רישיון נהיגה ישראלי באנגליה

UKjewishboy

New member
תראה - אני נותן מידע, וכל אחד יעשה כפי שהוא ר

כפי שהוא רואה לנכון. לגבי המטבע ההודי אני רק רוצה לציין שיש ביקוש עצום לאנשים "לדעת" איך לקנות את המטבע ישירות שלא דרך קרנות. אני מוכרח לציין שלעבוד מול בתי השקעות לא רק בישראל אלא בהרבה מקומות שונים כרוך בהרבה עמלות שמקזזות רווחים - בעוד שלעבוד עם HSBC ישירות זה לדעת בדיוק כמה פקדון תקבל. במיוחד לתושבי חוץ שאינם משלמים מס על הפקדות שלהם בהרבה מהמקרים לא בישראל וגם בהודו יש הנחות, אני לא סתם אומר את הדברים האלה, יש המון המון רווחים מאחורי פתיחת חשבון. מה שכן, אני מוכרח לציין שתרבות השיחה כאן בינך לביני או ביני לבין האחרים הרבה יותר נורמלית - אני מביע הרבה כעס (
) על כך שבפורום האחר בו כתבתי את אותם הדברים הותקפתי רק בגלל שאנשים שם אוהבים לעקוץ במיוחד חבר'ה דתיים או ימניים וכו', ואני לא צוחק כשאני אומר את זה ואני לא מקצין בכלל, אז כיפאק קודם כל ושאפו על זה שיש כאן תרבות שיחה יותר נורמלית. בא נעבור להונג קונג. משהי שאני מכיר רצתה רישיון כאן - היה לה בעיה עם הרכב (גג נפתח, CONVERTIBLE), הרכב שלה לא היה תקין למבחן, והיא לקחה פה כבר שיעורים, והיא הייתה חייבת להשכיר רכב כדי להוציא רשיון - אלא מה, היא בת 20 ולהשכיר רכב היה יוצא לה מינימום 100 פאונד (ברצינות) - וזה בלי הבטחה שהיא תעבור את הטסט. היום המחירים של הונג קונג ירדו קצת מ 600 פאונד, הם באיזור ה 400 פאונד עד כמה שהבנתי, ככה שהמספרים רחוקים ממה שאתה אומר - בד בבד, אתה יכול לשים לב שההוצאות הן לא כאלו הבדל של שמיים וארץ בכלל! בקשר לזה שהיית בהונג קונג ואתה אומר שיש פרוצדורה כזאת או כזאת - תשמע, אני דברתי עם הסוכן ואני שאלתי אותו על החוקיות שבדבר, כפי שהראיתי כאן יש צורך בלהציג דרכון, הוכחת כתובת ורשיון - אין שום בעיה עם זה, וזה שהיית בהונג קונג וראית אנשים מגיעים או יוצאים זה לא קשור לזה שככה עובדת הפרוצדורה. אני מבין שאינך חולק עלי אלא מביע את דעתך בלבד, אבל אני מנסה להציג פה בפורומים רעיונות קצת יותר יצירתיים, קצת לחשוב מחוץ לקופסה שזה דבר בריא לחלוטין ואני אישית נגד חשיבה צרת אופקים, אך אני בהחלט גם נגד רמאות לכל דבר.

UKjewishboy

New member
עוד דבר לגבי המטבע ההודי

אני לא נכנס לספוקלציות וכולי - אבל הבנקים שם נותנים ריביות על סכומים גדולים (למי שיש) הרבה יותר אטרקטיביות מכל קרן שתשקיע בה. תזכור גם שקרנות משלמות ריבית % קבועה ללא שום קשר לסכום - הבנק לא עובד ככה. אני לא רוצה להכנס לכל זה, אבל אני בהחלט שמח שהתרבות שיחה כאן הרבה יותר נורמלית, זה יותר כיף לעשות דיון ככה מאשר לעקוץ אחד את השני כמו בפורום השכן. סליחה, לא לעקוץ אחד את השני, אלא לעקוץ אלפים את האחד.

בקר12

New member
לי אישית אין בעיה עם "מוסר" רק חוקיות

בריטניה מאפשרת המרת רשיונות נהיגה מזימבבווה ודרום אפריקה - זה כביכול חוקי וכשר אבל אני בטוח (וגם שמעתי) שרשיונות הנהיגה שם מושגים באופן קל יותר מישראל שאת רשיונותיה בריטניה לא נותנת להמיר הצגת קייס מעניין - חפרת והצגת הוכחות סה"כ בכבוד. אני חושב שהוידוא אם זה LOOPHOLE או משהוא לא חוקי - דורשת בדיקה ישירה עם הרשויות בהונג קונג. לפי דברים של אחרים פה (YO111) זה כנראה נוטה ללא חוקי מאשר LOOPHOLE אבל שוב - צריך לדעתי לודא סופית

UKjewishboy

New member
אני גם באותה גישה כמוך

אני רק רוצה להבהיר פה משהו חשוב - אני אולי דברתי איתך יותר מתוך התגוננות בעקבות הנסיון המר של תגובות מאוד פוגעניות ועוקצניות ולא קשורות בפורום השכן. אם תלחץ על הלינק ששלחתי לאותה בחורה שפתחה את השרשור (שעכשיו כבר הפך לשרשורפלצת) תסתכל איך אנשים הגיבו לי שם.

yo1311

New member
absolutely../images/Emo13.gif

As per my comments on this issue before: I used to work in Hong Kong so.. Hong Kong welcomes a large number of expats- those that are being posted by their companies to Hong Kong. It is common for companies to hire agents who would handle the whole relocation process - freight, accommodation, schools , and bureaucracy [resident permits, driving license etc]. Hence, HK govn't assists this sort of thing by making it possible for agents to apply- on behalf of those inbound expats- for things like a driving licence. Therefore, it seems that UKjewboy recommends a roundabout way, , using a local HK agent doing things he is not really meant to do- the system is based on trust. It also costs- as far as I recall- lots of money vs applying directly- in HK [something our friend could not obviously do as per your quote above]. I recall it was a mulitple of 6 or8? There is also a slight risk that if the HK govn't clamps down - targeting the agent in particular- they can void the licenses obtained in this way. All on all, a process which is expensive, not risk free, and - not exactly straightforwards. I leave the judgement- incl moral judgement - to others. Personally speaking, I used to work in merchant international banking, and I am now a trustee- i.e. in the ethical position of trust. If somebody recommends that our trust use such means to obtain licences, I would turn it down. each to their own, regards regards

UKjewishboy

New member
אני רק רוצה להבהיר משהו

זה שהיית בהונג קונג - כבודך במקומך מונח. היו כבר כמה אנשים שדרך תיבות דואר הוציאו את הרשיונות שלא דרך סוכנים, אמנם כך שמעתי ממי שדרכו הוצאתי את הרשיון, אך אין לו שום סיבה להגיד לי אינפורמציה כזאת סתם ככה. זאת אומרת שנושא הסוכן הוא לא MUST אלא אופציונלי ועושה חיים קלים. כפי שציינתי וכפי שכתוב בטופס - הדרישה היא דרכון, הוכחת כתובת ורשיון - וכמובן הכסף ותשלום עבור הרשיון - הם מקבלים כסף והם רוצים כסף שם, לא יודע למה הם מאשרים לתושבים מחוץ להונג קונג לעשות את זה אבל זה ה POLICY שלהם, וכפי שציינתי כל אחד מוזמן לשלוח להם אימייל ולשמוע את זה מהם. אני לא ירדתי לכל הפרטים האלו אבל אני מעביר פה אינפורמציה כפי שקיבלתי אותה ב 100%.

גוזליה

New member
../images/Emo41.gif../images/Emo41.gif../images/Emo41.gifזה לא LOOPHOLE וזה לא חוקי.

ראשית, UKJEWISHBOY- לא מקובל עלי, תחת שום מצב, דיבור שמבזה את פורום האח שלנו (פורום ישראלים באירופה). ביקורות על פורומים- למול הנהלת הפורומים, ובטח ובטח שלא מעל דפי הפורום הזה. אני לא מוחקת את ההודעות שנכתבו ואת תוכנן כיוון שהדיון שהתפתח פה מעניין, אבל זו אזהרה אחרונה לחלוטין לפני מחיקה וחסימה. תרבות דיון היא גם לא להשמיץ פורומים אחרים. כמו שהודעותיך מכובדות בפורום הזה, אני מצפה שלא תדבר סרה בפורומים אחרים, גם אם הם הכעיסו אותך. מעבר לזה, פגיעה לגופו של גולש/ת לא מקובלת עלי, חד וחלק. לא לקרוא לגולשים צרי אופקים, ולא כל מחמאה אחרת. ההודעה הרלוונטית תמחק כמובן. אני מבינה שנפגעת מהדיון שהיה אז, אבל 1588 אינו שק חבטות או במה להשתלחות בפורום או בגולשים באשר הם. נקודה. לעניין הדיון: הן באתר הDVLA והן באתרים ממשלתיים אחרים (כמו גם באתרי EXPAT שונים) יש פירוט של המדינות אשר רשיון מהן ניתן להמיר לרשיון בריטי. רשימת המדינות והחוק מצויין בלינק הזה: http://www.direct.gov.uk/en/Motoring/DriverLicensing/DrivingInGbOnAForeignLicence/DG_4022559 הכוונה היא לרשיון נהיגה **שהושג במדינות האלו** לאחר מעבר מבחן תיאוריה ומבחן נהיגה כחוק.. לא לאחר המרה. זה שכנראה קיימת פרצה בחוק ההונג-קונגי (הפרצה אינה בחוק הבריטי!!! החוק הבריטי מאוד חד משמעי בנידון- למשל: If you hold a driving licence from a designated country you may apply to exchange this for a British one up to five years after becoming a resident here) שמאפשרת לך להמיר את הרשיון הישראלי שלך לרשיון הונג קונגי ללא בעיות לא אומרת שהרשיון ההונג קונגי שלך הוא רשיון "כשר"- קרי, רשיון שהושג לאחר מבחן תיאוריה ומבחן נהיגה. אז אפשר עד מחרתיים לטעון שזו פרצה, או לולאה, או אני לא יודעת מה, ולצרף צילומי מסך מכאן ועד טימבקטו- חוקי, במובן הכי בסיסי של המילה, זה לא.

בקר12

New member
דוקא קראתי את הלינק שנתת

והתרשמתי שאולי זו כוונת המחוקק הבריטי אבל בפירוש כתוב שמי שיש לו רשיון נהיגה הונג-קונגי (כמו של כמה מדינות אחרות) יכול להמירו ולא צויינו תנאים לאיך הוא הושג (כלומר, אם הוא מקורי או הומר מרשיון אחר). הרי אם ישראלי באמת גר בהונג-קונג, המיר את הרשיון שלו ואז היה מגיע לבריטניה - גם אז היית כותבת שזה לא חוקי למרות שהוא לא עבר תאוריה וטסט בהונג-קונג? לדעתי, אם הרשיון חוקי בהונג קונג (ואני לא יכול כרגע לקבוע שלא) אז לדעתי חוקי להמירו באנגליה - ראי ציטוט מהלינק שלך: Gibraltar and Designated Countries GB has reciprocal exchange agreements with Gibraltar and 15 designated countries. The designated countries are: Australia, Barbados, British Virgin Islands, Canada, Falkland Islands, Faroe Islands*, Hong Kong, Japan, Monaco, New Zealand, Republic of Korea*, Singapore, South Africa, Switzerland and Zimbabwe. If you are a visitor in GB, and hold full ordinary entitlement, you can drive any category of vehicle, up to 3.5 tonnes and with up to eight passenger seats, shown on your licence for up to 12 months from the date you last entered GB, whether or not you brought the vehicle into GB. If you also hold full entitlement to drive large lorries or buses you are only allowed to drive large vehicles registered outside the GB that you have driven into the country. If you are a resident in GB and provided your full licence remains valid, you can drive small vehicles for 12 months from the time you became resident. To ensure continuous driving entitlement, you must exchange your licence for a GB one before the 12 months end. If you do not do this you must stop driving although you may apply to exchange your licence at any time within five years of becoming resident.

גוזליה

New member
השרשור הזה כבר מזמן חרג ממה שמקובל בפורום.

אין טעם לנפח אותו עוד. נאמר של על רשיון שהושג בהונג קונג. שים לב: your full licence הכוונה לרשיון מקומי, ולא רשיון שהושג בהמרה. כך או כך- מבחינה של אתרים ופורומים אחרים ברשת (באנגלית) עם וויכוחים באורך הגלות על הנושא, הדבר מוטל בספק וכיוון שקיים ספק, אין מקום לפרסם או לעודד את הדבר מעל תפוז (כך קובע תקנון תפוז).

בקר12

New member
שאפו גוזליה - הצבעת על הפתרון

הפתרון אולי טמון דוקא בחקיקה הבריטית כפי שהצבעת - על פי הלינק הבא: http://www.direct.gov.uk/en/Motoring/DriverLicensing/DrivingInGbOnAForeignLicence/DG_4022562 מתוכו ההמרה רלוונטית רק: licences from the designated countries must be current at the time the application for exchange is received at DVLA. If your driving test was not passed in the designated country that issued your current driving licence you may not be able to exchange, please contact DVLA for advice כלומר גם אם הרשיון ההונג קונגי הוא חוקי ייתכן שלא ניתו להמירו. אמנם הרשויות הבריטיות כנראה לא בודקות בפועל אך אם פונים ל DVLA כפי שמצויין מעניין מה הוא יענה . . . זהו, מספיק גם לי להיום (בנושא הזה) - ערב טוב ומבורך.

יעלי9

New member
באמת בטופס הבקשה (אותו מילאתי היום)

יש שתי שאלות נפרדות איזו מדינה הנפיקה את הרשיון אותו אתה מבקש להמיר? באיזו מדינה עברת את הטסט? וכאן נסגרת הפירצה לדעתי. (לתוהים - אני עניתי על סעיפים אחרים אבל שמתי לב לשאלות האלו.)

למעלה