רכבות באירופה

• פותח הנושא Soak
  • פורסם בתאריך

Soak

New member
רכבות באירופה

שלום לכולם אני מפרסם כאן הודעה שפרסמתי גם בפורום טיולים וזאת בגלל שנראה לי שהפורום הזה מתאים לטיול שאני מתכנן לערוך בקיץ - טיול רכבות באירופה עם תרמיל, מוטלים זולים (עם ג'וקים...
), מזנוני פאסט פוד, הרבה חיסכון בכסף וכו'. הנה ההודעה: אני מתכנן בקיץ טיול רכבות באירופה עם חבר במהלכו נעבור ב-8 מדינות שונות ברחבי היבשת. למרבה הבושה - נראה כי אין בארץ שום נציגות ישראלית לחברת הרכבות האירופאית EuroRail. חברת תור תבל (e.w.t.r) שהיתה אחראית על הנושא פשטה את הרגל - כך נודע לנו ממספר משרדי נסיעות בהם היינו וגם מביקור שערכנו במשרד שלהם בתל אביב. למרבה ההפתעה - האתר שלהם עדיין פועל ואף ניתן להזמין שם אבל אני לא מתכוון לערוך את הניסוי הזה - במיוחד אחרי שחיוג למשרד הראשי שלהם בחיפה מבהיר כי הקו איננו מחובר... כל סוכנות נסיעות שניה אמרה לנו בגאווה כי הטיפול בנושא הרכבות הועבר בלעדית אליהם. בחיי, ספרתי לפחות 5 סוכנויות שאמרו לנו את זה. לאף אחד כמובן לא היה מידע על הפסים והכרטיסים. רק את המחיר הם ידעו בעל פה. נותרנו, אם כן, תקועים. יש את האתר הראשי של הרכבות - raileurope אבל יש שם כל כך הרבה פרמטרים ולנו יש כל כך הרבה שאלות - אנחנו חייבים לדבר עם מישהו בארץ בנושא. אפשר לעשות הזמנה דרך האתר אבל אני לא יודע אם לסמוך על זה ואני לא יודע אם הם שולחים לישראל. ניסינו לשלוח מייל לנציגי האתר אך הוא פונה רק ללקוחות ארה"ב ולקוחות אחרים מופנים לנציגויות מקומיות. נחשו לאיפה הוא מפנה את הלקוחות הישראליים... נכון, תור תבל אז מה עושים? יש בכלל מה לעשות? יש איזו נציגות ישראלית שמטפלת בעניין? יש למי לפנות? אולי מישהו מהחברים עשה כזה טיול ויוכל להסביר לנו קצת? אנחנו נואשים כבר.... תודה מראש ! מאור.

Soak

New member
עדכון קצר...

שלחתי להם מייל למרות שהם כתבו שהמייל מיועד רק ללקוחות ארה"ב. שאלתי מה עושים כאשר הנציגות המקומית פשטה רגל והאם ניתן להזמין דרך האתר שלהם לישראל. קבלו את התשובה:
Dear Customer, Thank you for your interest in Rail Europe. Sorry to say we cannot ship documents to Israel. Have you tried one of these companies? Haifa EWTR (1981) Ltd 2, Shmaryahu Levin st. Haifa, 33101 tel: 972 - (0) 4-8616444 fax: 972-(0) 4-8671380 www.ewtr.co.il [email protected]
אני מזמין את כולכם להרים טלפון למספר הזה ולשמוע מה אומרים שם. אל תדאגו.... זה לא יעלה לכם שיחה
אוף... אם אי אפשר גם לקנות דרכם אנחנו ממש ממש ממש תקועים!

syair

New member
רכבות

האם בדקת שבאמת משתלם לך להשתמש Eurailpass? בדקתי את האתר raileurope, שאני מכיר אותו, אבל מעולם לא בדקתי אם אפשר להזמין כרטיסים דרכו מחוץ לארה"ב, וגיליתי, שמגיעים לשלב שהמדינות שאפשר לבחור הן רק ביבשת אירופה. עשיתי גם בעצתך, ואכן המספר של הנציגות הישראלית מנותק. לגבי האתר כנראה פשוט שהם לא הורידו אותו מהאוויר, בדרך כלל משלמים לשנה מראש עבור אתר, לכן כנראה האתר שלהם עדיין למעלה. מצאתי ברשת אתר אחר שמוכר כרטיסי pass לרכבות באירופה, וראיתי שבטפסי ההזמנה באתר שלהם ישראל מופיע, אבל לא הגעתי עד לשלב ביצוע הקנייה. נשמח אם תיידע אותנו בקשר לקניית ה-pass.

Soak

New member
../images/Emo51.gif נראה מצויין ../images/Emo13.gif

האתר הזה נראה מאוד מקצועי. הוא אכן שולח לישראל ויתכן מאוד ונשתמש בו - אם לא תהיה ברירה. בינתיים אני אנסה לפנות ל"קשרי תעופה" שענו לי בפורום טיולים שהם מטפלים בנושא הרכבות בארץ. באופיר טורס אמרו שהם אלה שמטפלים אבל הציעו לי רק את הפס הראשי... ואין שם את המדינות שאנחנו מעוניינים בהן. לא היו להם את כל שאר סוגי הפסים
בכל מקרה
רבה על העזרה - אני אעדכן איך קניתי בסוף.

בקיץ הסתובבתי קצת ברכבות בצרפת

וגרמניה... והולך לעשות זאת גם בקיץ הזה
אם יש לך שאלות ספציפיות אולי אוכל לעזור. באתר של יורורייל יש את רוב הנתונים והם יותר מעודקנים מכל השטויות שיגידו לך בכל הסוכנויות בארץ... ובכל מקרה את הכרטיסים תקנה שם... יש הפתעות טובות לפעמים (יצא לי יותר זול ממה שחשבתי) בכל עיר גדולה שתנחת יכול ללכת לתחנה ותמיד יש דוברי אנגלית שישמחו להסביר לך (ברוב המקומות לא הייתי בונה על זה בפריז...) ולבדוק לך מחירים של כמעט כל דבר... אבל רצוי שתדה מהאתר מה בערך רוצה לבדוק... כי לפעמים הם לא מכירים מספיק טוב את כל האופציות (תלוי כמה גדול המקום שתנחת בו) יש שם ככ הרבה אפשרויות שבטוח תמצא מה מתאים
בכל אופן כדי שתעשה חישוב טוב כי יכולים להיות פערים אדירים במחירים... לכן כדאי שתחליט מראש באיזה מדינות מעוניין וכמה רכבות בערך... מקווה שעזרתי במשהו

למעלה