רכב רפואי ראשון

רכב רפואי ראשון

אני נכה צה"ל חמישים וחמישה אחוזים אני מבקש לברר ו/או לדעת לגבי: פטור, ומחירים, ומענקף והלוואה ובכלל איך זה הולך מה הפרוצדורה על תשובה מהירה אודה נכה צה"ל 55%

AVI359

New member
כימיה+רכב

ענין של כימיה שלום רב בהנחה שאתה זכאי לרכב 1600 סמ"ק. עובדת סוציאלית בלשכה צריכה לדאוג לזמן אותך לועדת בטיחות בדרכים במשרד הרשוי.בערך חודשיים שלושה. אחרי שעברת את הועדה(ענין פורמלי בלבד) אתה מקבל מאגף השיקום פטור ממיסים לרכב.הרכב הייצוגי ל1600 סמ"ק הינו טויוטה קורולה-רצוי,אך הינך יכול להזמין רכב אחר,אם הרכב זול יותר החישוב נעשה לפי הרכב הזול ואם יקר יותר הינך צריך להוסיף מעבר לטויוטה קורולה. אתה עושה הזמנה לרכה בסוכנות הרכב,ובסופו של דבר מדובר על פטור מכל המיסים,הסכום הנותר שני שליש מענק, שליש אחד הלואה בתנאים נוחים. זכאי לדמי ניידות חודשיים כ 1020 ש"ח,אגרת רישוי 21 ש"ח בלבד עזרה בביטוח רכב בסביבות 3500 ש"ח לשנה עפ"י גילך.זהו באופן כללי. סע בדרכים טובות. בברכה אבי

shmuel48

New member
טויוטה

היי השבוע קיבלתי את טופס הפטור ממיסים 64583 שקל לטיוטה קורולה כל טוב שמוליק

בני1234

New member
רק תיקון קטן

תרשה לי לתקן אותך אבי. אגרת רכב בגובה 21 שח היא רק לבעלי נכות של מעל 60% . לבעלי נכות של 59% ומטה משלמים את אגרת הרכב ומקבלים החזר מלא באחד התשלומים השוטפים.

עָנת

New member
רכב רפואי,ראשון../images/Emo70.gif

עיניין של כימיה שלום
נכה אשר אמור לקבל רכב רפואי יהיה חייב לעבור בדיקה במכון לבטיחות בדרכים לצורך התאמת הרכב וקבלת אישור כשירות או הגבלה בנהיגה
הרכב הרפואי ירשם ע"ש הנכה וישמש אותו לצרכיו בלבד, ברשיון הרכב תרשם הגבלה אשר תימנה מהנכה להעביר בעלות ברכב ללא אישור משרד הביטחון ואגף המכס. מצרפת לך מאמר הדן בהבט הכספי של רכישת רכב רפואי ראשון. בנוסף מצרפת חומר לקריאה על הפרוצדורה למימוש הזכאות
ךף מתוך השאלות הנפוצות

חייקין

New member
תזכורת לצעירים ביננו

עד אמצע שנות השבעים היה נכה צה"ל מחליף רכבו כל 24 חודש! כיום הגענו 54 חודש! יש חברות המעניקות 36 חודשי אחריות, ומה הלאה?

עָנת

New member
../images/Emo59.gif החלפה של 54 חודש היא באופן

חד פעמי
אח"כ חוזרים כולם לסבב של 42 חודש
שבת שלום לכולם

חייקין

New member
ומדוע שלא ירדו לסבב 35 חודש וע"י כך

יתאימו לתחום האחריות שנותנות החברות? גם במשך 6 חדשים יכול מנוע או גיר "ללכת"...

AVI359

New member
לחייקין

חייקין שלום רב לא זכור לי תקופת החלפה של 24 חודש,אולי 30 או 36 חודשים.אבל....... תקופת האחריות במכוניות פיג'ו+סיטרואן ארוכה יותר. אם לא ידוע לך חלק ניכר(לא אמרתי הרב) נוסע ברכבו קילומטרז' כה נמוך שמבחינה כלכלית איני יודע לאיזה מטרה הם מחזיקים רכב כלל.הרבה חברה נוסעים רק 10000 ק"מ בשנה ואף פחות.מצבך ומצבי שונים אך זו לא הנקודה. הנושא כאמור מורכב ואתה יכול לתאר לעצמך שהנושא הכלכלי משחק תפקיד חשוב במשחק זה.בתקוה שהמזגן מתוקן סוף סוף ושיהיה לך רק טוב. בברכה אבי

Che guevera

New member
../images/Emo132.gifלחקיין

כך בחשבון גם את איכויות יצור הרכב,יכולת ההשרדות של המנועים והמכללים בכלל,היא כל כך גבוהה לעומת שנים עברו(לא אצל כל הייצרנים)אבל הרכבים היציגים הם אמינים,ולהערכתי ניתן כיום להחליף רכב כל ארבעה שנים,ותמורת זאת שיעלו את אחזקת הרכב/ואו ישלמו את הביטוח במלואו.כמו שאבי אמר,רוב הנכים מבצעים קילומטראז' נמוך,אצלי למשל,לאחר ארבעה שנים,הגעתי ל95000- ק"מ,שזה ממש כלום לפאסאט דיזל,בשעה טובה החלפתי לפני כשלושה חודשים את הרכב שוב לפסאט,ומאחר ואני משתמש ברכב לצורכי עבודה,אני מאמין שימשיך לשרת אותי באמונה עד להחלפה הבאה

למעלה