רישיון על אקדח

morbe18

New member
מה קשור משמעת צבאית?

אם לבנאדם אין את הכישורים של להיות קצין שלא יהיה. אני לא מדבר על כושר גופני או כושר הסתגלות. אני מדבר על עמידה בפני קהל, עבודה במצבי לחץ, יחסי אנוש וכו' דברים שאח"כ בתור קצין הוא יצטרך ליישם, אבל בפועל לא קיימים אצלו. למה להשאיר כזה בנאדם בקורס?

ameralis

New member
אני מניח שאנשים כאלו כן מעיפים

אבל אם לא ידוע לך, בקק"צ מעיפים המון אנשים על בר-אורים (כושר), וגם מקפידים על משמעת מאוד קשוחה, ומעיפים אנשים על כל מיני דברים שבד"כ לא מקפידים עליהם מחוץ לקורס. הסיבה היא בעיקר תקנים -> יש המון אנשים שמתאימים לקורס, וגם שמתאימים להיות קצינים, אבל יש הרבה פחות מקומות, ולכן הרבה אנשים שיכולים להיות קצינים טובים, עפים בגלל שיש להם כושר גופני לא משו או סתם ע"י ניפוי אקראי. (מחפשים את מי להעיף, ולכן מעיפים את זה שהייתה לו מעידה קטנה)

ameralis

New member
שכחתי את הפואנטה :p

אני מניח שאם מקלים על עתודאים בקק"צ, מקלים בעיקר בדברים שרשמתי למעלה, לא ממהרים להעיף כ"כ על מעידות קטנות במשמעת, ולא ממהרים להעיף כ"כ על בראורים.

BabyBoy1

New member
למה?

כדי שלא יחזור ליחידה, ואז ישלחו אותו שוב לקק"צ, ואז הוא שוב יעוף, ואז הוא שוב יחזור, ושוב יעוף וכו'... ואז בזבזו עליו מלא כספים לקק"צ והוא לא באמת הספיק לעשות עבודה בתפקיד שלו... אתה שואל למה אז לשלוח אותו שוב ושוב? שאלה טובה... למרות שהבנתי שבזמן האחרון המגמה היא לא לשלוח באמת יותר מידי פעמים, בגלל תקציב...

MyNic

New member
אקדח

בעיקרון אתה צריך להיות מעל גיל 21 בשביל רישיון

MyNic

New member
אקדח

בעיקרון אתה צריך להיות מעל גיל 21 בשביל רישיון

Yossarian22

New member
להגיד לך את האמת

ומנסיון (לא שלי חח) אם הסיבה להחזיק אקדח היא מקרים כאלה, אז הייתי מוותר. עם כל הסיכון שבזה, עדיף לך כבר ללמוד קרב מגע או משהו
כן, אקדח מהווה הרתעה והכל, אבל לך תדע מה יכול לקרות עם איכשהו זה מתגלגל למישהו אחר, וגם זה לא הדבר הכי נוח להסתובב עם אקדח או להשיג כספת בבית שאיזה ילד לא יגע... וחוצמזה, אתה עתודאי? מה אתה דואג, תהיה בהמשך קצין ואז תהיה חייב לשאת אקדח.

למעלה