רכב רפואי ראשון

joker69

New member
רכב רפואי ראשון

לחברים היקרים בוקר טוב אתמול הייתי בבדיקה במכון הרפואי לבטיחות בדרכים בחיפה והרופא קבע שאני כשיר לנהיגה הרכב פרטי עם הגבלות כרכב אוטומטי בלבד מתקן גז ברקס בסמוך להגה ידני ונדמה לי תפוח הגה ועוד משהוא וקבע שזה מותנה במבחן נהיגה חוזר למרות שאני נהג וותיק עדיין נוהג ומחזיק ברישיון נהיגה עד שנת 2017 מי מכם חברים יכול להאיר את עיניי אין לי בעייה של מבחן נהיגה חוזר אבל עם איזה רכב שיש לו כבר התקנות כפי שקבע הרופא עם מושב אורטופדי בלבד בנוסף אם הרכב שאני אזמין או שאשלח על ידי אגף השיקום למקום ספציפי מסויים תשובות לא קיבלתי מאף אחד ובמוקד לא ידעו לאכול את הקושייה שהקשיתי עליהם אנא חברים האם מישהוא יכול לעזור למי לפנות מה לעשות עם מי לדבר נמאס לי כבר להיות כלוא בביתי רוצה לצאת לנהוג עם רכב שלי סוף סוף אשמח לכל עזרה תודה לעוזרים ואגב אני שייך לאגף השקום חיפה תודה איציק שפיציק חדרה

smile2life

New member
קצת סדר - לפי ידיעתי, נסיוני והבנתי

עברת בהצלחה בדיקה במרב"ד (מכון רפואי לבטיחות דרכים).
לתשובות עצמן לוקח טפה זמן להגיע למשרד הבטחון - הרי מישהו צריך להצדיק את עודף הפקידים והפונקציונרים בכל צומת דררכים במערכת... השלב הבא זה לגשת לעובד\ת השיקום ולהסדיר לימוד נהיגה עם מגנון יד. תשאל (ובצדק): "למה?" והתשובה היא: "מאחר וזו שיטת נהיגה אחרת לגמרי!"
במידה ויש לך רכב עליך לבקש ממי שמטפל ברכבים במחוז חיפה עם התשובות והניירת מהמרב"ד ולבקש מהנדס רכב, שימליץ על הוספת מנגנון. אתה בוחר היכן להרכיב את המנגנון, האגף מביא לך הפניה ביד (או יש למרכיב), הם מעבירים את הרכב אליהם ומרכיבים לך את המנגנון, אתה מגיע, חותם ולוקח.
במידה ואין לך רכב אז העניין טיפהמסתבך - כי צריך להזמין רכב רפואי ולהרכיב מנגנון ברגע שיגיע - זה כבר עניין ארוך יותר ודורש יותר ריצות כמו בכל החלפת רכב רפואי. כאשר למעשה אתה מגיע אל אותו (אותה) אדם במחוז שמטפל ברכבים עם הניירת וההגבלות מהמרב"ד מזמין רכב חדש והאגף מעביר לך או ליבואן את ההפניה ע למנת למתקן את הרכב עם מנגנון יד.

מאחל לך נהיגה בטוחה וחופשית.

evgeht

New member
joker בוקר טוב,

רק אוסיף כמה פרטים למה שsmile2life כתב.

קודם כל צריך לעשות רישיון נהיגה חדש, הקודם כבר לא תקף.

בשביל להוציא רישיון נהיגה חדש אתה צריך את אישור (כתוב) ממרב"ד על כל ההגבלות החדשות שלך.

עם אישור זה אתה תוכל להתחיל לקחת שיעורי נהיגה, לפי מה שאני זוכר אתה חייב לקחת לפחות 4 שיעורים (אני לקחתי 8).

שיעורים לוקחים אצל מורה נהיגה שיש לו את המנגנונים מורכבים ברכב. שיעורים אפשר לקחת לפני שיהיה אישור ממרב"ד, אבל לטסט כדאי שיהיה אישור כתוב, הבוחן יכול לדרוש אותו.

לגבי אביזרי עזר תוכל לראות בקישור, הוראה 56.02 סעיפים 89 ו-90, אתה זכאי להתקין מנגנונים בשני רכבים, אחד רפואי והשני לא. אם יש לך רכב נוסף במשפחה מיד לאחר קבלת רישיון נהיגה החדש תוכל להרכיב בו את המנגנונים.

לא מצאתי את ההוראה לגבי מימון שיעורי נהיגה במקרה שלך, אבל לפי זכרוני המימון הוא בערך 80 ₪ לשיעור עד 4 שיעורים ורק טסט אחד. אפשר לבקש שיממנו את כל ההוצאות.

יהיו עוד שאלות, אני כאן.

יום טוב

gady18

New member
קודם כל כדאי שתפנה גם לפורום דיני תעבורה

מנגנון יד זה בדרך כלל צד שמאל אם זה גז וברקס.
בקשר לנהיגה טם הרופא קבע מנגנון ידוע לך יתכן שיהיו בעיות בעיקר מצד הביטוח.
בקשרל מבהן כנראה זה לא טסט אלא מבחן שליטה.
שנעשה ברכב מתאים ללימוד נהיגה.

למעלה