רכב לנסיעות ארוכות

איתי 91

New member
שלום,
אני עובד במרכז ועובר לגור בצפון, ואני צריך רכב מתאים לנסיעות יחסית ארוכות לעבודה.
ביום אני אמור לנסוע בערך 88 קילומטרים לכיוון (176 בסה"כ) וזה יהיה בין 3-4 ימים בשבוע,
על איזה רכב הייתם ממליצים ?
תקציב: 30-40 אלף
לא אכפת לי אם זה ידני או אוטומת, העיקר שיהיה רכב שיחזיק מעמד ויעשה כמה שפחות תקלות, ולא יצרוך הרבה דלק.
הרכב לא מיועד למשפחה אז לא צריך להיות גדול,

חשבתי על יונדאי i20, מה אתם חושבים זה מומלץ?
שמעתי גם שהשברולט ספארק טוב,
אשמח לשמוע המלצות,
אם יש רכב מאוד מומלץ אבל עולה יותר מהתקציב שציינתי, אשמח לשמוע גם.

תודה

שיח סלימאן

Well-known member
מנהל
אשמח לשמוע המלצות,
אני הייתי הולך על טויוטה קורולה.

רכב אמין ביותר, נוח, ביצועים סבירים , די חסכוני ושומר יפה על ערכו.
מעריך שבתקציב שנקבת תוכל לרכוש משהו משנת 2013 או 2014 +-.

yosiperez

New member
כן , קנה רכב חשמלי בליסינג פרטי . או רכב היברידי
שניהם יחסכו לך הרבה דלק .

Kiapicanto1000

Active member
שלום,
אני עובד במרכז ועובר לגור בצפון, ואני צריך רכב מתאים לנסיעות יחסית ארוכות לעבודה.
ביום אני אמור לנסוע בערך 88 קילומטרים לכיוון (176 בסה"כ) וזה יהיה בין 3-4 ימים בשבוע,
לא אכפת לי אם זה ידני או אוטומת, העיקר שיהיה רכב שיחזיק מעמד ויעשה כמה שפחות תקלות, ולא יצרוך הרבה דלק.

אשמח לשמוע המלצות,

תודה

אני נוסע המון. 5 פעמים בשבוע מידי יום 110-160 ק"מ. רכב ידני קיה 1000
הרכב מוסב לגפ"מ.
עקב הגפ"מ, החלפת פלגים מידי 10,000. (עלות 20 שח לפלאג. מחליף לבד)
נוהג מהר כולל עליות מרובות: צריכת דלק 13 ק"מ לליטר גפ"מ.
עלות הגפ"מ 1.8 שקל לליטר.
תעשה לבד חשבון של הכדאיות.
זה זול מכל היברידי או חשמלי.
זה גם ירוק משמעותית לסביבה (פחות מזהם) בהשוואה לבנזין או לסולר.

החיסרון:
1. בעיניי יתרון. ברכבים קטנים מתאים לרכב ידני. צריך לדעת ולהנות מהנהיגה.
2. יש עניין של לימוד התחזוקה הנכונה. למשל סוגיית החלפת הפלגים ויש עוד דברים. תכנס להיסטוריה של הפורום ותקרא כל מה שכתבתי בעבר הקרוב והרחוק כולל לפני שתפוז שינו את המתכונת. (בעיקר פלגים ואיפוס קודי תקלה כי הרוב נגזר מהפלג וממשך זמני ההזרקה של הגז על מנת להעשיר את תערובת הגז. את זה מתאים עבורך מתקין הגז תוך 2 דק' ע"י חיבור למחשב הגז ברכב.)

לסיכום:
אם אתה אוהב לחסוך ולנהוג ואתה פתוח ללמוד את הנושא כולל את עניין התחזוקה האופטימלית, ויש מה ללמוד אבל זה לא מסובך ולא מגוון מדי.

לך מתאים רכב עם מנוע דיזל, יש לך רנו ופיג'ו מצטיינים במנועים אמינים מאוד חסכוניים.

SupermanZW

Well-known member
שלום,

אשמח לשמוע המלצות,

תודה
יונדאי i20 יתאים מאוד לדרישותיך.

boriska1

Well-known member
אף פעם לא כדאי ליסינג לא תפעולי ולא מימוני. בדקתי את הנושא באופן מקצועי לפחות 10 פעמים ב20 שנים האחרונות. אם אין לך מזומן, קח הלוואה מהבנק.
אם הבנק לא נותן לך, אז סביר שגם חברת הליסינג לא תתן לך.

אשמח לשמוע המלצות,
סליחה, אבל להתייחס למכוניות כמו I-20 או ספארק כאילו הן באמת מתאימות למשימה של 800 ק"מ לשבוע, זה להתעלם מ-2 אספקטים מאד חשובים:
1. בטיחות! למי שנוסע כ"כ הרבה, וכמובן מחוץ לעיר, חובה לדעתי לשים את הבטיחות בראש סדר העדיפויות. למה הספארק ודומיו לא מתאימים כלל, זה נושא לדיון נפרד, נאמר רק לדעתי, עדיף קודם כל ללכת על רכב מודרני (נניח 2015 ומעלה, ככלל אצבע) עם 5 כוכבי בטיחות - ובגודל של גולף או דומה. למה? - כי בהנחה (חו"ח-חמסה-חמסה...) שתיקלע לתאונה (מה שסטטיסטית מחכה לכמעט כ"א מאיתנו בשנות הנהיגה שלנו) - הגודל כן קובע. אני ממש מעדיף לשבת בקיה סיד, לצורך העניין, ולא בפיקנטו, כשזה קורה.
2. דיזל. היות והמלצתי על רכב גדול יותר, אז מה שמתאים יותר מגפ"ם (שאכן קצת יותר מערב מבחינת תחזוקה וקצת יותר קשה, בפוטנציה, למכור) הוא רכב דיזל, ואם אתה כבר יודע לומר שפקקים מהווים חלק מהותי מהנסועה שלך - אז רכב היברידי כגון פריוס/קורולה. היות ובתקציב 40K קשה מאד למצוא הברידית שאיננה "שחוטה" עם ק"מ ענק - אז נשארנו עם דיזל. כאן, תוכל למצא (לא בקלות) קיה סיד (2014 ומעלה = בטיחות 5 כוכבים), רנו מגאן סטיישן/פלואנס או סיטרואן C4 (רגילה או פיקאסו) - בכולן יש אמינות מכאנית טובה, בטיחות פסיבית מעולה, ורמת נוחות שפשוט לא ניתנת להשוואה עם המכוניות שציינת.

גפ"מ בעייתי כל עוד אין רכבים עם המערכת מקורית מהיצרן.
רכבים משורגים מקומית יש איתם בעיות ונזקים לאורך זמן במנוע ולא רק, גם הגפ"מ עצמו לא ממש בפיקוח ויש יותר בעיות וזיופים איתו מאשר דלקים.

Kiapicanto1000

Active member
קיימת גירסת גפ"מ שקיה עצמו מייצר עבור פיקנטו 1000 ידני.
למיטב הבנתי אין שינויים ברכיבי המנוע/גיר/פלגים וכד' בהשוואה לגירסת הבנזין הרגילה.
האם לדעתך התקנת מערכת איטלקית Lovato בארץ אינה מספיק טובה ברכב הקיה? באופן כללי יש מה ללמוד את המערכת ואני עדיין לומד אבל מזה כשנה וחצי אני נוהג המון והתמורה לשקל היא של 6-7 ק''מ.
בהיבט החיסכון אני מאד מרוצה.
האספקטים הלא מוצלחים הם:
א. שהפלגים נגמרים מהר בשימוש בגז כלומר אני מחליף מידי 10K ק''מ פלגים בעלות 22 שח לפלאג (*3). בהחלפה הבאה, במקום ישר להחליף הפלגים, אני כנראה אצר את המרווח ל0.8 במקום ישר להחליף בחדשים.
ב. בהנעה הראשונה בבוקר (דווקא על הבנזין) יש מעט "שיהוקים" בעבודת המנוע לעד כחצי דקה. אחרי חצי הדקה הזאת העסק מסתדר...לכן בבוקר אני לא פורץ בנהיגה אלא נותן לצ'וק אופציה לתפוס

נערך לאחרונה ב:
למעלה