רכבת העמק

shapira meir

New member
רכבת העמק

מידי פעם אני לוקח על עצמי פרוייקט זה או אחר. הפרוייקט הנוכחי שאני ממש לפני סיומו הוא נושא רכבת העמק (שעומדת כנראה להתחדש לקראת 2007) אני לא מתכוון לכתוב ספר או סיפורים, אלו לא חסרים (ואוכל להצביע על חלק מהביבליוגראפיות) , אלא להכין מפה עם רשימת התחנות ופרטים נוספים עם תמונות של תחנות קיימות ותמונות ללא צבע לתחנות לא קיימות, וכן רשימה שתספר בתמציתיות על כל תחנה. אני ממש לפני סיום הפרויקט כולל ראיונות עם אנשים ובחירת התמונות שתייצגנה כל תחנה (למשל בחיפה אני לא מתכוון להציג את תחנת חיפה מזרח אלא את עמוד המרחקים ("אבן הק"מ") שמספרה 0 . הבעיה היחידה שטרם נפתרה היא תחנת שטה שלא הצלחתי עם כל הקשרים להיכנס ויש פעילות בירוקראטית רבה (יש למישהו את תמונת התחנה?) ובכן, אם יש למישהו סיפור מיוחד או יודע משהו על תחנות רכבת העמק שאולי אחרים לא יודעים, זה המקום והזמן, ואם זה יעלה בחומר, כמובן שמו יצויין.

shapira meir

New member
יש למישהו חומר כלשהו?

לא חייבים כמובן, אבל אם יש זה יכול להועיל.

מאיר אולי אח שלי יוכל לעזור לך

הוא מנהל פרייקט עבור רכבת ישראל בנושא מיפוי ויש לו הרבה חומר הטלפון שלו 052-674626 תגיד לו שאח שלו צפריר היפנה אותך אליו

מקור מידע נוסף

הבחור שמנהל את אתר גשר בן הקיבוץ (שכחתי את שמו) יש לו בספריה של הקיבוץ הרבה חומר על הרכבת וקו רכבת העמק תנסה גם אצלו צפריר

זה בהחלט האיש

הוא מורה דרך, שהתמחה בתולדות האזור. הקים את אתר גשר הישנה, ומכיר גם את נושא רכבת העמק. הוא ניסה להזיז דברים בזמנו, ולדעתי לא כל כך הצליח בכיוון הזה. הוא עובד היום במחוז צפון בשימור אתרים. לו (בניגוד לאח של צפריר) אתה יכול להגיד שאני מבקשת שיעזור... אני בטוחה שהוא ישמח לעזור, אם רק יוכל. כמו שאני יודעת, בוודאי שמורים אצלו לא מעט דברים. הפרויקט נשמע מעניין מאוד. אינני יכולה לתרום רבות לעזור, אבל אנסה להשיג אחד מסיפורי העמק, על נסיעה ברכבת.

shapira meir

New member
תודה לכולכם

וכבר אני יכול לתת לכם טיפ. היתה תחנה גם בגניגר. כן, לא בנין ולא צריף ואפילו לא שם תחנה על שלט, אלא סתם פנס נפט על עמוד בחירבת-טראבינאת. אפילו אורניהו תורם את מומחיותו בנשר לטובת סיפור הכבלים, ויש עוד גדולות ונצורות רק שבוכמן ישיג מאורית הדוברת תמונה של תחנת שטה למרות שהיא העתק מדוייק של הבנין הראשי בכפר יהושע. ויש לי שאלה, עם סיפור כמובן, תחנת כפר יהושע נקראה ונהקראת "תל-אל-שמאם" (התל הנותן ריחו), אז תל קשיש הוא תל קסיס וכפר יהושע יושב על תל שהוא בליטה שהיתה מלאה בורות, ותל מוסררה הוא חורבת צרור ומצפון תל הרצל הוא תל ריסים ותל הוטה הוא תל רעלה ותל יצחקיה הוא תל יצחקי. אבל היכן תל-אל-שמאם?

shapira meir

New member
ולהזכיר לכם שהפרוייקט הלפני אחרון

היה המחקר על פרשת נבי יושע ומדוע בלוח הזכרון 29 שמות ולא 28, אז למי שיזדקק לדוח הזה.

אני מתכוון לאדם שמנהל היום את אתר

גשר והרכבת קיבלה ממנו עזרה בנושא תחנת גשר

רכבת העמק

ישנו ספרון "רכבת העמק" שכתב דוד תירוש, הוצאת החברה להגנת הטבע. ספרון זה מאוד יסודי ומקיף. חיים ביידא

הנה התחלה...

אני מצרף לך צילום של לוח הזמנים אשר מופיע ב"אתר" של קיבוץ גשר. יש בו את רשימת כל התחנות בקו חיפה - צמח - חמת גדר.

תחנת נשר - תל חנן

נבנתה ע"י הטורקים בשלב הראשון של חיבור נמל עכו לנמל חיפה החדש. כאן היתה הסתעפות בצורת T עד לתחנה בעכו שכיום איננה והיתה ממוקמת בכניסה המזרחית לעכו (כיום ביה"ס לקציני ים)

גשר בצומת העמקים

גשר שנבנה על ידי הטורקים ואשר מסילת העמק החדשה אמורה לעבור עליו.

למעלה