רישיון נהיגה

שלום לך

New member
רישיון נהיגה

חברי פורום יקרים, שלום יש לי מס' שאלות באותו עניין (מצטער על האורך...): האם בחור בן 25, המאובחן כחולה בסכיזופרניה, אשר עבר מס' אישפוזים, אך מאוזן תרופתית מזה כשנתיים יכול להוציא רישיון נהיגה? האם הצהרתו על דבר מחלתו ו/או על היותו נוטל תרופות אנטי-פסיכוטיות יגרמו אוטומטית לפסילת האפשרות להוציא רישיון או שניתן, באמצעות אישורים מיוחדים, להוציא רישיון במקרה כזה? הבחור השתחרר בזמנו מהצבא עם פרופיל 21 נפשי (למרות שעדיין לא הייתה אבחנה של מצבו, בזמנו) וכיום הוא מקבל קצבת נכות נפשית של 100%. האם משרד הרישוי מקבל אוטומטית דיווח ממקורות אלה (צבא, ביטוח לאומי) על כל אדם המבקש להוציא רישיון נהיגה? באם משרד הרישוי אכן קיבל דיווח על מחלת הפרט (דרך אחד הגורמים שהזכרתי לעיל), האם הוא ידחה את בקשת האדם להוציא רישיון נהיגה או יבקש ממנו לעבור מבדקים מיוחדים רק *לאחר* שהאדם עבר את המבחן המעשי? (כלומר, האם ייתכן מצב בו אדם יעבור את מבחן התיאוריה, יקח את מס' שיעורי הנהיגה כדרוש, יעבור מבחן נהיגה מעשי ורק אז, כשיגיע הרגע לקבלת הרישיון המיוחל, ייתקל בדחייה מצד משרד הרישוי?) אודה לתשובות ו/או להפניות למידע בנדון בברכת חג פסח שמח

שלום לך

ברוך הבא אל הפורום. אם יש מכתב רפואי ממרכז רפואי שמאשר שהנ"ל רשאי לנהוג, אין מניעה. משרד הבריאות כמו משרד הרישוי מקבלים דיווח. כמו שחלה על כל אזרח חובת דווח על מצבו הרפואי. אם השתנה. אם מטופל, ויש לו אישור שרשאי לנהוג מדוע שלא יקבל רשיון? גם אפילפטים, סרכתיים נוהגים כמו מי שעברו ניתוחי ראש ארוע מוחי ואחרים. מבדקים עוברים כולם כולל מבחן פסיכולוגי. שבכלל לא מפחיד. מציעה לא להתחכם. השקר הטוב ביותר היא אמת. מציעה להמציא למשרד הרישוי מסמכים רפואיים שרשאי לנהוג. אם יהיה צורך משרד הרישוי ישלח לוועדה רפואית במשרד הבריאות שתקבע עם רשאי לנהוג. אם רשאי לנהוג, רק אז לקחת שעורי נהיגה שהם יקרים. מידע נוסף תוכל לקבל במקום בו הנ"ל היה בטיפול כי הם לדעתי יוכלו לתת את התשובה הנכונה ביותר. כמו גם המחלקה לניידות רכב של המל"ל או מעובד/ת שיקום שמטפל/ת בבחור. ללא מכתב רפואי שמאשר שהנ"ל יכול ורשאי לנהוג, לצערי לא יוכל לקבל רשיון. בתקווה לטוב. חג שמח גם לך,

gadi7

New member
שלום לך

כשהבחור הנ"ל ימלא את טופס הבקשה לרשיון נהיגה (הטופס הסטנדרטי עם בדיקת הראיה והתמונה), יהיה עליו להצהיר על מצבו הרפואי המלא, כולל העובדה שהוא סובל מבעיה רפואית XXX ושהוא נוטל תרופות. משרד התחבורה/רשות הרישוי תזמן אותו לועדה רפואית, במכון הרפואי לבטיחות בדרכים. הועדה הנ"ל היא זו שתחליט על גורל רשיון הנהיגה שלו, כלומר האם אסור/מותר ללמוד נהיגה. הועדה רשאית להוסיף תנאים מגבילים לרשיון העתידי. כל פעולה בדרך אחרת הינה עבירה על החוק. כמובן שעליו להביא את כל המסמכים הרפואיים הרלוונטיים. שאלה נוספת לדעתי כדאי לבדוק היא האם התרופות הנ"ל עלולות לגרום לפגיעה בזריזות התגובות (רפלקסים) של הבחור, אולי יהיה עליו להחליף את סוג התרופה. כדאי שהפסיכיאטר יתייחס לעצם היכולת לנהוג, אך גם לנושא זה. סביר להניח שאם יביא מכתב מהפסיכיאטר המטפל, האומר שלדעתו לא צפויה לבחור בעיה בנהיגה, הועדה תתחשב במכתב הנ"ל. לא מומלץ להתחיל בלימודי נהיגה, לפני קבלת האישור מהועדה הרפואית. אין שום סיבה להגיע למצב כמו זה המתואר בסוף שאלתך.

ברגע שאתה מגיע למשרד הרישוי כדי

לעבור מבחן עיוני" תאוריה",אתה נדרש להציג תעודת חוגר או מילואים.מאחר ולבחור יש תעודת שחרור,הוא ישלח למכון הבריאות של משרד התחבורה.לכן לפי דעתי עדיף שלא להתחיל בשעורים המעשיים לפני שהוא מקבל אישור מהמכון.

שלום לך

New member
תודה לכולם ו....

ח ג ש מ ח !

זהבה נ

New member
רישיון נהיגה

אני עונה למרות שקודמים לי כבר ענו את העיקר כי יש פרטים נוספים שאני חושבת שלא עלו. אם אדם היה מאושפז וחל בו שינוי כל שהוא חלה חובת דיווח של המרכז הרפואי בו היה מאושפז לדווח למשרד הבריאות ותחבורה. אני מוספיה זאת מהסיבה שבעלי שהיה מאושפז בלוינשטיין וחשב שהוא יכול להמשיך ולנהוג רצה להוציא רשיון על אופנוע לאחר שחרורו ובתמימות הלך למשרד הרישויי ושם הסתבר לו שרשיון הנהיגה שלו מסומן על תנאי מטעם חובת דיווח של בית חולים. הוא הוזמן לסדרת בדיקות ברחוב הארבעה (מי שמכיר) בתל אביב והיה שם כמה ימים ונשלח על ידיהם להמשך בדיקות ראייה ושדה ראיה ועוד... לאחר מכן נדרש לעבור שוב מבחןם נהיגה מעשי שבו עמד בהצלחה וכאשר קבל שוב את רשיון הנהיגה נתגלא לו שלא מאשרים לו להוציא רשיון על אופנוע וכם נשלל ממנו רשיון על נהיגת משאית שהיה ברשותו מאז הוציא רשיון נהיגה בכלל. אז כל מקרה לגופו ואיש אינו מבקש להרע, כי חובת דיווח קיימת ומחייבת את הרופאים בבתי חולים ואם היה צורך לכך אני מציעה שתבדוק את הנושא לעומק כי חלילה אם יקרה איזו תאונה , אזי יש עילה של חברת הביטוח להתנער מאחריות, אם תסתכל על רשיון הניגה כתוב שבמידה וחל איזה שינויי בבריאות אתה חייב לדווח על כך. זה היה חומר חשוב למחשבה לך ולאחרים המתחבטים ומתלבטים בנושא. חג שמח.

שלום לך

New member
חידוד אחת השאלות...

קודם כל, תודה לכל המשיבים ותודה לך זהבה על ההרחבה בנושא. שאלה שמאוד מטרידה אותי כרגע היא: האם ייתכן מצב בו יתנו לאדם לעבור את מבחן התיאוריה, לקחת שיעורי נהיגה, לעבור מס' טסטים - בלי שיאמר לו דבר, לאורך כל הדרך, לגבי בעייתיות כלשהי - ורק אז, כאשר הוא יעבור את הטסט המעשי ויעמוד בפני קבלת הרישיון המיוחל, תנחת עליו הבשורה שבקשתו להוציא רישיון נדחית או שהיא כרוכה במבדקים נוספים...??

gadi7

New member
שלום לך

לתעודת החוגר אין שום משמעות. יש חשיבות עצומה למצבו הרפואי העדכני. אם הבחור (ולא משנה בכלל איך נכנה אותו, מצידי שיהיה מר X), לא דיווח על בעיותיו והן לא נלקחו בחשבון, אז בוודאי שאין עליו כל הגבלה. גם לא צפויה כל הגבלה כל עוד הרשויות לא תדענה על מצבו הרפואי. הוא יכול לכאורה להמשיך ללמוד נהיגה, להבחן במבחן המעשי ללא כל הגבלה וללא שום התרעה מיוחדת, ואף לעבור אותו בהצלחה ולקבל את הרשיון המיוחל. ייתכן שאף אחד לא "יעלה" עליו במשך שנים, עד ליום בו חס וחלילה יהיה מעורב בתאונה עם נפגעים. אם יקרה אירוע שכזה, חברת הביטוח תתנער ממנו והמשטרה תיכנס בו בכל הכח. הוא עלול לחטוף שלילה להרבה שנים ואולי אף מאסר. כמו כן יהיה עליו לשלם מכיסו את כל נזקי הרכוש שיגרמו כתוצאה מהתאונה. לא שווה להתחכם ולהסתיר. לא מומלץ להתחיל בלימודי נהיגה, לפני קבלת האישור מהועדה הרפואית. אם כבר התחלתם, הפסיקו אותם מיד. להבין לחלוטין את הדרך בה פועלות רשויות המדינה. תמיד תיתכנה הפתעות. גם מומחים לא תמיד מבינים הכל. למשרד הרישוי ובעצם לכל משרדי ההמשלה, לא אכפת שבינתיים הבחור יבזבז קצת כסף ואולי גם יטפח תקוות שווא. לאף אחד מלבד אי אילו צדיקים ספורים, שמקום מושבם טרם נודע לנו, לא ממש אכפת. אם הבחור עבר את מבדקי המרב"ד וקיבל מהם אישור, מצבו מצוין. אם טרם התקבל מסמך כתוב כלשהו מהמרב"ד, לא מומלץ להתחיל בלימודי נהיגה, לפני קבלת האישור. אם כבר התחלתם, הפסיקו אותם מיד, בדיוק על מנת למנוע את המצב שאתה מתאר בכשרון כה רב :לתת למישהו להוציא כל כך הרבה משאבים (זמן וכסף) ולהפיח בו תקוות שווא במשך חודשים ארוכים ואז "ברגע האמת" לדחות את בקשתו... אני חוזר שנית, יש להפסיק כל פעילות עד לקבלת אישור מהמרב"ד. יש להפסיק כל פעילות עד לקבלת אישור מהמרב"ד. ובמקרה שלא הבנת, יש להפסיק כל פעילות עד לקבלת אישור מהמרב"ד .

gadi7

New member
במחשבה שניה

פנה לפורום חוק ומשפט http://www.tapuz.co.il/tapuzforum/main/forumpage.asp?forum=145

model77

New member
תשובה...

אני מכיר אנשים שהיו מאושפזים ויש להם אבחנה כזאת ולא שללו להם, לעומת זאת, אני שמעתי על הרבה מקרים בהם אנשים שלא היו מוכרים למערכת הפסיכיאטרית נשללה זכותם לנהוג מחמת "אי התאמה" אישיותית, למרות שלא הייתה להם אבחנה כלשהי. בתוך כך, לא ניתן לספק תשובה חד משמעית לשאלה שלך. אם אתה רוצה, נמשיך לדון בעניין הזה באמצעות מסרים אישיים.

למעלה