רכבת העמק

רכבת העמק

למאיר שפירא,נפתח אתר תיירותי חדש-"פאב רכבת העמק",ליד מבני התחנה של כפר יחזקאל.תבוא לבלות שם ואל תכעס עליהם יותר מדי...

אין כבר דיונים על עתיד התנועה?

משום מה בשנים האחרונות התפרסמו הקיבוצים והמושבים בפאבים שכולם פותחים, האידאולוגיה,"ראחאת פלאסטין" כמו שאומרים. מה יש באתר בדיוק? אני מעונין לבוא ולהתרשם, השאלה אם מדובר במשהו מענין, כי זה ממש לא מענין אותי "לסחוב" צינגלאך או "לדפוק" טאקילות.

פאב "רכבת העמק"

מאיר בשביל לבלות שם אתה צריך להיות צעיר באיזה 40-50 שנה,ולא להבין בשום דבר שנגמר ב-איזם בסוף.. לגבי הרכבת החדשה,תבקר אולי במסוף נהר הירדן(גשר שייח חוסיין),עובדים שם עכשיו על התוואי החדש של המסילה שתגיע לטרמינל.(מענין אם הירדנים עובדים על המשך התוואי לאירביד).

תודה על המידע

הסיכוי שאבלה בפאב הוא בדיוק אותו סיכוי שאהיה צעיר ב-40 שנה.... לגבי התוואי, ראיתי את העבודות, אמנם זה לא שייך לרכבת העמק המקורית שאת המסלול שלה אני מכיר מטר מטר ברגליים ומי שהנושא קרוב לליבו , היה נהנה לבצע איתי את המסלול (חלקו דורש רכב שטח או ברגל, אבל אפשר לדלג על קטעים אלו), בזמנו אמרתי שאני מוכן לערוך סיור למורי דרך. הקטע המטופל היום הוא סוף המסלול של הרכבת שאמורה לצאת לדרך ב-2007 שתתחיל בחיפה מזרח, מזרחה מדרום לכביש אך צפונית ליגור, לא חוצה צומת העמקים (חארתייה) אלא לדרום מזרח לאורך שיפולי הכרמל ומפעלי הסיד, המושבה יקנעם, צפונית לעפולה (בין עפולה לגבעת המורה), בהמשך כמעט ואין בעיה שהיא תנוע על ציר הישן של רכבת העמק (שטח המסילה כמו המבנים שייך לרכבת) עד בית שאן וישירות לשיח חסין. הכוונה לרכבת שינוע מטענים לירדן (רק שהכלה טרם נתנה את הסכמתה...), מכאן שאם המצב ישאר ביניינו לבין ירדן כמו היום, אולי ינועו מטענים אבל בוודאי לא רכבות נוסעים, ואז אלו שלא רוצים לשמוע, יפקששו בגדול כשלא סוללים את הרכבת לצמח, ומשם הכל פתוח גם לטבריה סביב הכנרת וגם צפונה, זו פשוט חוסר ראיה מרחבית.

EYTAN155

New member
למה שהכלה תתן את הסכמתה?

בשביל מה הם צריכים אותנו? לפני כ- חודש וחצי שוחחתי בירדן עם סוחר פלשתינאי שהעביר 20 מכולות עם סחורה מארה"ב דרך ישראל.החשבון שלו היה שדרך ישראל הוא יכול לחסוך חודש לעומת מעבר בתעלת סואץ וקבלת הסחורה בעקבה.אמנם בישראל העלות קצת יותר גבוהה אבל החיסכון של חודש, היה השיקול הקובע. למזלו הרע הסחורה נתקעה בנמל בזמן השביתה,הוא קיבל את הסחורה באיחור,נגרם לו נזק כספי רב,וברוב חוצפה דרשו ממנו סכום לא קטן על איחסון המכולות בתקופת השביתה. בקיצור, הוא נשבע שיותר לא יעביר סחורה דרך ישראל! דרך אגב גם הסיבה שהוא עזב את כפרו בשטחים ועבר לירדן לא מוסיפה לנו הרבה כבוד!

מה לעשות שזה לא בראש מעייני

כמו שאני רואה בחתונות ששותים כל מיני דברים ממבחנות. מה לעשות, לאנשים אין שמחת חיים ולא מסוגלים היום לייצר שמחה טבעית וזקוקים לתמריצים, וחבל. בזמנו, בחצי שנת הקבע שלי אחרי שרות קשה מאוד, קיבלתי כפרס תפקיד של רס"ר הגייס (מפקדת גייסות שריון) ונתנו לי לשמור על המשקאות לאורחים (כל מיני משקאות שמריחים כמו תרופות נגד שיעול, פיחס, עם שמות כמו יוחנן המהלך ושני הכלבים שחור לבן ואחרים), כי באותה תקופה היתה פריחה של פעילויות באפריקה , ידעו שמה שנשמר אצלי , לא תחסר בו אפילו טיפה.

התגובה למשה פרנק בענין הטאקילות

שמסתבר שאני לא מעודכן שאיך שותים משקאות משכרים.

יש לי דאגות אחרות

כמו למשל, מי יתרגם לי מגרמנית את הכתובות על הבתים המושבה הגרמנית?

למעלה