רכב רפואי

aviham

New member
רכב רפואי

האים מישהו יכול להסביר לי את הרעיון של שני סוגי רכב לבעלי זכות 2000סמק אני למשל יש לי על הרגל 50% ונרשם מצב דומה לקטיעה . אזי אזה רכב מגיע לי . בתודה מראש

AVI359

New member
רכב רפואי

חמיאס שלום רב נכה פגוע רגל 50% ומעלה זכאי לסוברו פורסטר נכה קטוע רגל בפועל זכאי לוולבו S-80 . זוהי הקביעה אם נרצה או לא. אגב מנוע המוברו בעל אותו נפח מנוע כמו הוולבו מפיק הספק גבוה יותר וכן הינן בעל הנעה 4X4 יתרה מזאת החל משנת 2006 מיובא רק סוברו כנ"ל בעל נפח מנוע של 2500 סמ"ק ומחיר כ 250000 ש"ח מעניין מה תהיה תגובת אגף השיקום לשנוי בנפח המנוע. בברכה אבי

עָנת

New member
רכב רפואי

הי חמיאס
. מצרפת לך את ההודעה העדכנית בנוגע לזכאות לרכב רפואי.

אין הגיון משפטי או מוסרי אולי אילוץ

יתכן שיש הגיון כלכלי או אילוץ שנובע מקיצוצי תקציב לאגף השיקום. לא לקחתי חלק בנבכי המון"מ ואיני יכול להעיד על החוכמה בה נוהל. אין הגיון מוסרי ומשפטי, ולדעתי החלטה זו תביא לנו בעתיד נזק בלתי הפיך, מאחר משהסכמת לקיצוץ ושוני בזכויות ללא קורלציה לגובה הנכות או קשייה (נכה 50% זכאי לרכב עדיף על נכה 100%), פגעת מאחד מאושיות חוק הנכים. זו דעתי.

aviham

New member
רכב רפואי

לגבי רכב רפואי וכל השאלות והתהיות אני לא מצליח להבין מה אומר אירגון נכי צה"ל לגבי כל השנויים וכן ההחלטה שצריך לרכוש דווקה סוברו במיקרה שלי . גם הרעו תנאים וגם כבלו אותי לרכב שלעניות דעתי לא מתאים וכן לא אמין. האים יקום האירגון ויגיד את דברו.

AVI359

New member
סוברו

נחמיאס שלום רב הינך יכול לרכוש כל רכב עד לסכום מחיר הסוברו פורסטר.אם לא תמצא שום רכב המתאים לך בסכום זה הינך רשאי לפנות למהנדס הרכב של אגף השיקום על מנת שימליץ על רכב מתאים יותר. בברכה אבי

aviham

New member
מענה לאבי

לאבי תודה על המשוב . זה יועיל לי .אך עדיין אני שואל לגבי התיחסות האירגון לנושא השינויים בהחלפת רכב . האים לא הגיע הזמן שנשמע התייחסות של האירגון לכל הגזרות. עד מתי נבליג לכל גזירה.

לעומר יעבץ

אתה צודק בהחלט. נושא אי השיויון בזכאויות לרכבים העלה על ידי כבר לפני מס' שנים והערתי תשומת לב הארגון לכך.טענתי היתה כי לא יתכן כי כל פגוע רגל יקבל רכב בשווי 320000 ש"ח בעוד הפגועים הקשים בעלי זכאות 3800 יקבלו רק רכב בשווי 235000 ש"ח.התגובה שקיבלתי היתה כי בעלי זכאות 2000 הם הרוב וכי אין לפגוע בם. ולעניין המשא ומתן -- עניין זה נוהל ישירות ע"י יושב ראש הארגון.המו'מ נוהל בצורה שלומיאלית כאשר ראש הארגון לא הכין שעורי בית כיאות.היו"ר פנה לסוברו ושאל מהו הרכב הקיים בנפח 2000 סמ"ק.בהתאם לכך קיבל תשובה. יבואן סוברו "שכח" לעדכן אותו כי אותו דגם אינו מיובא יותר לארץ החל משנת 2006 .(זה סוד מסחרי,כי נשארו להם רכבים במלאי).אבל אם היה היו"ר נכנס למדורי הרכב באנטרנט (ידיעות,מעריב)הוא היה מגלה את שהיה ידוע זה מכבר כי דגם זה לא ייובא לארץ.(כמו כן יכול היה היו'ר לאמת הנתונים עם כל אחד מכתבי הרכב הבכירים שמטבע הדברים יודעים יותר). בנוסף לכך בעניין הוולבו- הדגם הנבחר אינו בנמצא בארץ עם כסא חשמלי. כסא חשמלי לדגם זה אינו מבוצע בארץ והינו הזמנה מיוחדת שיש לחכות בעבורה עד כחצי שנה.גם המחיר שונה כתוצאה מתוספת הכסא הנ"ל. ואכן בהנחיית הרכב שהפיץ אחראי הרכב באגף נכתב מחיר הרכב ועליו ישנה תוספת הכסא החשמלי.בפרוט באתר הארגון של כל נושא הרכב עניין הכסא החשמלי כלל לא מופיע,ולא ברור מדוע הושמט. הרי ברור לכל כי קטועי רגל לא יסעו ברכב אשר אין בו כיסא חשמלי. העניין מסתבך עוד יותר כאשר ברצונך לקנות רכב שאינו היציג הנבחר אלה שווה ערך,האם ישולם לך בעבור הכסא החשמלי שמחירו כבר מגולם במחיר הרכב? נושא האיתורן- בהנחיית הרכב של האגף נכתב כי האגף ישלם עבור האיתורן ואחזקתו.בפרסום של הארגון נכתב כי תהה השתתפות ברכישה ואחזקה,השוני בניסוח הוא עצום וקובע למעשה מה יבוצע. כמו כן אין כל התיחסות לאיזה דרגת איתורן התכוונו.הרכב היציג וולבו שמחירו ללא הכסא החשמלי 271000 ש"ח(ע"פ הפרסום) דורש ע"פ חברות הביטוח את דרגת האיתורן הגבוהה ביותר (איתורן 3 דרגות) שעלותו דרך היבואן כ-5000 ש"ח וישירות בחברה כ- 4000 ש"ח.הרכבים מתחת לסכום זה עשויים לדרוש דרגת איתורן פחותה שגם עלותה קטנה יותר. סיכום -- איני מביע דעתי לגבי הקביעות שנעשו אלא על מכלול הבעיות שנובעות מהסיכומים שנעשו בצורה ילדותית ולא מקצועית,וחבל.

חייקין

New member
האם אין פגיעה בזכויות?

מאז 1972 אני זכאי לרכב 2000 סמ"ק מסוג וולוו. שוויו היום 270000 ש"ח או יותר. כיצד הורידו את זכאותי לביואיק 3800? האם לא צריך להצמיד תמיד לרכב היקר ביותר, כך שעד שהביואיק יעלה יותר מוולוו אשאר עם וולוו? מה גם שאיני קונה רכב פרטי אלא מסחרי, וההגבלה שכופים עלי מצמצמת מאד את אפשרותי להחליף רכב...

AVI359

New member
זכויות רכב

חייקין שלום רב הכוונה המקורית היתה טובה להצמיד אותך לרכב גדול יותר,מה לעשות הרכב הגדול יותר זול יותר.סוד גלוי הוא שחלק ניכר מצבור זכאי הרכב אינו רוכש את הרכב הייצוגי ומעונין לשדרג לרכב שונה,הבעיה מתעוררת אם הרכב השונה יקר יותר.אגב אם אושר לך רכב בהמלצת מהנדס הרכב כל זכויותיך נקבעות על פי רכב זה כולל דמי ניידות וביטוח ועל כן הכללים החדשים אינם חלים עליך כל זמן שקביעת מהנדס הרכב בתוקפה. בברכה אבי

חייקין

New member
תודה לך אבי. המהנדס לא מצא רכב

מתאים עבורי. והרכב המתאים עבורי הקיים כרגע בשוק הוא מרצדס ספרינטר שעולה 290000 ש"ח, בערך 50000 ש"ח מעל הביואיק, ו 20000 מעל הוולוו. הסוואנה מתאים לי ולמחיר של הביואיק, אך עדיין לא מביאים לארץ!

חייקין

New member
חזרתי מתצוגת רכב שעורכת חברת

מרצדס לרכבים מסחריים. לצערי הויטו קטנה עלי
אני מצליח להתיישב בקלות יחסית, כאשר הכסא מונמך. ברגע שמחזירים הכסא לגובה הנורמלי, נלחץ ראשי לתקרת הרכב...
הספרינטר מצוין, נוח לישיבה, ומרווח גדול לראש. הוא מגיע עם כסא הידראולי ופנאומטי. השאלה אם ימשיכו להקשות עלי או יאשרו הרכב.... המהנדס חיפש לי רכב שמחירו בגבולות הרכב הייצוגי (ביואיק לה סייבר) ולא מצא... האם יאשרו לו לאשר לי תוספת של כחמישים אלף ש"ח?

לנתיב

למיטב ידיעתי כסא חשמלי ניתן כתוספת ברכבי מדינה, אין לי מושב מה קורה ברכבים רפואיים. לגבי איתורן, מאושרת התקנה בלבד, לגבי מימון והפעלה (כ-12 דולר לחודש) - על חשבון הנכה - ואתה צודק - זה הבדל משמעותי ביותר בניסוח.

למעלה