רכב משומש, שאלה נוספת

רכב משומש, שאלה נוספת

קודם כל, תודה לכל מי שענה לי על השאלה על האיביזה, ובהחלט השכלתי, ואפילו ראיתי את הSYSTEM PORCHE על המנוע של האיביזה. אבל לא לקחתי. בכל מקרה, יש לי שאלה נוספת. מה שאני מחפש, זה רכב שיקח אותי כ20 ק"מ ביום למכללה וחזרה, ואולי גם לעבודה, בזמן הלימודים, וזה בתקציב זעום <עד 6000 ש"ח>. עד עכשיו הסתכלתי רק על רכבים פרטיים, כמו פיאסטה, ביאנקי, וכו´ <יפני לא בא בחשבון> והיום, מישהו הפנה את תשומת ליבי, לזה שלרכבים מסחריים, יש מחירון שיחסית נמוך, על גבי אותם שנים. השאלה שלי, האם יש לזה חסרונות? כמו בביטוח, או אולי בצריכת דלק? אני לא מדבר על וואנים, אני מדבר על רכבים בסדר גודל של C-15, או רנו אקספרס. אני אודה מראש על כל התיחסות, ואף על הפניה לדגם ספציפי... בתודה מראש - אקס - קורא נלהב בפורום

twingo

New member
טנדרון לאקס...

ישנם כמה חסרונות- טנדרון יהיה כבד יותר, ולכן גם יהיה איטי יותר ופחות חסכוני. לרכבים אלו שמירת ערך פחות טובה, הרבה פעמים שימשו כרכב עבודה ולכן סבלו מהזנחה, ולC15 יש נטייה טבעית להתפרק... פשוט כך. האקספרס סביר, אך פיאסטה, ביאנקי, או אפילו טיפו ישנה (שנת 90 אפשר למצוא בכ8000 ש"ח) ישרתו אותך טוב יותר...

נטיה טבעית להתפרק?

זה מעניין... בכל מקרה. איטי זה לא פרמטר, כי אני לא לוקח אותו לפתיחות. בשביל זה יש את האוטו של אמא.. <205 FOREVER> אבל חסכוני? במה זה מתבטא? דלק, או טיפולים? אתה יכול לתת דוגמא? והאם בסקלה של C15, יש עוד רכבים, חוץ מהאקספרס? <ואין לי 8, אז טיפו לא בא בחשבון...>

twingo

New member
הז מתבטא בעיקר בתצרוכת דלק.

ומה דעתך על זה? אפשר לנסות גם AX... אבל לדעתי הטוב ביותר יהיה הפיאסטה- יש פשוט כמויות שלהן שמסתובבות במצב טוב מאוד...

itzik93

New member
אם כבר AX, אז שייקח....

פג´ו 205 FOREVER ! היא הרבה יותר יפה (במיוחד עם חצאיות), סחירות טובה ולדעתי גם טיפה יותר בטיחותית פאסיבית - המכלולים אגב (מנוע, גיר) זהים לאילו של ה AX 1.4 וה 306 1.4 (וזה בדוק). איציק

twingo

New member
שכחת לציין..

של205 מוניטין טוב יותר (שמועות...שמועות...), ושהיא מרווחת בה-ר-ב-ה.

רגע רגע רגע!!!

אז ככה.. תודה רבה על ההמלצות, וגם אני הייתי ממליץ לעצמי לקחת 205. א-ב-ל! התקציב העומד לרשותי, מספיק אך ורק ל205 שנת 84 וגם זה בקושי. ואו שאין לי מזל, או שכולן ככה, אבל רוב אלו שראיתי - קרועות. כלומר, נוסעות, אבל עם בעיות מפה עד להודעה חדשה. דבר שני - אני בחושב שלגבי המוניטין של ה205 , זה יותר מסתם ´שמועות´... <ואם זה ´שמועות´, אני אשמח להפיץ אותן...>

twingo

New member
לי נסיון של כשנתיים עם 205

ולא היו לה בעיות מיוחדות, פרט להנעה מעט קשה (קיים גם בשרייד שלי, ברמות שונות). ה205 פשוטה ואמינה יחסית, אך שנתון 84 זה כבר ישן מאוד ואולי עדיף לנסות למצוא משהו מעט חדש יותר...

מעט חדש יותר?

ממודל 86 המחירון שלהן עולה מהסכום אותו אני יכול להשקיע... ואלו שאני כן אוכל לקנות, כבר עברו ´חריש עמוק´ ד"א - הרכב עליו אני מרבה לנהוג בחמש שנים האחרונות, הוא 205 פוראוור

twingo

New member
אז אם כך..

וודאי תעדיף את הAX, שמכלוליה דומים לאלו של ה205, אך מוניטין רע הוריד את מחיריה..

אה, כן.

אם היה לי כסף לפוראבר, הייתי קונה ZX וולקאן, שרובן פחות ´חרושות´ מה-205, עם אמינות גבוהה כמעט באותה מידה, ואומרים שאפילו חדוות הנהיגה שמופקת מהן, הרבה יותר גבוהה... <עוד לא היה לי הכבוד..>

מצמץ

New member
אקס

1.תדפדף כמה עמודים אחורה ותראה את המסקנות המפורטות שלנו לגבי שאלה כזו. 2.בתקציבך הייתי הולך על פיאסטה. נ.ב. מי מבטח מכונית ששווה 6K? זה פשוט לא משתלם. תעשה רק ביטוח אישי וג´.

מצמץ

1. לאיזו שאלה? ההוא ששאל על פיאסטה או חיפושית? כבר קראתי את השרשור, ואף הגבתי שם. 2. מחפש, אבל לא ממש מוצא. בטח שלא כאלה במצב טוב נ.ב. ברור שלא מבטח, מקיף. אבל מזה הפחידו אותי חשבתי שגם צד ג´ יהיה גבוה יותר

מצמץ

New member
RE

1. כן (ההוא). אני פשוט לא חושב שיש טעם (או שאפשר) לפרט יותר משפורט שם. 2. זו אכן בעיה למצוא רכב אמין מהשנים הנ"ל ובתקציב הנתון, אני לא חושב שתמצא פיאסטה (או כל רכב אחר) שנמצאת במצב טוב במחיר הזה (בדרך כלל יש הרבה מודעות בעיתונים, אני מתפלא שלא מצאתה). תראה זה מזכיר לי את הסיפור על הקיבוצניק שרצה לקנות טרקטור אבל לא היה לו מספיק כסף אז הוא קנה במקום שק זיתים..... תקנה פיאסטה אחת (מקווה שתמצא אחת במצב סביר) במידה ולא תהיה מרוצה אז תמכור אותה, כמה כסף כבר תפסיד מכך?. מבחינת תיקונים האפשרות שהמכונית תלך (תמות/או תקלה שכבר לא משתלם כלכלית לתקן אותה) זה פשוט סיכון שתצטרך לקחת (אלה החיים, אין מה לעשות חוץ מלחיות אותם),אני לא אומר ש6K זה לא כסף אבל אני לא רואה שיש לך ברירה אחרת (חוץ מתחבורה ציבורית). מצמץ, מקווה שתמצא פיאסטה במצב טוב (או שתזכה קודם בטוטו/לוטו)

RE

מצאתי פיאסטות. אבל.. אחרי מבט ראשוני, רואים פגיעה חזיתית רצינית. בכל אלו שאני ראיתי <אותו דבר גם בביאנקי הרבים שראיתי> על כל בעיה אחרת, אפשר להתגבר גם על החלפת קלא´טש + גיר. במחיר סביר על פגיעה בשלדה... קשה.

מצמץ

New member
זה שאתה יכול ללהוציא רק 6K לא אומר

שאתה צריך לרדת לזנות (פגיעת שאסי). פחחות זה לא עניין יקר, וחוץ מזה .... Who give´s a, על מה שהאנשים ברחוב חושבים. אתה נוהג במכונית שעולה 6K (במחיר זה, פגיעות פח זה דבר שיגרתי) ולא במרצדס בלי גריל. נ.ב. גריל של מרצדס עולה יותר מ6K? (אפרופו שק זיתים
)

סקאי :)

New member
לאחי אקס הקטן

לפי דעתי בנוגע למסחריות אני יודע מניסיון כי אני בעל מכונית מסחרית שיש להם מינוס אחד גדול שהם המחירון שלהם צונח בבום כמו כן המסחריות הם אוטו שנועד לעובדה ולכן הם מקבלים בדרך כלל מצד הבעלים שלהם הזנחה עם מהצד המכני ( המנוע וטיפולים ) וכמו כן מהמצב הקוסמטי שלהם בתוך הרכב ומחוצה לו אבל כמו כן מסחרית זוכה לכך שהביטוח שלה יחסית זול אבל שים לב לפגיעות בשסי אני מקווה שהחומר הזה יעזור לך קצת בהחלטתך כמו כן יש לך את הטלפון שלי ואני תמיד זמין לעזור לך סקאי

itzik93

New member
רכב משומש - לאקס השחור

למה לא יפאני ? ממה אתה מפחד ? מה אתה בדיוק מצפה מאוטו של 6K ש"ח ? תהיה מציאותי... איציק נ.ב. לא לגעת ב C15 ובאקספרס בתקציב הזה.... הם מוזנחים, גדולים יותר וכיול הגיר שלהם שונה (הילוכים קצרים, תצרוכת דלק גבוה, בלאי גבוה עקב עבודה מאומצת לרוב).

למה לא יפני?

בוא נגיד, שהחדירו בי ערכים.... ומה אני מצפה מרכב של 6K? שאני לא אאלץ, מיד אחרי הקניה, לגשת למוסך, ולהחליף מנוע, מה שמכפיל את ההשקעה ברכב, פי אחד וחצי.

למעלה