רישיון A1

Limburger

New member
רישיון A1

היי, לאחר שהבנתי שחוקקו בחודשים האחרונים מספר חוקים חדשים (וטובים?) בתחום הדו-גלגלי החלטתי לחדש את המטרה הישנה שלי והיא הוצאה של רישיון מסוג A1, בעקבות כך מספר שאלות: 1. יש ברשותי רישיון לרכב עד 4 טון (כבר 8 שנים), האם זה נכון שאין לי צורך לעבור תאוריה? אם כן, איך אני משיג את חותמת הפטור? במקום בו אני מנפיק את הטופס ה"ירוק" הם רואים שיש לי רישיון B ומעדכנים ישירות בטופס שאני פטור מתאוריה או שעלי לגשת עם הטופס למשרד הרישוי? (האם אין לי צורך בכלל לבקר במשרד הרישוי? כלומר, האם התהליך הוא טופס ירוק -> בדיקה רפואית -> בדיקת ראייה -> שיעורים מעשיים ?). אני מניח שזאת שאלה לפורום לימודי נהיגה אבל יש לי עוד כמה שאלות שיותר רלוונטיות לפורום הזה. 2. אני בן 25, מתכנן לרכב על דו-גלגלי 125 סמ"ק, הבנתי שההוזלה הצפויה (מתחילת שנה הבאה?) בביטוח החובה היא באזור ה 15-17 אחוז מהמחיר כיום, יש אמת בדבר? 3. האם כלי של 125 סמ"ק יכול להתמודד עם נסיעה יומית הלוך חזור בכביש 5, איילון? (מבחינת זה שאני לא אהפוך לסוג של מטרד על הכביש, כלומר, האם אני יכול להשתלב איתו בתנועה במהירות 90-100 קמ"ש עם כולם או שלכבישים "מהירים" כאלה צריך כבר 250 סמ"ק?) 4. בהערכה גסה מאוד... קיים דבר כזה דו-גלגלי 125 סמ"ק לא חדש עם צריכה של 1:25? או שזה יותר באזור ה 1:20 או משהו אחר...? (לא חדש זה אומר תקציב של 6-8 אלף, די ישן אני מניח). תודה מראש.

avi elbaz

New member
פטור מתאוריה רק במשרדי הרישוי.

יכול לשלב את הגישה למשרד הרישוי מתי שהוא בזמן השיעורים. ההוזלה היא כנראה כמו שפורסם, התעריפים לא סופיים. מי באיילון נוסע 90-100 ? בתור רוכב חדש הייתי נזהר מלעלות על כבישים מהירים. עם כלי של 125 סמק במצב תקין אתה בהחלט יכול לצפות לצריכת דלק של 1:22~1:25 תלוי כמה עדין אתה עם יד ימין.

Limburger

New member
תודה רבה

רשמתי את המהירות המינימלית כדי לדעת האם לפחות לזה זה מסוגל או שהוא ייחנק לי מהר מאוד. לגבי הרוכב חדש \ כביש מהיר, בסוף הרי לא תהיה לי ברירה, אני חייב לעלות על הכבישים האלה כדי להגיע מהבית ללימודים ולהפך, כמה זמן אתה ממליץ לי לא לעלות על כבישים כאלה?

מפתחSoul

New member
אתייחס לעניין אחד

שלמעשה אף נטחן כאן אז אכתוב בקצרה: אם אתה מתכוון לעלות על כבישים מהירים (ואתה מתכוון) מוטב ללכת על 250 סמ"ק. אפשר עם 125 סמ"ק, אולם זו תהיה בחירה פחות נוחה\בטוחה. לגבי עניין ה-מתי... אין זמן מוגדר. כל אחד ולפי המרגש שלו. לי אישית היתה תחושה יותר בטוחה בכבישים בינעירוניים מאחר והיו בקטעים אלו פחות תנועה ופחות התעסקויות עם הדרך (תמרורים, רמזורים, הולכי רגל). בהצלחה

למעלה