רכב בצרפת

darts5

New member
רכב בצרפת

האם חובה לקחת שרשראות לצמיגים ? חובה בתא המטען או חובה על הצמיגים או שבכלל לא.

alonaski

New member
"חובה" מבחינת החוק? אני הייתי לוקחת!

ברור שבתא המטען וכשצריך - מלבישים על הגלגלים (חתיכת סיפור לישראלים שכמותנו שלא מנוסים בזה... תתכונן!) . השרשראות לרוב משמשות לקטע מרחק קצר , במקרים של מקטעי כביש עם מערום שלג. בכבישים ראשיים וכמעט בכל הכבישים - דואגים לפנות את השלג.

היו פעמים שהייתי בחופשה עם רכב בלי שרשראות ולא נזקקתי! זה היה כשנסעתי לחופשת חו"ל בקיץ...
סתתתםםם... הכוונה לחופשות סקי... תמיד כדאי שיהיה בבגאז', אלא אם כן, אתה יודע שהעיירה שתהיה בה היא נמוכה והשלג מתחיל רק מעליה!

בוודאי שכדאי לשכור שרשראות

אתה נוסע למקום גבוה, וזה יתן לך שקט נפשי לקחת שרשראות אם יורד שלג רציני.

אני התחכמתי בשנה שעברה. מה שקרה זה שנאלצתי לעצור באמצע הדרך במלון דרכים (מה שהעלים לי כמעט יום סקי), ולקנות שרשראות בתחנת דלק ב 70 יורו, ואחר כך לשלם עוד קצת מטען חורג כשכאב לי הלב סתם לזרוק אותן.

אז עכשיו יש לי שרשראות שלג בבית!!!
אתה מוזמן לקחת אותן, ולהחזיר לי כשיהיה שלג בארץ.

z x 7 r

New member
אם יהיה רכב עם צמיגי חורף - לא חובה

שלא תחשוב בכלל לנסוע בהרים ללא צמיגים מתאימים(חורף או שרשראות).

יהיה רחוק ליפול, במקרה הרע, כשתתקע בעליות כי הרכב לא נוסע - תיצור פקק.

יש תמרורים ברורים, שבחורף חייבים לשים שרשראות, לשם כך יש פינות עצירה עם סימון מתאים.

Ori Yaary

New member
חובה מבחינת החוק הצרפתי

בתנאי כביש מסוימים המשטרה מחייבת "ציוד": שרשראות \ גרביים לצמיגים \ צמיגי חורף, אחרת תחטוף קנס, או שפשוט לא ייתנו לך להמשיך לנסוע. הרבה פעמים המשטרה מקימה מחסומים בגובה מסוים ומי שאין לו ציוד לא יכול להמשיך... אאוץ'....

הח"מ מתגורר בצרפת...

Ori Yaary

New member
אהה ועוד משהו

ת ת ר ג ל הרכבה בתנאים "יבשים"טרם הנסיעה, הרכבת שרשראות זה לא עניין טריוויאלי, בטח השרשראות הפשוטות שמשכירים.
ומומלץ ביותר להשתמש בכפפות, אחרי שתרכיב עם ידיים חשופות תבין למה.

The Bulldog

New member
לא נראה לי ואתה גם לא רוצה את ההתעסקות איתם

מניסיון.

לבקש אוטו "שנועל" צמיגי חורף ייעודיים. באזורים המושלגים זה לא עניין גדול וכל חברות ההשכרה שאני מכיר יתקינו לך בחינם צמיגי שלג אם לא מותקנים כבר. השלג לא נורא. מה שקטלני זה שכבת קרח דקה שנוצרת ממים שהתמוססו בימים חמים ואח"כ קופאים בלילה.

למעלה