רישיון על משאית

רישיון על משאית

שלום, אני בן 17.5 אני רוצה לעשות רישיון על משאית. עכשיו הבנתי שיש 2 סוגים של משאיות: רישיון נהיגה לפרטי ומסחרי עד 4000 ק"ג (דרגה 02) רשאי ללמוד נהיגה מגיל 16.5 ולהיבחן בגיל 17 שנה בקשה לרישיון נהיגה חדש (רש"ל 18) עם תצלום המבקש, חתום ומאושר ע" רופא כללי ובדיקת ראייה להירשם לאחד מבתי הספר לנהיגה, לקבל לפחות 28 שיעורי נהיגה הצלחה במבחנים העיוני והמעשי מבחן פנימי, שנערך בסיום לימוד שיעורי הנהיגה לפני המבחן המעשי של משרד הרישוי רישיון נהיגה לרכב פרטי ניתן בהגבלת נהג חדש לשנתיים וכן חובה נהג מלווה. רישיון נהיגה למשא קל עד 14,999 ק"ג (דרגה 03) ראשי ללמוד נהיגה ולהיבחן במבחני נהיגה עיוני ומעשי בגיל 17.5 ורישיון הנהיגה יינתן בגיל 18בקשה לרישיון נהיגה חדש (רש"ל 18) עם תצלום המבקש, חתום ומאושר ע" רופא כללי ובדיקת ראייה, לקבל לפחות 32 שיעורי נהיגה כאשר המבקש עמד בבחינות ועדיין לא הגיע לגיל 18, יונפק לו רישיון נהיגה מדרגה 2, בהגיעו לגיל 18 יקבל את רישיון הנהיגה למשא קל דרגה 3. לא הבנתי, 2 הסוגים הללו כוללים רישיון גם על רכב פרטי? גם האחרון עד 15 טון זה גם על רכב פרטי? מה ההבדל בין השניים?

Krishi

New member
מה הבעיה?

הרישיון הראשון הוא רק לרכב פרטי הרישיון השני הוא לכל רכב עד 15 טון (כולל, מן הסתם, רכבים פרטיים עד 5 טון) פשוט אם אתה עושה רישיון ל-15 טון מבלי שעשית רישיון לרכב פרטי לפני זה ואתה עובר את הטסט בין גיל 17.5 לגיל 18 אתה תקבל בינתיים רק את הרישיון של הרכב הפרטי ובגיל 18 תקבל גם את הרישיון של ה-15 טון...

תודה אחי הבנתי כבר שהתבלבלתי...

ותגיד זה קשה הרבה יותר על משאית? כי עשיתי כמה שיעורים על רכב, אבל החלטתי שאני רוצה דרגה 03 בשביל עבודה לפני הצבא. נקווה שיצא לי להשתמש בו בכל מקרה טוב עוד רישיון בכיס.

Krishi

New member
זה בטח גם נותן תחושת ביטחון ענקית..

כל המכוניות הפרטיות האלה הופכות למן זבובים קטנים שלא יקרה לך כלום אם תתנגש בהם.. חחחח..

Krishi

New member
אמנם לא נהגתי על משאית אף פעם

אבל לא קשה לנחש שזה הרבה יותר מסובך מלנסוע ברכב פרטי... מה שכן תחשוב על אולי להיות נהג משאית בצבא ככה הצבא יהיה זה שישלם על הלימודים.. ותאמין לי שווה לך כי זה עסק לא זול...

גם קרביים מקבלים קופה ללימודים.

והכיוון שלי אני חושב הוא קרבי. בכל אופן יש לי שאלה נוספת בקשר לתיאוריה על משאית, אם איזה ספר אני לומד? הכל אותו דבר, אותה תיאוריה כמו לרכב פרטי?

Daemonlior

New member
כן... התיאוריה היא תאוריה רגילה

לדרגה 02 + כמה תוספות לגבי מנוע דיזל.. (ככה זה היה לפחות בספר שאני למדתי ממנו)

בטוח?

אחי עשה על משאית הוא אמר לי אני צריך ללכת למשרד הרישוי ולהגיד להם אני רוצה לערוך מבחן תיאוריה על משאית פה בעיר שלי.

Daemonlior

New member
כמובן..

פשוט חומר הלימוד הוא אותו הדבר + כמה תוספות.. אבל המבחן שאתה עושה נחשב למבחן אחר..

זה מעצבן שבספר מראים תמונות

של רכבים פרטיים, כי פסיכולוגית אתה ידוע אתה הולך ללמוד על משאית אתה רואצה שיראו לך משאיות בתמונות חחח... למרות שאני פשוט צריך לעבוד על הענייול ןולשנן לעצמי שאת רוב הנהיגה שלי בחיים תהיה על רכב פרטי... פשוט את השיעורים אני אעשה על משאית...

Daemonlior

New member
נכון.. אבל אני לא חושב שזה מה

שיפריע לך.. מתרגלים.. הלוואי שזו תיהיה הצרה שלך =)

למעלה