רישיון.... עזרה

l3lackacid

New member
רישיון.... עזרה

טוב בגלל שאני חדש פה אני אספר על הבעיות הקטנות שלי שמי אורן בן 25 נשוי + 1 אפילפסיה קלה מאוד נוטל דפלפט כרונו 1000מ"ג... והאמת שאני מחפש רופא נירולוג קבוע... יש לי רישיון 8 שנים ואני רוצה להוציא על אופנוע... הכל טוב ויפה הלכתי לבקש פטור מתאוריה וחשכו עייני... צריך נירולוג התעלפות אחרונה באפריל.. בקיצור בלאגן הרישיון עדיין אצלי אין לי מושג אם משרד התחבורה יודע על ההתקף או לא(לא שאיכפת לי)... בקיצור אני צריך נירולוג לוחם שלא יעשה לי בעיות כמו אדון צ'יסטיק שיושב לו באיכילוב ממש לא בא לי לחזור אליו עשה לי את המוות! אם תוכלו לתת לי המלצות על רופא מסויים באיזור המרכז אשמח אבל חשוב אחד שמבין מה הוא עושה ולא אחד שמחפש להחמיר את המצב או להקשות אותו.. תודה לעוזרים

דן116

New member
רשיון

החזרתי הרשיון מיוזמתי ואין לי כוונה לחדשו. תכיר בעובדה. חס וחלילה רכב דו גלגלי??? אם תנהג בלי להודיע למשרד הרישוי, ותהייה מעורב בתאונה, גם הביטוח יתנער!!!

us8

New member
ברוך הבא

שלום לך! גם אני מהמרכז ואני מטופל אצל נירולוגית מצוינת אני ממליץ לך ללכת אליה ולהתייעץ איתה קודם על הבריאות וגם על הרישיון. ד"ר רונית גלעד מחולון. הרבה בריאות. ובהצלחה.

museMe

New member
הנוירולוג הכי טוב

שהייתי אצלו, והייתי אצל מלא, הוא ד"ר אילן בלאט, מטפל באופן פרטי במרכז רפואי השרון, ובבית החולים תל השומר אם אני לא טועה. אם הייתי יכול להגיע אליו בקביעות הייתי עושה את זה, אבל הנסיעות מהדרום הורגות אותי... וקצת מרמור אישי, הנוירולוג האחרון שטיפל בי, החלפתי אותו כי הוא קבע ש"עיקר הטיפול בי הוא פסיכיאטרי" והתייחס אליי כאל משוגע. פעם אחרונה שקראתי על אפילפסיה בספרות הכתובה לא היה כתוב כי מדובר במחלה פסיכיאטרית...

l3lackacid

New member
תודה רבה על ההמלצות

רציתי לדעת אם הם מקבלים גם דרך כללית או שזה רק פרטי למרות שזה לא כל כך משנה אין מה לעשות אני חולה הגה אין סיכוי שאני אתן להם לקחת את זה ממני כמו שאמרתי יש לי אפילפסיה קלה ולאחר פגישה עם המנהלת מחלקה נירולוגית של איכילוב נאמר לי שיכול להיות שעוד 10 שנים לערך אוכל להפסיק טיפול. הביטוח לא כל כך מעניין אותי כי אני לא רוצה לעשות עליהם כסף.. מה שיקרה יקרה ויהיה על חשבוני בלבד וצר לי לשמוע על מה שקרה לך עם הרופא הזה ובדיוק על זה אני מדבר זה סוג הדברים שאני ממש שונא אצל אנשים כי ידוע שיש דעות קדומות על המחלה שכולם מפחדים ממנה במיוחד שהכדורים הם נחשבים פסיכיאטרים אז בכלל... ומה שמצחיק פה התקף אפילפסיה לא אמורים לעשות כלום... גם לא להתקשר לאמבולנס.. רק אחרי 5 דקות של התקף רצוף... אנשים דפוקים

museMe

New member
אנשים דפוקים

גם בלי קשר לאפילפסיה... סתם הייתי חייב לכתוב את זה :), אותי תפסו בזמן פרכוס פעמיים, פעמיים בהם פרקתי גם כתף. אם אתה חבר בכללית (ככה הבנתי לפחות) מגיע לך החזר מלא על הנסיעה באמבולנס. החל מיולי 2010 פינוי באמבולנס לאחר התקף אפילפטי ללא קשר למיקומך (בבית או ברחוב) הוא על חשבון הקופה. אם עושים לך בעיות עם זה יש חוזר מנכ"ל בנושא אם תצטרך אשלח לך אותו. בנוגע לנוירולוג שהמצלתי - הוא לא מטפל בבית חולים של הכללית ובשבילי שאני גר בדרום זה סרט לא קצר להשיג אליו הפניה ואישור לטופס 17. באופן פרטי אם יש לך כללית מושלם מגיע לך שלושה ייעוצים בעלות של 100 ש"ח במרפאה הפרטית שלו (במקום 535) שזה סביר. על כל פנים, תרופות או לא תרופות, לאחר פרכוס כלשהו או אירוע של איבוד הכרה, הרשיון נלקח ממך לפחות לשנה. אחרי איזון של שנה תוכל לבקש אותו בחזרה, כמובן אחרי בירוקרטיות מעניינות מול משרד התחבורה... בהצלחה!

l3lackacid

New member
חחח

טוב לדעת לגבי האמבולנס למרות שאיני מתכוון לעלות אליו בהקשר למחלה :) וכן אני מכיר את תהליך השנה כמו שרמשתי משרד התחבורה הפנה אולי ד"ר צ'יסטיק... מעפן הזה.. וצר לי אם אני נשמע כאילו אני אטום בקשר למחלה פשוט אין לי רצון להיכנע למערכת הזאת

us8

New member
לא מודעים

אני לא יודע אם הם דפוקים , הם פשוט לא מודעים למחלה הזאת גם לי הזמינו פעמים אמבולנס שחזרתי לעצמי אמרתי להם שאני לא רוצה לעלות. מי שרואה אותנו מתפרכסים חושב שזהו כבר לא נחזור לעצמנו. פעם אחת זה קרה ליד ביה"ס של הילדים שלי שחזרתי ראיתי אמבולנס ומלא הורים מביה"ס שמנסים לשכנע אותי לעלות לאמבולנס. ההורים שם לא הבינו איך פתאום קמתי על הרגלים והלכתי הבית. צריך שאנשים יהיו יותר מודעים לזה.

l3lackacid

New member
אז מה עושים? לא כדאי להראות לחברה

שאנחנו אנשים נורמאלים?

us8

New member
ההפך

אני בהתחלה כל הזמן הייתי מסתיר את זה ולא מספר לאף אחד . וחושב על זה שאני לא יקבל התקף לידם. אבל עכשיו שהרבה יודעים שיש לי ובסופו של דבר אנחנו חוזרים לעצמנו. אז צריך להסביר לחברה את מה שיש לנו ,ולא צריך לפחד ולהילחץ אם ח"ו נקבל התקף לידם. והכי חשוב אפילו שיש לנו את זה אנחנו אנשים נורמאלים כמוהם.

l3lackacid

New member
מסר שצריך להכניס לכולם לראש

עדידי127

New member
אתה מבין את המשמעות של הדברים?!

רישיון נהיגה לא שונה בהרבה מרישיון להחזקת נשק (ובכוונה אני נוקטת כרגע בגישה המחמירה הזו). אתה מבין שבלי אישור משרד הרישוי אתה נוהג בעצם ללא רשיון וללא ביטוח? אני שמחה שלא אכפת לך מעצמך - ובעצם זה די חבל - אבל בכל מקרה של תאונה, ולו הקלה ביותר, וגם אם פגעו בך ואתה לא אשם, הביטוח יתנער ממך לחלוטין. זה עוד הנושא הפשוט יותר, כי תמיד תוכל לוותר על כל נכסייך בעולם וגם של משפחתך בשביל לשלם את ההוצאות שיהיו, ואולי לשבת במאסר. אבל, אתה מסכן גם את כל האנשים סביבך. זה נפלא שיש לך אפילפסיה קלה בלבד, אבל גם אם תקבל התקף קטנטן של ניתוק במהלך הנסיעה, ועוד על רכב דו גלגלי, אתה יכול להרוג מישהו בלי לשים לב בכלל... ועכשיו אתה מבקש שנמליץ לך על נוירולוג שמוכן לעבור על החוק ולהמליץ על מתן רישיון נהיגה בכל מקרה. כדאי שתפנים את הדברים ותבצע את התהליך לפי התקנות. עם כל הבירוקרטיה שבדבר זה נועד להגן עלי ועל כולנו סביבך.

l3lackacid

New member
מדהים!!!!!!

לא הלכת רחוק בכלל!!!!!! קודם כל את לא מכירה אותי ואין לך מושג על הרקע הרפואי שלי כדרך אגב רישיון נשק... יש לי... ושהביטוח יתנער.. שיתנער... נכסים? לא חסר ולא חסר לי כסף ממש לא!(וגם אם לא היה זה לא היה משנה דבר) לשבת במאסר? לא כל כך מפחיד אותי מעצם העובדה שאני כבר אסיר של המחלה הזאת ודלתות נסגרות בפני ככה או ככה.. להרוג מישהו מסביבי? אם אני מרגיש לא טוב אני לא עולה על ההגה נקודה.. אבל בטח תגידי שאני לא יכול לצפות מתי יהיה לי התקף או לא.. וגם לא ניתוקים.. אז אני יכול להגיד לך שבוודאת כן.. אולי זאת הבעיה של חולי אפילפסיה מלחתחילה שמעתי הרבה על כאלה שמנסים להוציא כל שקל מהממשלה במקום לנסות לחיות אורח חיים נורמאלי מכניסים להם שטויות שהם מסכנים! ואני יכול להיות בטוח ב100% שרוב הפורום לא אומר את זה ביום יום ולא כי זה לא עיניינו של איש אלה פשוט רוצה להסתיר את זה(צעד שגוי!).. ויש לי מכרה שמתעסקת בתחום והיא מספרת על המון מצבים שאנשים סתם גורמים לעצמם להתקפים כדי לקבל כסף\אחוזי נכות... אני לא.. אין לי כוונה לקחת כסף מביטוח לאומי וממש אין לי כוונה לקבל אחוזי נכות ושאני מבקש נירולוג שיעבור על החוק? מי שהוא אמר עבירה על החוק? סך הכל אמרתי שאני מבקש נירולוג שפוי שיודע מה הוא עושה ובמקרה של אי צדק שיעזור וסביבי את ממש מוגנת אני חייב לציין! יש אנשים אחרים שאת צריכה להיזהר מהם אז לפני שאת יוצאת בתקיפות על בנאדם שפעם ראשונה רושם פה בפורום תקחי צעד אחד אחורה ותדברי אותו כדי לדעת את מצבו ומיהו כי יכול מאוד להיות שאת טועה ובמקום לחיות בפחד כל הזמן תצאי החוצה ותגידי שיש לך אפילפסיה ושאת מקבלת את זה באופן מלא ועם חיוך תצאי פייטרית במקום עם הזנב בין הרגליים! תתחילו לדבר על זה כאילו זה שום דבר!! ואז אולי יתנו לנו יותר הקלות ולא יסתכלו עלינו בתור נזק מהלך!

icehand3

New member
חביבי, תדבר בשם עצמך...

אני מוכנה לשתף אותך בסיפור שלי: א. פעם עבדתי בחנות, ברגע שסיפרתי להנהלה על המחלה שלי, הם פיטרו אותי. בלי פיצויים, בלי בטיח. גורשתי משם בבושת פנים. זה היה הרגע שבו הבטחתי לעצמי שאני לא משתפת אף אחד בתיק הרפואי שלי. ואל תתן לי בכלל להתחיל לדבר על כל האנשים שחשבתי שהם חברים שלי ושכולם ניתקו קשר אחרי שהם ידעו שאני חולה. ב. לחיות אורח חיים נורמאלי? אין יותר חיים נורמאליים אחרי שחולים בזה. לא לי, בכל אופן. רשימת הדברים שאסור לי לעשות היא כל כך ארוכה, וכל כך מתסכלת, שיש ימים שאני פשוט מתחרפנת! כל כך קשה לי למצוא עבודה כי אסור לי לעבוד מול מחשבים, ואסור לי להיות במקומות רועשים ואסור לי להתעייף יותר מדי ואסור לי להיות מותשת. אסור אסור אסור. וכל יום, עוד יום שאין לי עבודה הורג אותי בשקט. אל תגיד לנו לא לחיות בפחד, אין לך מושג איזה טראומות ההתקפים האלה עשו לי, אין לך מושג איזה צלקות אני סוחבת עלי, גם על הפנים וגם בנשמה. אם טוב לך ולאחרים כאן עם המחלה - סבבה, אבל זה פורום תמיכה, ותן לנו לקטר ולבכות ולנסות להתמודד.

dikla528

New member
ככ מתסכל

יש אנשים בחברה שפשוט לא מודעים למצב, חוסר מודעות גורם לפחד הזה.. אומנם חס וחלילה לא ניתקו איתי קשר ולא פיטרו אותי על זה אבל כל פעם מעצבן מחדש לשמוע על זה! קל להגיד,ונכון להגיד לא להתבייש כי אין במה, אבל אני יכולה להבין לחלוטין את אלה שמסתרים אחרי שנכבו מזה לא פעם...

l3lackacid

New member
מישהו צריך להאיר אותכם

צר לי שהמצב שלך ככה.. אבל עשית איתם משהו? הגשת תביעה? גם לי היו פעם חברים... עכשיו יש חדשים בלי קשר לאפילפסיה חברים באים והולכים הגיע הזמן למצוא חדשים לגבי ב. לא מגיב על זה אני לא נירולוג ולא אמרתי לכם לא לפחד.. תפחדו תהיו מדוכאים תעשו מה שאתם רוצים... אבל תתעלו על עצמכם חולי איידס נלחמו והצליחו יש כאלה שאומרים שהומואים ולסביות זה מחלה... והם יצאו לרחובות והנה מקבלים אותם נשים.. יצאתן נגד הגברים ביקשתן שוויון.. קיבלתן.. אם גם את תצאי לרחובות ותראי שזה תקין ושהכל טוב בסוף לא יפחדו ממך והשאלה איך עושים זאת... צלקות כולם סוחבים השאלה מה עושים איתם.. שברתי שיניים מנפילות צחקו עלי התעלפתי... אבל הנפש צריכה להישבר? לא! יותר קל להישבר והסתגר? כן! ויפה שזה פורום תמיכה יש אנשים שיש להם פורום תמיכה למשל כל הדיכאונים הכרוניים למינהם ועדיין מנסים להאיר אותם לגרום להם להבין שהם פוגעים בעצמם

icehand3

New member
במי אני אמורה להילחם?

לא באמת אכפת לי מה חושבים עלי. באמת, שיקפצו לי. אבל- אכפת לי שאין לי כסף. אכפת לי שהמחלה הזאת סוגרת עלי. אם אתה אתה עשיר ומאושר - סחתיין עליך. אתה יודע מה זה למצוא עבודה בלי מחשבים? והכי מתסכל שאני אשפית בכל מה שקשור למחשב. אני מוכשרת, אני חרוצה ואני מוכנה לעבוד בכיף. אבל אין כלום שמתאים למגבלות שלי. אז במי אני אמורה להילחם? בעצמי? אני שונאת את המחלה הזאת ואני שונאת את העובדה שאין לי דרך להילחם בה. אף אחד לא צריך להאיר אותי, תודה רבה.

l3lackacid

New member
תראי

לא תמיד עושים מה שאוהבים תמצאי לעצמך עבודה אחרת משהו שכן יכול להעסיק אותך ואני עובד בעבודה ללא מחשב אני עושה עבודה שאני שונא אבל אין מה לעשות אסור להסתגר בבית לחכות למשרה חלומית או משרה שאוהבים לעשות כי לא לרוב זה מגיע ואם את לוקחת טיפול שלא מספיק טוב בשבילך אולי כדאי לעשות עם זה משהו אף אחד לא אוהב את המחלה הזאת אבל יש גישה חיובית שאפשר ללכת לפיה

us8

New member
חבר=חרב=ברח

שלום לך! גם אני שסיפרתי במקומות שיש לי אז אמרו לי שאני לא יכול להתקבל לעבודה בצורת התחמקות. אבל אם לא נספר להם ויום אחד נתפרכס להם בעבודה מה נגיד להם אח"כ. לגבי חברים מה שכתבתי לך חבר =חרב= ברח. הם אותם אותיות כי יש חבר אמיתי שישאר אתנו אפילו שידע מה יש לנו, ויש חבר שיתן לנו חרב בגב וכל זמן רק ידבר עלנו, ויש חבר שיברח אם ישמע מה יש לנו. אז אם יש לנו חברים אמיתיים אנחנו לא צריכים להסתיר את מה שיש לנו כי לא בקשנו את המחלה הזאת במתנה, והם ישארו חברים שלנו. ולגבי ההתמרמרות שלך אני מבין אותך כי גם אני לפעמים אוכל את עצמי.אבל בסופו של דבר זה לא עוזר לנו. וטוב לי שיש אם מי להתכתב. הרבה בריאות. והצלחה.

למעלה