רישיון נהיגה?

ClearSea

New member
רישיון נהיגה?

אהלן! כמה שאלות בנושא רישיון נהיגה והולנד: 1. אני צריך להוציא רישיון נהיגה בינלאומי? (ממס"י) בשביל לנהוג בכבישי הולנד? 2. האם כחלק מתהליך המעבר לשם קיבלתם רישיון נהיגה מקומי? (סתם סקרנות!) 3. יש לי גם רישיון לאופנוע 500 סמ"ק, מישהו יודע מה המקבילה האירופאית\הולנדית שלו? וסתם משהו שראיתי בפעם האחרונה שהייתי שם, אם יש שלט של תיקונים בכביש אז כולם נוסעים במהירות נמוכה (70 קמ"ש) בכביש מהיר, זה כל כך לא קורה בארץ.......ייקח לי זמן להתרגל לזה שהתמרורים זו לא רק המלצה.....הבנתי שהשוטרים שם ממש אוהבים לחלק דו"חות.... אה וחוץ מזה אנשים, אני עובר בשישי הקרוב (קיבלתי את הויזה), כולי התרגשות :) יום טוב!

poffertjes

New member
המרת רשיון נהיגה

בנושא הרשיון : שים לב שהרשיונות שמשרד התחבורה הנפיק לפני שנה, לא קיים מידע ממתי יש לך רשיון נהיגה (טעות ישראלית שעלתה למשלם המיסים המון כסף)- כך שאם תרצה לשכור רכב- תהיה לך בעייה בהשכרה ובבטוח. בדוק לפני שיש לך רשיון בר תוקף. לגבי המרת הרשיון לרשיון הולנדי- ניתן לעשות לאחר שיש לך תעודת תושב וניתן להמיר רשיון ישראלי מקבולה B למקביל (B) שלו = רכב פרטי בהולנד. הדבר כרוך בויתור על הרשיון הישראלי (הם מעבירים אותו לשגרירות). תקופת הביניים עד שאתה מקבל את הרשיון ההולנדי ומהרגע בהגשת בקשה (כ 5 שבועות ) אין לך כלל רשיון ולכן אסור לך לנהוג!. ההליך לא מסובך ואם יש לך עוד שאלות וכו'- תפנה במייל... מעבר נעים.

למעלה