוטה קורולה שבא כנראה לתת אומדן לרכב בקטגוריה הזאת וע"פ אותו רכב מחושב הפטור ממיסים. אז מה זה בעצם אומר? אם אני בוחר לקנות טויוטה, אני מקבל 65K החזר מיסים. ואם אני רוצה לקנות נגיד פורד פוקוס 1600 סמ"ק? אני יכול? ואני אקבל עדיין 65K ולא משנה כמה הפורד עולה? מישהו צריך לאשר לי איזה רכב 1600 מותר לי או אסור לי לקנות? ומה קורה אחרי 4 שנים? בוא נצייר מצב היפוטטי. הלכתי וקניתי אאודי A3 מנוע 1600 סמ"ק. קיבלתי החזר 65K. (?!). עברו 4 שנים והחלטתי שאני רוצה למכור את האוטו. מה קורה אז? אני מוכר בצורה פרטית, נכון? או שלא? קראתי משהו על לשלם מס בצורה כלשהי אחרי מכירה. אפשר הסבר? מצטער על מבול השאלות. אני באמת אשמח אם מישהו יוכל להסביר לי או לשלוח אותי למקום שיסביר לי. תודה, ליאור.

AVI359

New member
למשתתף בנסוי

משתתף בנסוי שלום רב הוראת הרכב הינה ההוראה הארוכה ביותר והמורכבת ביותר הקיימת באגף השיקום. נכה פגוע רגליים החל מ 30% או נכה פגוע 30% גב+10% רגליים זכאי לרכב רפואי עד נפח מנוע 1600 סמ"ק הרכב הייצוגי לפיו נעשים התחשיבים הינו טויוטה קורולה.והיה ורכשת רכב זול יותר התחשיבים על פי הרכב שרכשת.היה ורכשת רכב יקר יותר הינך זכאי להטבות על פי הרכב היציג והשאר אתה מוסיף מכיסך.הינך זכאי לפטור ממיסים,החלק הנותר-שני שליש כמענק,שליש כהלואה.זכאי לדמי ניידות(אחזקת רכב)לפחות 1020 ש"ח,לעיתים מעט יותר עלפי סעיפי הליקוי ומהות הפגיעה.זכאי לעזרה בביטוח רכב,תשלום אגרת רכב 21 ש"ח בלבד,זה על קצה המזלג.סע בדרכים טובות. בברכה אבי

אוקיי...

אני כנראה אקבל בערך 40% נכות על רגליים. אז אם זה יקרה - אני אקבל את ההטבה הזאת בנודע לרכב. ענית לי על כמעט כל השאלות אז קודם כל - תודה רבה!! דבר אחד לא ברור לי עדיין. נגיד מצאתי רכב שעולה בוא נגיד...205K עם מנוע 1600. לפי מה שהבנתי מדבריך אני יכול לקנות אותו אבל אקבל ניקוי מס של 65K. אז יצא ששילמתי עליו 140K. אוקיי. מקובל. אבל מה קורה אחרי 5 שנים שאני רוצה להחליף אותו? אני מוכר אותו בשוק פרטי במחיר מחירון? נגיד קיבלתי עליו 150K. מה קורה עכשיו? אני אמור לשלם מס הבנתי. כמה? איך עובד החישוב בערך? (מצטער שאני מציק. לא חשובים לי האחוזים המדוייקים או כל התוספות ושאר ההטבות - רק החלק המרכזי). תודה.

AVI359

New member
המשך רכב רפואי

משתתף בניסוי שלום רב מרכב יציג לרכב יציג אינך אמור להוסיף כסף,אם חלה ירידה בערך רכבך הזמן שמאי של אגף השיקום והוא יעריך את ערך רכבך.מי שרכש רכב יקר יותר.... בדרך כלל מוסיף לא מעט,כמובן תלוי בתנאי השוק ובגורמים נוספים,קצת מזל לא הזיק לאיש. בברכה אבי

הבהרה קטנה אחרונה.

אם אני זכאי לרכב עם מנוע בנפח 1600 סמ"ק.. וקניתי רכב כזה אבל יקר יותר מהרכב היציג.. אז כל המיסים על הרכב הזה הופכים ל'הלוואה עומדת'? אפילו שהם כמובן הרבה יותר מהמיסים על הרכב היציג? (אני יודע שאת המענק אני מקבל אבל לא יותר מ2/3 מערך הרכב היציג ללא מס).

AVI359

New member
למשתתף בנסוי

משתתף בנסוי שלום רב הוראת הרכב הינה ההוראה הארוכה ביותר והמורכבת ביותר הקיימת באגף השיקום. נכה פגוע רגליים החל מ 30% או נכה פגוע 30% גב+10% רגליים זכאי לרכב רפואי עד נפח מנוע 1600 סמ"ק הרכב הייצוגי לפיו נעשים התחשיבים הינו טויוטה קורולה.והיה ורכשת רכב זול יותר התחשיבים על פי הרכב שרכשת.היה ורכשת רכב יקר יותר הינך זכאי להטבות על פי הרכב היציג והשאר אתה מוסיף מכיסך.הינך זכאי לפטור ממיסים,החלק הנותר-שני שליש כמענק,שליש כהלואה.זכאי לדמי ניידות(אחזקת רכב)לפחות 1020 ש"ח,לעיתים מעט יותר עלפי סעיפי הליקוי ומהות הפגיעה.זכאי לעזרה בביטוח רכב,תשלום אגרת רכב 21 ש"ח בלבד,זה על קצה המזלג.סע בדרכים טובות. בברכה אבי

AVI359

New member
למשתתף בנסוי

אלין24

New member
לאבי או לכל מי שמתמצא??

שלום אני נכה צהל מזה 4 שנים נפצעתי במהלך תפקיד אושר לי רכב בנפח 2000 סמ"ק כיום אני בן 24 ובמבט לאחור אני רואה שמשרד הבטחון לא העביר לי את הביטוח במלואו אלה ביטוח לנכים מעל 24 במשך כל הזמן ורק נכון להיום אני בן 24 ועקב כך מסתבר לי שהם החסירו ממני 4 שנים את תשלום הביטוח לנכים מתחת לגלאי 24 האם יש אפשרות שיחזירו לי את החסר במשך תקופה זאת שכביכול מסתכם בחוסר לכל שנה ב500 שח יש לציין שתמיד לי באופן אישי מתגלות טעיות בתלוש - למשל אם זה בניידות. בתשלום משקולות . וגם בקביעת אחוזי נכות הטעויות תוקנו רק לאחר טיפול הארגון קבלתי את המגיע לי האם כאן גם צריך לערב אתכם או מספיק בקשה לאגף השיקום ולהעמיד אותם על טעותם תודה מראש למשיבים !!!!

amir00605

New member
רכב רפואי

שלום למשתתף בניסוי , קודם כל אני רוצה לאחל לך הרבה בריאות דבר שני לפי דעתי האישית הוועדות הרפואיות נותנות תחילה אחוזי נכות זמניים ורכב ניתן לקבל לאחר שנקבעים לך אחוזי נכות קבועים , ישנה אפשרות גם בזמניים אבל לאחר תקופה מסויימת שהאחוזים שלך נשארים ברמה מסויימת , דבר נוסף מניין לך הבטחון שתקבל אחוזים כאלה אם עוד לא נתנה לך תשובה? בכל מקרה אאחל לך שתקבל את מה שתבקש ושתרגיש רק טוב

תודה. אתה צודק...

אתה צודק. אין לי עוד תשובה מהועדה. אבל... יש לי כמה סעיפים שעליהם עליתי לועדה. שניים מהם קשה מאוד לשלול אם אפשר בכלל. ביחד הם מרכיבים 40% ולכן אני כבר שואל שאלות. גם אם יתנו לי פחות...רכב רפואי לפגועי רגליים מקבלים החל מ30%. מה שכן...אני באמת עלול לקבל נכות זמנית, אבל זה נראה בתשובת הועדה. (הבנתי שאם אני מקבל מעל 35% ונכות זמנית לשנה אני עדיין זכאי לרכב). בכל מקרה תודה רבה על התשובה ועל האיחולים. בתכלס בריאות זה הדבר הכי חשוב לכולנו מעבר לכל הטבה. יום טוב. :)

AVI359

New member
רכב רפואי נכות זמנית

משתתף בנסוי שלום רב אם יקבעו לך אחוזי נכות זמניים,זו ההלכה. פגועי רגל 30%-49% בעלי נכות זמנית לשנה לפחות ולפחות חצי שנה עד הועדה הרפואית הבאה רכב 1600 סמ"ק כנ"ל נכים בעלי נכות אחרת כלשהי מ60% ומעלה. פגועי רגל כנ"ל בעלי 50% ומעלה רכב 1800 סמ"ק כיום רנו סניק 1600 סמ"ק. נכים אחרים הזכאים לרכב רפואי על פי ההוראות בתנאי שהנכות הזמנים מעל ל 30 חודש ויותר מחצי שנה עד לועדה הרפואית הבאה רכב 1600 סמ"ק. על כן שימו לב!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!! נכה שמתקרב לתום תקופת הזמניות שלו יכתוב מכתב לרופא המטפל בו בלשכה ויעמוד בכל תוקף על קביעת ועדה רפואית ולא הארכה מנהלית של אחוזי הנכות מאחר והארכה מנהלית אינה נחשבת למנין תקופת הזמניות של הנכות.יש לעמוד בכל תוקף על נקודה זו. בברכה אבי

למעלה