רישיון על אקדח

morbe18

New member
רישיון על אקדח

האם עצם העובדה שאני עתודאי או משהו בסגנון מונעת ממני לעשות רישיון על כלי נשק?

morbe18

New member
למה בערך.. מקבץ 1.5 כבוד!

אבל בכל מקרה זה לא משנה המטווח היה על M16 ואני רוצה לעשות רישיון על אקדח. הכל בהשפעת הפורץ שתפסתי היום כשחזרתי מהעבודה מנסה לפרוץ אלי הבייתה. זה אחד הדברים היותר לא נעימים שקורים. למזלי, כישורי הכפיתה שלי בתור בוגר תנועת נוער עשו את שלהם והפורץ נכפת לעמוד חשמל בכניסה לבית עד שהגיעה המשטרה. מה אני אגיד.. לא נעים.. היה יותר קל לירות בו..

morbe18

New member
למה סופרמן?

הלכתי איתו מכות.. חטפתי בעצמי קצת.. אבל תפסתי אותו.. נמאס מהערבים הזבלים האלה..

gadik6

New member
למה אתה לא מספר...

שהוא היה בן 12?

morbe18

New member
ילד הוא לא היה..

לדעתי הוא היה משהו כמו 18-22.. אתה יודע.. לא ממש ניהלנו שיחה.. יותר כמו קללות..

gadik6

New member
בצחוק כמובן, ובקשר לאקדח...

אני לא יודע מה היית עושה איתו, אבל מלבד לנפנף איתו לשלום לא כדאי לעשות הרבה... אם הוא היה מנסה לתקוף אותך בסכין או בנשק חם אז כן אפשר לתת בו כמה כדור ברגל או עדיף באוויר ולטעון להגנה עצמית, אבל סתם ככה כשהוא בא בלי נשק חוץ מלנפנף באקדח ולצעוק שאתה יורה לא כדאי להשתמש בו כי אתה תסתבך...

lribinik

New member
עזוב

היה מאשים אותך באובדן כושר עבודה. ובמדינה שלנו גם היה זוכה...

ameralis

New member
אני לא חושב שזה אמור להפריע

אבל מצד שני - יש הרבה תנאים אחרים שאתה כן צריך לעמוד בהם. בין השאר, להיות לפחות בן 21 וללא עבר פלילי (לא יודע בן כמה אתה :X לא רשמת אם אתה בשירות כבר או בלימודים), ומשם יש כל מיני אפשרויות, שצריך לעמוד בלפחות אחת מהן בשביל לקבל רישיון. אחת האפשרויות היא להיות לפחות בדרגת סרן\רס"ן בצה"ל. לפרטים נוספים: http://www.pnim.gov.il/Apps/PubWebSite/services.nsf/all/B60C60A1A27E6C40422569DC004B12B9/$File/AddDetail.pdf?OpenElement כמובן שמדובר על כלי נשק פרטי. אם אתה רוצה רישיון בשביל חברת אבטחה זה הרבה יותר פשוט: אתה צריך להיות רק מעל גיל 21 ובלי עבר פלילי, והחברת אבטחה עושה בשבילך את השאר, היא דואגת לך למטווחים וכו' לפי מה שנדרש בחוק (ולעיתים יותר). שים לב שרישיון מחברת אבטחה הוא זמני כל עוד אתה עובד (כלומר זה שעבדת בחברת אבטחה ויש לך היתר לשאת נשק, לא אומר שאחרי שתעזוב את החברה תוכל לקנות נשק משלך) יש כמובן מקרה נוסף, בו אתה מקבל אקדח מצה"ל, וכאן אין דרישה לכלום, אם המפקדים שלך מחליטים שצריך שיהיה לך אקדח, הם ידאגו לזה ><.

ameralis

New member
עוד מילה על חברות אבטחה

לפי מה שהבנתי, לא כ"כ בודקים אותם, ויש חברות שמוציאות נשקים גם לאנשים מתחת ל21, אבל אל תבנה על זה.

the last anigma

New member
אהמ.. לא...

עד לפני יומיים עבדתי בחברת אבטחה.. ולא.. ממש לא... יצא שהגשנו מישהי בת 20 וחצי למשרד הפנים לאישור נשק.. פשוט כי לא שמנו לב שהיא צעירה... ופסלו לנו אותה... כרגע היא חובשת לא חמושה... מעבר לזה.. חשבנו לשלוח מכתב בקשה לאישור חריג לאור העובדה שהיא רק עוד 3 חודשים בערך תהיה בת 21... אבל זה עוד לא יצא לפועל...

ameralis

New member
אני לא מדבר סתם :\

אני מכיר מישו בן 18 שעובד בחברת אבטחה ויש לו אקדח. יכול להיות שהחברה הביאה לו נשק בלי היתר, אבל עדיין יש לו אקדח ><

morbe18

New member
נצל"ש - לעתודאים קל יותר בקק"צ

הבנתי מחברה שלי שאוטוטו מסיימת את עניין הקק"צ שלעתודאים יש הקלות, על דברים שצוערים רגילים מעיפים, עתודאים לא מעיפים - היא הסבירה לי שזה בגלל תקנים, התפקידים שמיועדים לעתודאים הם לתקן קצין. לי לא ברור משהו, אם לבנאדם מגיע לעוף מהקורס קצינים, למה לא מעיפים אותו? אז מה אם יש תקן לקצין.. שאותו בנאדם יהיה מש"ק. אני לא מבין למה צריכים לעשות לעתודאים הקלות בדברים, אם הבנאדם לא מתאים להיות קצין - שלא יהיה. לותיקים פה, שמעתם על כזה דבר?

ameralis

New member
לא יודע אם זה באמת קורה

אבל לדעתי יש היגיון. בקורס קצינים ממש מקפידים בעיקר בגלל בעייה של תקנים. דוגמא (מספרים מומצאים לחלוטין): נניח ו10 מש"קי שלישות עברו את המבדקים במחזור מסויים, אבל כרגע יש תקן רק ל2 שלישים גדודיים, אז לא משנה מה, אנחנו נדאג ש8 מהם יעופו בקק"צ. אז קודם כל לעתודאי אין את הבעייה הזאת, כי ידוע מראש שהוא בתפקיד שכן יש תקן לקצין בשבילו, אז מהבחינה הזאת פחות יחפשו אותם. עוד סיבה מאוד הגיונית היא שלרוב עתודאים יוצאים לקק"צ מיד עם החזרה לשירות, או ממש חודשים בודדים לאחר החזרה. אנשים כאלו עדיין לא רגילים למשמעת צבאית, והם בכלל לא בכושר שנדרש מחיילים "רגילים" שהולכים לקק"צ, אז כן יש צורך להתחשב בהם מהבחינה הזאת. (כמו שאמרתי, לא יודע אם זה באמת קורה, אבל לדעתי זה הגיוני שיקלו על העתודאים מהסיבות האלה)

למעלה