ריתוק וגימלים

אין צדק

New member
ריתוק וגימלים

אם חייל חולה במהלך ריתוק ומקבל ימי ג', האם כשהחייל חוזר ליחידה הוא חייב לרצות את ימי הריתוק שבהם היה בגימלים ולא באמת בבסיס?

אין צדק

New member
ואם מישהו

נשפט ומקבל ריתוק, ממתי מתחילים לספור? אם קיבלתי גימלים ודחו לי את הריתוק כביכול, זה חוקי?

יניב100

New member
לפי דעתי

ובניגוד למה שארטיק ירוק אמר לדעתי זה חוקי.כי אתה לא ריצית את העונש שלך בפועל. זה כמו שמישהו נשפט לתקופה של מעל 28 יום ומקבל אחרי 28 יום אפטר כי אלו הפקודות אז הלילה שהוא באפטר לא נחשב. אם אתה רוצה ליהיות בטוח תשאל את רס"ר הבסיס שלך.

idos2

New member
מותר

להלן הציטוט הרלוונטי מפ"מ 3.0302 - דין משמעתי 61. לא יעוכב ולא יופסק ביצועו של עונש שאינו על תנאי שהוטל בדין משמעתי, אלא אם כן הורה קצין השיפוט, שפסק את העונש או שאישר אותו בערך מחמת אחת הסיבות הר"מ:- א. פעולה קרבית. ב. הפלגת כלי שיט. ג. השתתפות בסדרת אימונים הנמשכת 5 ימים ומעלה. ד. הכרזת מצב כוננות מוגבר או מחמת סיבות דומות. ה. אם הגיש החייל ערר על הפסק. ו. אם החייל נפצע או חלה. ז. אם החייל זכאי לחופשת אבל, עקב מוות המחייב את החייל לשבת "שבעה". ח. אם החייל זכאי לחופשת לידה עקב כך שאשתו ילדה. ט. כאשר החייל משמש בתפקיד אפסנאי, פקיד תשלומים, אחראי קנטינ ה או קצין משלם, ויש חשש, כי אי העברת האחריות לאפסנאות או לכספים לפני תחילת ביצוע העונש, תגרום לחוסר סדר באפסנאות או בכספים, אולם במקרה כזה לא יעוכב ביצוע העונש לתקופה העולה על 7 ימים. י. אם החייל משתתף בקורס המתקיים ביחידה צבאית (למעט קורסים המכשירים לקצונה). יא. לגבי דחיית עונש ריתוק – אם חיילי היחידה אינם עומדים לצאת את היחידה שלא בתפקיד תוך 30 יום ממתן הפסק. במקרה כזה של יעוכב ביצוע העונש לתקופה העולה על 30 יום. יב. אם החייל ביקש זאת בכתב – לתקופה שלא תעלה על 7 ימים. יג. החייל משתתף בסדרת אימונים כמפורט בסעיף משנה ג' לעיל, יידחה ביצוע העונש ל- 24 שעות לאחר סיום מועד בסדרה. יד. כאשר חיילת נידונה לתקופת מחבוש, וקיימים קשיים בריצוי מיידי של העונש, בגלל תפוסה מלאה של מיתקן הכליאה – לתקופה שלא תעלה על 7 ימים. טו. החיילת נידונה לתקופת מחבוש, וקיימים קשיים בביצוע מיידי של העונש, בגלל הקושי להגיע את מיתקן הכליאה ממקום מרוחק – למשך יום אחד.

אין צדק

New member
סבבה, אבל אם זה באמצע

אז זה נספר בריתוק ואני לא חייב להחזיר את זה?

idos2

New member
לפי מה שאני מבין מהפקודה

הזאת - זה לא נספר (אא"כ זה גימלים בבסיס) בא ננסח את זה אחרת - ניסוח מקורי: לא יעוכב ולא יופסק ביצועו של עונש שאינו על תנאי שהוטל בדין משמעתי, אלא אם כן הורה קצין השיפוט, שפסק את העונש או שאישר אותו בערך מחמת אחת הסיבות הר"מ:- ניסוח חדש: יעוכב או יופסק ביצועו של עונש שהוטל בדמ"ש, בהתאם להוראת קצין השיפוט מחמת אחת הסיבות הר"מ:

אין צדק

New member
אממ אפשר לפרש את זה ככה אבל

לא כתוב מה קורה אחרי שהעונש מופסק. לא כתוב שחובה להשלים אותו לאחר מכן....

idos2

New member
יש המשך לפקודה...

63. הפסיק או עיכב קצין השיפוט את ביצועו של העונש, יקבע את המועד לביצועו או להמשך ביצועו, ובלבד שמועד זה לא יהיה מאוחר מ- 90 יום מיום הפסקת ההפסקה או העיכוב. 64. חלפה הסיבה לעיכוב או להפסקה לפני תום התקופה שנקבעה, יורה מייד קצין שיפוט שהוא מפקדו של נידון או קצין שיפוט שנתן את ההוראה או קצין השיפוט שדן בערר, הכל לפני העניין, על ביצוע העונש או חידוש ביצועו.

אין צדק

New member
אממ יש פה חור

מי שמפסיק ביצוע של עונש במקרה של מחלה הוא לא קצין השיפוט אלה הרופא

idos2

New member
לא נכון

מי שמחליט להפסיק את העונש זה קצין השיפוט, והוא צריך לעדכן את זה גם בטופס 630. ישנו חור אחר - קצין השיפוט לא חייב להפסיק את העונש, זה נובע מהניסוח ה"הפוך" של הפקודה.

אין צדק

New member
מצד שני

המפקד האישי חייב ליישם את המלצת הרופא. עכשיו אם הוא שיחרר אותך כשקיבלת גימלים והוא לא קצין השיפוט אז למעשה העונש לא הופסק על ידיו...

idos2

New member
נו בסדר

הוא משחרר אותך ובמקביל מעדכן את ק. השיפוט שיפסיק את העונש שלך. ק. השיפוט מחליט על הפסקת העונש שלך, מעדכן את זה בט' 630 וכשאתה חוזר מהגימלים אתה ממשיך לבצע את העונש. אל תחפש חורים, סמוך על צה"ל שאתה תבצע את כל העונש שלך...

idos2

New member
בקטע הזה אני דווקא מצדיק אותם

אם קיבלת X ימי ריתוק ומתוכם חלק היית בבית, אז זה הגיוני שתשלים את הימין אח"כ... יכלו לתת לך גימלים בבסיס, בסה"כ אתה צריך להגיד תודה.

אין צדק

New member
שמע

אתה צודק זה נראה הגיוני. פשוט מרגיז אותי שרק עכשיו קלטתי שהצבא יודע לדפוק אותך עד הסוף הכי טוב שיש ובזה הוא סוגר לעצמו את כל החורים אבל לעשות צדק אף אחד במערכת הזו לא למד. איך לעזאזל מעמידים למשפט בן אדם מול אותו האדם שהגיש נגדו את התלונה או חבר שלו, כשהעונש ידוע מראש וכך גם ההרשעה, למרות שאין ראיות או דרך להוכיח אחרת ואתה פשוט מורשע בגלל היסוד הדפוק של המשפט הצבאי, והוא שאתה אשם כל עוד הוכח אחרת ולא להיפך כמו שזה אמור להיות.

idos2

New member
אתה יכול לבקש להיפשט בפני

בית דין צבאי, שם ההנחה היא שאתה זכאי כל עוד לא הוכחה אשמתך. בבית דין לא מספיקה המילה של רושם התלונה בשביל להרשיע אותך, מצד שני - אם תמצא אשם, העונש יכול להיות יותר חמור. כמו כן תמיד ניתן לערער על העונש בפני מפקדו של קצין השיפוט, וכמו כן להגיש בקשה למדור דמ"ש לשינוי או ביטול גזר הדין.

אין צדק

New member
ואם

ואם זה מצב של מילה שלי נגד מילה של קצין? ואם נשפטתי כבר אני יכול לערער ולהישפט בבית דין?

אין צדק

New member
ואיך מגישים בקשה לדמ"ש?

כמה זמן יקח להם לענות? יכול להיות שעד אז כבר יסתיים הריתוק... בכל זאת זה ריתוק קצר יחסית.

idos2

New member
אין לי שמץ

תתקשר 014 ותבקש את הטלפון שלהם ותשאל אותם.

למעלה