רכבות בלילה?

semuelf

New member
רכבות בלילה?

זמן הטיסה הולך ומתקרב, ונתקלתי בבעיה שלא צפיתי אותה: אין רכבות בלילה. אני אמור להגיע לנאריטה ב-8 בערב, שזה די טוב. אבל חברה שלי תגיע לשדה התעופה שליד אוסקה ב-10 בערב. איך היא אמורה להגיע לקיוטו? בסתכלתי בלוחות הרכבות והאוטובוסים, והרושם הכללי הוא שהתנועה מפסיקה ב-10 בערב. מה אני עושה? האם יפן נעצרת בלילה?!

semuelf

New member
עוד שאלה: חשמל

ראיתי שבנושא חשמל ביפן, מדובר על 100 וולט עם תדר 60-50. (תלוי באזור) האם הכוונה ל-110 וולט כמו בארה"ב? (בחשמל AC יש שיטות שונות להגדיר את הוולט, ויכול להיות שהכוונה לאותו המתח)

Ryo

New member
תשובות

לא, זה לא כמו בארה"ב, לי יש שני מכשירים מארה"ב שאני חייב לחבר למגבר מתח כדי שהם יתפקדו כמו שצריך. אבל בתור תייר אני לא חושב שתהיה לך בעיה, אם זה מחשב נייד או מצלמה בד"כ המטענים שלהם הם 100-240 בבקשה: http://www.japan-guide.com/e/e2225.html לגבי רכבות - זה משתנה מתחנה לתחנה, אבל בד"כ בחצות וחצי אין יותר רכבות (פחות או יותר). לא צריכה להיות אף בעיה לחברה שלך לנחות ב 10 באוסאקה ולהגיע לטוקיו, היא לא חייבת לקחת רכבת, אפשר גם אוטובוס משדה התעופה. בקיוטו עצמה, קרוב לוודאי היא תצתרך לקחת מונית. אם אני לא טועה שדה התעופה באוסאקה עובד 24 שעות (להבדיל מנאריטה שאין טיסות לילה מאוחרות כמו שזכור לי) לפיכך אני משוכנע שהם ערוכים בהתאם.

semuelf

New member
תודה

בקשר לחשמל, יש לי איזו כירה חשמלית שיכולה לשמש כפלטה, שאמורה לעבוד ב-110 וולט. מקסימום אני אשיג מגבר מתח עבורה. (זה בנוסף למכונת גילוח שאין לי מושג איזה מתח היא יכולה לקבל) בקשר לרכבות, אני אשמח למידע ספציפי יותר. מילא אני, שאני בטוח שאני אסתדר ביפן, לגבי החברה שלי אני מעדיף לתת לה הנחיות כמה שיותר מפורטות.

Ryo

New member
אני אנסה לעזור יותר

אם תוכל להיות טיפה יותר ספציפי, מאיפה לאיפה בדיוק, מתי וכו. אני יכול לנסות לבדוק בשבילך. לגבי הכירה החשמלית - יתכן ואתה באמת תצתרך להשתמש במגבר מתח. מכונות גילוח, בד"כ עובדות על מתח מאוד נמוך, אני לא מאמין שתהיה לך בעיה (לי יש מכונה שקניתי באירופה ואין איתה שום בעיה ביפן, חוץ מצורת התקע שניתן לפתור את זה בעזרת מתאם).

semuelf

New member
מאוסקה לקיוטו

החברה שלי אמורה לנחות באוסקה בשעה 22:00. אם ניקח מינימום איחור והתקשקשות, היא תצא משדה התעופה בשעה 23. היא צריכה להגיע לקיוטו. כל פרט יעזור. תודה.

Hahauesama

New member
יש רכבות

בדקתי ב-Yahoo. יש רכבות. אבל צרכים להחליף רכבות פעמיים.המחיר 1830 ין. לוח זמנים: 23:11 יוצאת מ- Kansai Kukou station 23:54 מגיעה ל- Tennouji stataion החלפת רכבת 23:58 יוצאת מ-Tennouji station 00:18 מגיעה ל-Osaka station החלפת רכבת 00:27 יוצאת מ-Tennouji station 01:00 מגיעה ל-Kyoto station אני לא בטוחה שהיא תצליח להספיק להחליף רכבת. היא עלול להתבלבל ברציפים. גם כן כל הרכבות האלו הן רכבות אחרונות. אם תפספס אפילו רכבת אחת, היא תצטרך להמתין לרכבת עד הבוקר. היתי נשארת עד הבוקר בשדה התעופה ואעלה לאוטובוס שיוצא ב-7:00 בבוקר. אומנם עולה 2300 ין עד לקיוטו, אבל לא צריכים לסחוב מזוודות או תיקים כבדים. לינק לאוטובוס:http://www.kate.co.jp/pc/english/english.html אגב, יש מקלחון בשדה תעופה קאנסאי. 15 דקות ב-500 ין. 24 שעות ביממה.

Hahauesama

New member
תיקון

טעות 00:27 יוצאת מ-Tennouji station תיקון 00:27 יוצאת מ-Osaka station אם היא תנחת ביפן בסופי שבוע, יתכן שלוח הרכבות ישתנו.

Ryo

New member
יש עוד אופציות.

FROM: Osaka-Airport Osaka-Monorail 11:30pm 11:32pm [2min.] 1.4km 200yen Hotarugaike Hankyu-Takarazuka Line 11:42pm 12:02am [20min.] 11.9km 220yen Hankyu-Umeda/Osaka JR Tokaido-San-Yo Line Rapid 07/13/2006 12:27am 01:00am [33min.] 42.8km 540yen TO: Kyoto​
אני לא יודע כמה זמן היא תתעכב בשדה התעופה, לכן רשמתי שעת יציאה ב 23:30, better be safe than sorry. לוקחים את המונורייל כשתי דקות, מחליפים לקו אחר שלוקח אותה עד לאוסקה. שם היא תאלץ להמתין כ 30 דקות לרכבת שתקח אותה לקיוטו. היא תגיע בסביבות 1 בבוקר לקיוטו, משם היא תאלץ לקחת מונית ליעדה. קח בחשבון שאם זה ריוקאן או אכסניה יכול להיות שלא יכניסו אותה מפאת השעה המאוחרת (היה כבר אשכול בנושא :) ). האיזור של UMEDA הוא יחסית גדול, אבל יש לה קרוב לחצי שעה כדי למצוא את הרציף, כיוון שהתחנה לא תהיה יותר מידי עמוסה אני מאמין שלא יהיו לה יותר מידי בעיות. אתה מוזמן לדבר איתי במסרים/מסנג'ר אם אתה רוצה תשובה עוד יותר מדויקת (אני אצתרך נתונים כגון יום הגעה מדוייק ולאן היא צריכה להגיע בקיוטו). אוסאקה מונורייל http://www.osaka-monorail.co.jp/route.php האנקיו-טאקאראזוקה http://en.wikipedia.org/wiki/Hankyu_Takarazuka_Line אומדה http://en.wikipedia.org/wiki/Umeda

jonbaum

New member
רגע רגע

יש הבדל בין OSAKA AIRPORT לבין KANSAI AIRPORT. אם היא מגיעה בטיסה בינלאומית, סביר להניח שהיא נוחתת ב-KANSAI, שזה שדה תעופה גדול שנמצא על אי מלאכותי במפרץ. טיסות פנים וטיסות איזוריות מגיעות ל-OSAKA, שזה השדה תעופה הישן, וממנו באמת אפשר לנסוע במונורייל. עד כמה שזכור לי, יש גם רכבת ישירה משדה התעופה KANSAI לקיוטו.

Ryo

New member
צודק במאה אחוז.

אבל מדובר על אוסקה, לא על קנסאי, לפחות ממה שאני הבנתי. אם אכן מדובר על שדה התעופה הבין לאומי, אני מצתרף למי שהמליץ לעשות את הלילה באחד ממלונות שדה התעופה. semuelf - מאיפה היא מגיעה לאוסקה? והאם היא נוחתת בבין לאומי או המקומי?

GnomeBubble

New member
אני לא חושב שזה צריך להטריד

אחרי הכל, גם המתח במדינות אירופה השונות לא היה תמיד סטנדרטי ונע בין 220 ל-240 (היום הוא נקבע ב-230 עד כמה שאני יודע). חוץ מציוד מאוד רגיש אני לא יודע אם זה אמור להשפיע. ראיתי כבר מכשירים של 230 וולט שפעלו יפה במתח של 180 וולט (שאמור היה להיות 230 וולט
) בהודו. אבל למה יש לעזאזל יש תדירות שונה במזרח ומערב יפן? ואני הייתי בטוח שבכל יפן התדירות היא 60 הרץ... בטח יש לזה איזה הסבר היסטורי מעניין (או שלא?)

Ryo

New member
אכן,

אישית, לי יש קונסולת משחקים, אקס בוקס אמריקאית, שעובדת על 110, היא פשוט לא עובדת ביפן ללא מגבר מתח. אני משער שזה תלוי בין מכשיר למכשיר. יש לי הרגשה שבשביל פלטה חשמלית יהיה צורך במגבר מתח (אלא אם היא 100-110 שזה גם אפשרי).

semuelf

New member
זה לא בדיוק נכון

זה פשוט שיטות שונות להגדיר את המתח. במתח DC זה פשוט. יש מתח מסויים וקבוע, ניתן למדידה מדוייקת. מתח AC זה גל. ויש מספר שיטות להגדיר מה המתח. אחת זה לקחת את שיא הגובה של הגל. שניה זה לקחת 85% מגובה הגל. לכן גם כשמדברים על אותו המתח, כל דבר בין 220 ל-240 יהיה נכון. ניסיתי לחפש ברשת משהו על ההבדל בתדירויות. לא מצאתי. מעניין...

semuelf

New member
שדה תעופה קנסאי

חשבתי שזה ברור, מסתבר שלא. kensai, לא אוסקה. האם המידע ש-Hahauesama הביא מתיחס לשדה תעופה זה או לאוסקה? תודה לכולם העזרה!

Hahauesama

New member
קנסאי

המידע שלי מתיחס לשדה תעופה קאנסאי. לפני כשבוע אני עניתי על השאלה שלך לגבי JR-PASS. התגובה שלך לא היתה לי כל כך ברורה, אז אני רק רוצה לוודא שהאם אתה יודע שJR-PASS צרכים להשתמש בימים רצופים. אם אתה קונה PASS של שבוע, ותתחיל להשתמש ב-12.07.2006, ה-PASS יהיה בתוקף עד -18.07.2006 בחצות. מ-19.07.2006 כבר אי-אשפר להשתמש באותו PASS. פשוט קשה לי להסביר בעברית. אם ההסבר לא מובן, תשאל שוב בבקשה.

semuelf

New member
אני יודע. תודה.

בקשר לשדה התעופה, החברה שלי אמרה שהיא נוחתת באוסקה, לא קאנסאי. אני אבקש ממנה להביא את כרטיס הטיסה שלה ואבדוק בעצמי.

semuelf

New member
טעות, אוסקה

למה אני לא קורא מה שכותבים לי? אוסקה, אוסקה. הפעם זה סופי. gomenasai.

Ryo

New member
סליחה על הטרחנות אבל

אני רק רוצה לוודא שוב, אנחנו מדברים על המקומי נכון? לא על הבין לאומי?

semuelf

New member
אני כבר לא יודע

בילבלה אותי לגמרי החברה שלי. כל פעם שאני מנסה לקבל תשובה, אני מקבל תשובה אחרת. עד שאני לא רואה את הכרטיס טיסה שלה, אין לי מושג...
בנתיים אני חושב שהכי בטוח להניח שמדובר בבין לאומי, אבל אני לא בטוח. מצטער.

למעלה