רכב אוטומת

יוסי20

New member
רכב אוטומת

האם לדעתכם רכב עם תיבת הילוכים אוטומתית בטיחותי יותר ורצוי לרכוש אחד כזה גם אם הוא יקר יותר?

© DrorZi

New member
ואם היתי מוכיח לך שהוא פחות בטוח

אני טוען שרכב עם גיר ידני בידים הנכונות בטוח יותר מגיר אוטומט. מרימה גבה
רכב ידני מספק את הכח הדרוש בזמן הדרוש כדי ממצבים שמובילים לתאונה הרבה יותר בקלות מרכב אוטומט שלו יש השהיה בהעברת הכח, השהייה שלנהג טוב מהווה מגבלה ביכולת השליטה ברכב. כן כן, לא התבלבלת בקריאה, כוח ברגע הנכון יציל מתאונה. ואני חוזר, רק נהג מיומן ידע להשתמש ביתרונות גיר זה. לכל נהג אחר שהוא לא מיומן לא גיר רגיל ולא גיר אוטומט יעזרו. מה כן יעזור לו
ת: קורס נהיגה מתקדמת דבר ראשון. אחרי זה נמשיך.
דרור זי.

מסכימה איתך -דרור זי - שנהיגה ברכב

מותירה אותך ערני יותר בשעת הנהיגה, לעומת נהיגה ברכב אוטומטי המאפשר הזדמנויות לחלום במקום להתמקד בשליטה ברכב. באשר לקורס נהיגה מתקדמת, אני עצמי היתי שם,שלמתי הרבה כסף ואפילו נהניתי. כללית התחזקתי מבחינת מיומנות נהיגה אבל לא יותר מכך. בעצם היה זה יום כייף שכלל אפילו ארוחה נחמדה . אז למען הדיוק, מעבר לעסק הפורח, הקורס עצמו אינו המוצא לנהגים הלוקים במיומנות נהיגה. ובכלל מי שכבר נטל אחריות לחייו וחושב שכדאי לו לשפר וללמד נהיגה בטוחה שלא יתבייש לפנות למשרד התעבורה ולהשתלם בנהיגה מונעת.(אמנם לא כולל ארוחות אבל בהחלט עניני). חבל מאד שמרבית האנשים שם נמצאים בכפיה.(בעלי עברות תנועה) חבל מאד שלא מתנים חידוש רשיון נהיגה בקורס רענון המוגש מטעם משרד התחבורה ובחינם. ראשית לכל הוא שנראה זאת כזכות או כשרות המגיע לנו ולא כעונש.

© DrorZi

New member
קצת סדר :

לגבי עירנות, אני לא ממש חושב, רוב תאונות ההרדמות נגרמות כי הנהג נדרם בכביש "משעמם" שבו ממילא האוטו יהיה בהילוך אחד קבוע ולאורך זמן, כך שזה לא שישאיר את הנהג ערני ולא שאני לא רומז שאין לטפל בבעיה, ברור שיש. לגבי קורסים: אני לא יודע איזה קורס עשית ואשמח לשמוע (מי ארגן, איפה, עלות, זמן ותוכן הקורס) לגבי קורסי רענון הם שווים לתח% , אין בינהם ובין שיפור מיומנות נהיגה כלום.
דרור זי.

be_roo

New member
הייתי רוצה לדעת

איך קורס עיוני של 3 ימים, יהפוך אותך לנהגת מיומנת יותר
זה לא שלא צריך להכיר את התמרורים, וגם מבחינה זו המצב בארץ הוא בזיון. אבל, אין קשר בין הכרת חוקי תנועה, למיומנות בחוקי פיסיקה. לא פירטת איזה קורס עשית אז אגיב באופן כללי: שום קורס, ואני אחזור שום
קורס בין יום אחד, 3 או אפילו 7 ימים לא הופך אותך לנהג מיומן. מיומנות היא שילוב של ידע ונסיון. כמו שבכיתה א לומדים לחבר מספרים, ויודעים לעשות זאת, אבל רק בכיתה ב´ זה הופך להיות טבע שני, כך גם בנהיגה. ההסברים והתרגול המועט שמאפשר הקורס בתנאים אידיאלים, אינם חלופה לתרגול עצמי, יומיומי. ואני לא מדברת על השתוללויות בכביש. אני תרגלתי את השיטה החדשה שלמדתי בקורס לסיבוב ההגה, בכל פעם שהתיישבתי במכונית ונסעתי לעבודה. את הבלימה הנכונה ניסיתי לבצע גם בהתקרבות לרמזור, ולא רק בבלימות חירום פתאומיות. ולא היה צורך בקורס רענון לתמרורים, אם לאנשים היה אכפת איך הם נוהגים. נהדר שהרגשת צורך להשלים והלכת, מה ימנע ממך לשכוח עוד 3 שנים? מי שאכפת לו לא שוכח ואין לו צורך בקורס. שיר, 4 קורסים עד היום (כל רענון)

pomelit

New member
בתור מי שתלך בעוד כשבועיים לקורס

לנהיגה מתקדמת (או קורס לנהיגה בטוחה, אני לא זוכרת איך קוריאם לו ספציפית), אני מבטיחה להביא רשמים. עברתי את הקורס לנהיגה מונעת (כן - בגלל נקודות), ואני מוכרחה להודות שהוא הזכיר לי כמה דברים שכבר מזמן שכחתי, והעלה את רמת המודעות באופן כללי. אני משערת שהשילוב בין קורס עיוני לקורס המעשי (המשלב תיאוריות גם הוא) יהיה יעיל יותר מכל אחד בנפרד. באופן עקרוני נראה לי שכדאי לחייב קורס שכזה, שכן לימודי הנהיגה לא ממש מלמדים לנהוג, אלא בעיקר מלמדים איך לעבור את הטסט, והנהיגה בארץ לא תורמת בהכרח למיומניויות נהיגה זהירות ובטוחות. אבל נעזוב את המנטליות של הנהג הישראלי. זה נושא די טחון.

תלוי ......

רכב בעל תיבת הילכוים ידנית מספק יותר כוח זמין כדי להתחמק מתאונה, אבל רק בידי נהג המיומן בסוג זה של נהיגה. מי שאינו מיומן לנהוג בשליטה מירבית בהילוכים, עלול להקלע לבעיה דווקא בגלל ההילוכים הידניים והפעולות שיש לבצע ברכב כזה להשגת המטרה. ברכב אוטומטי זמינות הכוח להגברה חדה של תאוצה פחותה מאשר ברכב ידני, אבל מצד שני לנהג הסביר והממוצע לחיצה חזקה מהירה על דוושת הדלק תענה על הרגלי הנהיגה שלו. כמובן שנוחיות הנסיעה ברכב אוטומטי בעת הזדחלות בפקק היא גם חשובה במסגרת השיקולים, במיוחד אם הרכב משמש בעיקר לנסיעות לעבודה בכביש גהה בשעות העומס. אז מה עדיף? אם אתה חושב שנוחיות הנהיגה באוטומטי חשובה יותר, והזדמנויות להקלע למצבים בעייתים לא יופיעו רבות לפניך, לך על אוטומטי. אם אתה חושב שתדע ללמוד איך לשלוט במערכת ההילוכים הידנית כך שבאמת תביא תועלת בעת הצורך, ולא איכפת לך חוסר הנוחיות בפקק, לך על ידני. מה שבטוח, זה שצריכת הדלק ברכב בעל הילוכים ידניים נמוכה יותר.

למעלה