רכבת לשום מקום

רכבת לשום מקום

כירושלמי יש לי רק זכרונות מהרכבת של פעם.. טיול שנתי... מישהו החליט לשדרג את הרכבת ההיסטורית נשפכו מליונים ועכשיו הגיע מבקר המדינה..

זה מחיר הבומבסטיות.. של ביביהו

זה שצריך רכבת לירושלים אין עוררין.. אבל מי האדיוט שהחליט לבזבז כ"כ הרבה זמן כסף ועכשיו גם בטיחות על התוואי הישן.. הרי כולם דיברו על רכבת חדשה שהתחנה שלה תהיה מתחת לבניני האומה.. פתאם יש רכבת שממילא אתה נוסע אתה שעה ומשהו לתל אביב אז מה בעצם עשו? כלום אבל עם בזבוז..

סוהי

New member
חוץ מהשמצות וכינויי גנאי אתה אפס...

מה הקשר כאן לנתניהו?...הוא תיכנן את הפרויקט?...הוא מהנדס רכבות?...מהנדס אזרחי?...מהנדס בכלל? - לך טפל באובססיה שלך.... לגופו של עיניין - על כל פרויקט ציבורי יש אחראים.יש מנהל כללי,מהנדסי תיכנון,ביצוע,אחראים על הכספים והמוסמכים לאשר כל דבר איש איש בתחומו. רק דבר אחד חסר אצלנו - אחריות אישית!!! - לו היתה מוטלת אחריות אישית של כל פונקציונר על חלקו בפרויקט,לא היו מאשרים תוכנית שאינה תיקנית ולא היה ניתן אישור למימון כישלון ידוע מראש.

סוהי... אל תקלל..

זה הדבר היחיד שאתה יודע לעשות.. אולי אני אפס אבל משמעותי.. אתה כשתגיע לדרגת אפס תגיר עוד הרבה זעה..תחשוב שוב.. שמעת פעם על אחריות מיניסטריאלית? מי בעצם בחר את ביצוע הפרויקט? הוא בראש הועדה כן? הוא שחרר תקציבים כן? אצלך תמיד הש,ג יהיה אשם.. מהנדס הרכבות סגן המהנדס אבל מי שבחר בביצוע הפרויקט הזה נקי כן? בולשיט אחד גדול תסלח לי..

jackie111

Well-known member
רכבת לירושלים מידע אישי.

הרכבת לירושלים היא ההוכחה שמנהל תקין גורם לנזקים. לרכבת אין כח אדם מקצועי לבצע רכבות לכן כל דבר יצא שם במכרז. יבחר נותן ההצעה הזול ביותר. את התכנון מסרו למתכנן שנתן הצעה הכי זולה. המחיר שלו היה נמוך ב30 אחוז ממתכנן מעליו. לפי תחשיב שהוגש למנהל הרכבת המתכן לא יצליח לעמוד ביעדי התכנון. אבל בגלל מנהל תקין נתנו לו לתכנן. המתכנן חסך בבדיקת אלטרנטיבות. חסך בבדיקת התכניות שהגיש. חסך בבדיקות קרקע. טעה בהערכת הכמויות והתקציב. הקבלן הראשי שזכה ידע שלא יצליח להרוויח כי הגיש היה במחיר מאד נמוך. בגמר העבודה הוא הגיש תביעות שהגיעו להכפלת עלות הפרויקט. הנהלת הרכבת סרבה לשלם. הוגשה תביעה לבית משפט. ולבסוף טיפל בזה מבקר המדינה. חברת הפיקוח החזיקה בשטח כח עבודה מינימאלי. בדרך כלל מהנדסים צעירים שעוד כמה עבודות כאלה כשיהיו מוצלחים יותר יוחלפו כי אז יהיו יקרים יותר. נכון, גם חברת הפקוח זכתה במכרז מול חברות פקוח אחרות. כל הבלגן הזה בגלל חוק המכרזים שדואג שתהיה התנהלות משפטית ומוסרית ללא אפליה.

moazin 1

New member
מענין לענין ובאותו עניין חשוב לדעת

אני גר ליד כביש שרק השנה קירצפו אותו 3 פעמים בשל שינויי קוסמטיקה לצורך הכנת השטח לקראת רכבת הפרוורים אנחנו התושבים עומדים חסרי אונים מול השלטון שפועל כמו גאון שמסתכל לעתיד ולא רואה ממטר. ועל זה נאמר הכלבים נובחים והרכבת עוברת.

כבר כתבתי,ומחקת...

אשתי,נמאס לה לנהוג לאחרונה... וכיום-אין מאושרת ממנה מאיכות הרכבת לת-א. ללמדך-שאולי בכל זאת קרה מהפך מאז הרכבת ההיא לירושלים ?

למעלה