רכבת טראנס סיבירית

yanivtil

New member
הרכבת הטרס סיבירית - זקוק ליעוץ.

אני זקוק למידע על הרכבת. חבר אמר לי שניתן לקנות כרטיסי נסיעה חופשית לרכבת ואז לעלות ולרדת עליה לסירוגין מרוסיה ועד סין, כשבאמצע יורדים ממנה לטיולים בדרך ,עולים חזרה וממשיכים לתחנה או ליעד הטיול הבא. האם אתם מכירים את האפשרות הזו והאם היא אכן קיימת? כמה עלול לעלות כרטיס שכזה וכיצד ניתן להשיג מידע על סוג טיול שכזה? תודה רבה, יניב.

sela v

New member
ככל הידוע לא ניתן

לקנות את הכרטיס מרוסיה לסין ואז לעצור בדרך. אם רוצים לעצור בדרך, צריך לקנות כרטיס לכל קטע בנפרד. יש ספר שלונלי פלנט הוציאו לפני כשנתיים על טיול בקו הרכבת הזה, אין לי מושג כמה הספר מוצלח ועוזר, ויש עוד ספר בשם Trans-Siberian Handbook. יש גם אתרי אינטרנט בנושא, ויש חברות שמארגנות טיולים ברכבת. אני יכול לשאול חבר שמטייל, וגר ברוסיה לגבי קו הרכבת הוא לא נסע את כולו, אבל יהיו לו בטוח יותר פרטים מאשר לי.

orisegal

New member
ישנו כמובן גם

ספר ששמו "כשפים בוונקבמבה" מאת צור שיזף הטייל הנהדר. הוא מתאר שם מסע בדיוק במסלול ההפוך אבל בהחלט יכול לתרום לך תכנון העניין לפחות במוזה שאני זוכר שהוא נתן לי... :) בהצלחה ואני אשמח לקרוא רשמים כשאתה חוזר!

פויקה

New member
רכבת טראנס סיבירית

מישהו (אולי SPNAGE) יכול לפרט על הרכבת הטרנס סיבירית על רוסיה מונגוליה וצפון סין, תחנות ששוה לעצור, מקומות שצריך לראות מסלולים וכו'... תודה

פויקה

New member
ובנוסף...

אתרים בנושא (חוץ מהאתר בעמוד הקודם), ספרים, תמונות, ואיפה אפשר למצוא מידע על האזור.

SPnage

New member
אם ביקשת

אותי אז כנראה כבר קראת את מה שכתבתי בנושא, מה עוד אוכל להוסיף? מה לראות די תלוי כמה זמן יש לך למסלול: ההמלצה לטיול של שבועיים לא תהיה זהה לטיול של חודש או חודשיים. האתר שיש למטה מצויין למידע, ואם אתה רוצה מידע מאנשים שהיו שם אני ממליץ לשאול בפורומים של הלונלי. בסיביר עצמה הייתי פחות משבוע ולכן אין לי הרבה על מה להמליץ, אבל חובה להגיע לאגם בייקל והסביבה שלו, האגם עצמו מרשים ויש הרבה אפשרויות לטרקים בסביבה. במונגוליה יש גם הרבה מה לראות, אפשר בלי בעיה לטייל שם חודש או חודשיים. אפשר לשכור ג'יפ ולטייל שבוע במדבר הגובי, אפשר ומומלץ לעלות לצפון המדינה לאגם חובסגול לטרק סוסים או סתם להסתלבט ליד האגם, ויש עוד הרבה. בצפון סין בנתיב הרכבת אין הרבה מה לראות עד בייג'ין. יש את חורחור בירת מונגוליה הפנימית שהיא עיר די מג'וייפת ואין מה לעשות בה. מסביב יש את ערבות מונגוליה שאם כבר מגיעים ממונגוליה אין מה לעשות שם... אם יש לך מספיק זמן אפשר לטייל עוד קצת בסין, אם לא אז שבוע בביג'ין ישאיר אותך עם טעם של עוד.

רכבת טרנס סיבירית

ישנם הרבה מקורות מידע באינטרנט. אם אתה רוצה מישהו ישראלי שעשה אותה ועוד כמה דברים נחמדים באזור - תחפש ספרים של צור שיזף בנושא, מלבד הפירוט הרב שהוא נותן, יש לו צורת כתיבה כל כך עשירה שאתה פשוט יכול להריח ולטעום את כל הגסטרונומיה של האזור. :) עמית "גנן על" רבין

למעלה