רכב חפק

כותרת לתמונה:

ב"ה גרשון, אין כמו כותרת לתמונה השניה שהעלת.. "החפ"ק לא עזר למצנע"..

גם אני לא מתעסק בפוליטיקה..

ב"ה זה היה בהומור. מעבר להיותי כתב פוליטי, כל קשר ביני ובין פוליטיקה הוא מקרי בהחלט (למצולמים ולכתבה אין קשר..)

רכב החפ"ק של כיבוי חיפה

השתתף מאז שנקלט באיגוד במספר רב של אירועים , ותרגילים , והוכיח את יכולתו ויעילותו בתחומים להם הוא נועד

d I N O 1

New member
רכב החפק................

אכן מרשים וזאת ביחס לרכבי חפק של המשטרה ,אני סקרן לדעת האם רכשתם את הרכב כמו שהוא כמוצר מדף בחו"ל?או שמא הינו מוצר כחול לבן,והאם התכנון והבניה של הרכב הינם ארציים או תחנתיים?אודה אם תסופק סקרנותי D I N O

לדינו 1 שלום וברכה

החפ"ק עוצב ע"י ועדה של קצינים , אשר אפיינו את הדרישות הנדרשות לניהול תקריות באירועים גדולים , עבדך הנאמן נמנה לצוות המתכנן , מי שזכה במכרז לביצוע היה קיבוץ בית אלפא,שעשה את עבודתו נאמנה, ובהחלט מוצר כחול לבן ,סך הכל נבנו 9 יחדות שכאלו המשמשים כיום כחפ"קים מחוזיים , אשמח לענות לך אם תהיינה לך שאלות נוספות

d I N O 1

New member
לגרשון זאוברמן

תודתי על התיחסותך המהירה והענינית,מרנין לראות פאר יצירה שכזה ועוד כחול לבן.... בגופים גדולים כצהל ,משטרה,ישנם יחידות מחקר ופיתוח ,ואף יחידות רכש לציוד ואמצעים האם כך זה אצלכם?

Shadocan

New member
על מה אתה מדבר לא הבנתי?

רוב הכבאיות שמגיעות לארץ זה ממפעלים של בית אלפא והתכוף... הם מקבלים את השילדה ומרכיבים את הציוד והכל שמה

לדינו 1 בוקר טוב

באשר לשאלתך בדבר יחידת מחקר ופיתוח לא קיים במערך הכבאות , לצורך בניית רכב או אמצעי כזה או אחר ,נציב כבאות והצלה , ומפקח כבאות ראשי ממנה ועדה של קציני שטח אשר מאפיינים את הדרישות מתוך הנסיון המצטבר ודרישות השטח , ולאחר מכן יושבים עם מהנדסים אשר להם הידע בבניית רכבים ואמצעים לכוחות החירום , מאפיינים ומתכננים את המוצר ,וכאשר יש הסכמה של הועדה יחד עם המתכננים ,יוצא מכרז ע"י מרכז שלטון מקומי ובאמצעות החברה למשק וכלכלה , וכאשר הדגש הוא על מוצר כחול לבן, אגב גם רכב "האלמוג" שהוא רכב לטיפול באירועי חומ"ס עוצב ותוכנן ע"י אותה ועדה שתיכננה את החפ"ק ,אך את הבניה ביצע מפעל התכוף בנצרת מפקדי שרותי כבאות שבאו לביקורים אצלנו מחו"ל מתפעלים מהמוצר המוגמר אני מקווה שעניתי לשאלותיך

למעלה