רכבת תחתית

Helio

New member
תוצר לנפש ופריון העבודה במקומות האלו

פי 2 גבוה יותר מאשר בישראל, זאת הסיבה שיש שם רכבת.

פרויקט כזה דורש השקעה ענקית. מדינה שרוב הזמן נאבקת עם גרעון בתקציב לא תוכל לממן את זה.

Astroo

New member
על מה אתה מתבסס?

התוצר לנפש בגרמניה בערך ב-10% יותר גבוה מזה של ישראל, ובסין פי 2 יותר נמוך.

Helio

New member
התייחסותי הייתה ספציפית לוונקובר והמבורג

שהן עשירות אפילו ביחס לקנדה/גרמניה כולה (שיהיה פי 1.5 אם אתה רוצה). הרי רכבת תחתית זה עניין של רשויות מקומיות והיא צריכה לממן אותו ממיסים של תושבי המקום, למה שאני שגר ועובד בדרום/צפון/ירושלים צריך לממן את עלות האחזקה (שים לב-לא בניה!) של רכבת תחתית בת"א?

אתם רוצים מטרו בת"א? OK תמפיקו אג"חים ואתם-תושבי ת"א או גוש-דן- תקנו אותן, אולי אחרי 50 שנה תקבלו החזר השקעה.

Astroo

New member
גם גוש דן עשירה ביחס לישראל כולה

התוצר לנפש בגוש דן בערך פי 1.5 יותר גבוה מהממוצע בישראל.
בנוסף, ככל שהתוצר לנפש גבוה יותר, כך עלויות כח האדם הן גבוהות יותר. כך שלבנות ק"מ של פסי רכבת בונקובר יעלה יותר יקר מאשר בישראל.

Astroo

New member
100 איש בשעה?

רכבת אחת יכולה להעביר יותר מ-1000 איש, במטרו שך מוסקבה וס. פטרבורג התדירות היא של כ-40 רכבות בשעה!

Helio

New member
התכוונתי שהאוטובוסים היו יכולים

לעבור בתדירות גבוהה יותר.

Astroo

New member
אוטובוס כפול שווה ערך לחצי קרון של רכבת

רכבת עם 5 קרונות = 10 אוטובוסים ארוכים. ברכבת תחתית של מוסקבה/ס. פטרבורג עוברות 40 רכבות בשעה = 400 אוטובוסים ארוכים. אין שום סיכוי שאפילו 60 אוטובוסים יוכלו לעבור בקו אחד תוך שעה (זה אוטובוס כל דקה). חוץ מזה, הסעת נוסעים באוטובוס הרבה יותר יקרה, כי נהג אחד מסיע לכל היותר כמה עשרות נוסעים, ונהג רכבת יכול להסיע כמה מאות אנשים בבת אחת. כלומר, ההוצאות למשכורות הנהגים גבוהות יותר פי 10 ויותר באוטובוסים. בנוסף, אוטובוס מתכלה הרבה יותר מהר ויש להחליפו בחדש כל 15 שנים, וקרונות רכבת יכולים לשרת גם 40 שנה. כך גם ציפוי האספלט של הכביש שבו נוסעים אוטובוסים. כל 10 שנים יש להחליף את האספלט, ופסי ברזל אפשר להחליף כל 50 שנה. כך שלטווח הארוך בקוים עמוסים רכבות הרבה יותר משתלמות מאוטובוסים.

Helio

New member
השקעה פחות חשובה. הכי חשוב זה עלות

האחזקה ובכלל כדאיות כלכלית.

Helio

New member
זה פוסט שנכתב ע"י תומכי הרכבת. אני חושב

שהחישוב הרציני ייקח כמה עשרות דפים.
כמו שאמרתי אם אתה גר במרכז ואתה רוצה רכבת - יש דרך איך עושים את זה מבלי לערב את המדינה ותושבים אחרים. בבקשה תעשו.

Astroo

New member
במקרה כזה גם תח"צ ותשתיות אחרות בפריפריה

צריכות להיבנות מכספי המיסים של תושבי פריפריה בלבד.
מי שיפסיד מכך זה רק תושבי הפריפריה, כי רוב המיסים משולמים ע"י תושבי גוש דן.

Helio

New member
תושבי מרכז צכירים הרבה יותר כבישים. בסופו

של דבר עם זה כ"כ כדאי כמו שאתה אומר תקום חברה פרטית ותיזום את הפרויקט. בנתיים אני לא שומע אותה.

Helio

New member
יש מספרים? אם זה כדאי כלכלית מחר

איזושהי חברה תרצה להריץ אתה פרויקט.

Helio

New member
בלונדון מטרו בנו עוד לפני בהמציא מכונית

זה לא מנעה היכנסות מכוניות ולא מנע פקקים .

beatman

Member
מה הקשר ??

אם תעשה רכבת תחתית בגוש דן, זה ימנע נסיעה ברכב של המון אנשים.

Helio

New member
מי אמר לך שאנשים ירוצו מרכב פרטי או

ליסינג שמאפשר גמישות מלאה לעבר הרכבת שלא מגיעה לכל מקום?
עבדתי בת"א - היו לי בעבודה אנשים שגרו בגבעתיים - וזה 15 דקות נסיעה באוטובוס ממקום העבודה - ונסעו לעבודה ברכב.

beatman

Member
ההגיון אומר שרכבת שתגיע לנקודות מרכזיות

בערים ולמרכזי תעסוקה שתהיה זולה יותר משריפת דלק ותצמצם את זמן ההגעה ואת הפקקים, שלא לדבר על מצוקת החנייה.
הבעיה שאתה מתאר היא ההתפנקות של הישראלים עובדי הצווארון הלבן שלא מכבודם לסוע בתחבורה ציבורית, דבר שאני מאמין שישתנה אם באמת תהיה חלופה מהירה, זולה ונוחה יותר מאשר רכב פרטי.

למעלה